Имаш ли нужните качества, за да оцелееш? | webcafe.bg
Webcafe

Имаш ли нужните качества, за да оцелееш?

лебовскиFilmcafe
24.09.2015, 11:14 (обновена 04.11.2015, 17:27)
джоел ламбърт, дискавъри ченъл

Снимка: © Discovery Channel

Джоел Ламбърт ще ни научи как на практика да оцеляваме, като прилага 4-те свои приоритета в поредицата "Менхънт”, всяка неделя от 21:00 часа по Discovery Channel

Колкото и сигурно да смятаме, че живеем, колкото и да сме убедени, че държим под контрол всички аспекти на ежедневието си, никога не се знае какво ще се случи.

Ситуациите, свързани с оцеляването и спасяването на живота - нашия или на някои близък - буквално дебнат зад ъгъла.

Нелепи инциденти, предизвикани от внезапно разсейване, изгубване, проблеми на пътя...

Може да се случи на всеки, буквално навсякъде.

Какво бихте направили, ако внезапно попаднете в екстремна ситуация, която ви захвърля извън обичайната ви среда? Как ще се справите? Ще се поддадете ли на паниката, или ще овладеете себе си и ще успеете да хванете нещата под контрол?

Отговорът идва от експертите, част от кампанията "Не спирай да бъдеш любопитен" на Discovery Networks.

Те са убедени, че ако спазвате няколко основни съвета и техники за това какво да правите, ако случайно попаднете в реална ситуация на живот и смърт, вие със сигурност ще оцелеете.

Ето 4-те приоритетни стъпки, които трябва добре да запомните, защото някой ден може да се наложи да спасите живота си, благодарение на тях:

Първи приоритет: Проверяване

Избягвайте паниката и запазете самообладание. Поемете дълбоко въздух и се огледайте. Запознайте се с обстановката и поемете контрол над ситуацията. Ако обстановката е враждебна, веднага намерете безопасно място и направете преоценка на мястото.

Втори приоритет: Предпазване

Адаптирайте се и импровизирайте с всички възможни средства, за да си осигурите незабавна защита. Използвайте каквато и да е екипировка, за да оцелеете и обмислете измъкването си

Трети приоритет: Място

Създайте временен и сигурен подслон и избягвайте излагане на стихиите. Потърсете източници на вода и храна, както и начини да разберете къде се намирате.

Четвърти приоритет: Вода и храна

Без редовен достъп до вода и храна оцеляването ви може да бъде сериозно застрашено. Обмислете начини за набавяне и пестене на енергия.

Лесният избор е да се откажете или да се провалите, напомнят експертите.

Вместо това, най-добре е да реагирате бързо, за да събудите не само желанието да оцелеете, но и за да намерите най-добрия начин, по който да го направите, докато бързо преценявате възможностите си.

Приспособете се към настоящата ситуация и импровизирайте, като използвате изброените прости и ефективни техники, които могат да ви помогнат да оцелеете и да се възстановите.

А най-добре вижте как Джоел Ламбърт от поредицата "Менхънт" прилага тези техники на практика всяка неделя, от 21:00 ч. по Discovery Channel.

Повече за новия сезон на "Менхънт" на Discovery Channel може да прочетете тук.

Oще: discovery channel  дискавъри  дискавъри ченъл  инстинкт  менхънт  оцеляване  приоритет  техника 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.