Какво означава "елитно училище"? | webcafe.bg
Webcafe

Какво означава "елитно училище"?

webcafeAd блок
15.03.2017, 08:49 (обновена 16.03.2017, 10:03)
Darbi College

Снимка: © Darbi College

5 причини да избера международно средно училище в България

Елитно е това училище, което отговаря на международни стандарти, дава качествено образование и възпитаниците му са приети в реномирани университети в света. Типичен пример за елитно английско училище в България е Darbi College.

То се подчинява не само на доказаните традиции на английската образователна система, но и на новите тенденции и образователни нужди на учениците.

Предимствата на международните програми за средно образование са безспорни. До скоро обучението по такива програми беше възможно само в пансионатните училища в Европа. Неудобството е, че децата са извън България и е нужна голяма инвестиция.

Ето и петте най-често споменавани от родителите причини за решението детето им да учи в международно средно училище в София:

1. 100% външно оценяване: оценките в английските дипломи за средно образование са изцяло плод на външно оценяване, което придава тежест на резултатите и прави учениците много по-конкурентноспособни. Външното оценяване от независими експерти е атестат не само за знанията на учениците, но и за преподавателския труд.

2. Възможност за профилиране: с изключение на два задължителни предмета (английски език и математика) в степента IGCSE всички останали предмети са изборни, което дава възможност на учениците да изучават само дисциплините, в които искат да се развиват в бъдеще.

3. Отлична подготовка за университет: трите оценки от крайната A Level диплома формират и кандидат-студентския бал на бъдещите студенти. Поради безспорната тежест на външното оценяване и златния стандарт на английските дипломи те са предпочитан критерий за прием в топ 10 университети по света.

4. Обучение в международно сертифицирано училище: Darbi College е лицензиран през 2007 г. от Cambridge International Examinations (CIE) - изпитен борд, който изготвя изпитни материали и издава IGCSE и A Level дипломи. CIE работи с над 10000 училища в 160 държави и всяка година провежда строги инспекции без предизвестие, за да гарантира качеството на обучението и сигурността на провеждане на изпитните сесии.

5. Личностно развитие: отношението към всеки ученик е индивидуално според личните му интереси и образователни нужди. Ето защо всеки ученик има личен наставник, който се грижи за академичното и личностно му развитие. Изготвянето на индивидуални планове е ключов приоритет в началото на всяка учебна година, за да могат учениците максимално да се възползват от предимствата на английското средно образование и да получат очакваната реализация след дипломирането си.

От 2007 г. Дарби Колидж (http://darbicollege.com/bg/) е първото британско училище в България, обучаващо своите възпитаници по международните програми IGCSE и A Level. Най-успешната до момента изпитна сесия през май-юни 2016 г. донесе на учениците му резултати от 100% A* (6+) по IGCSE предметите биология, математика II част и химия и от 50% А по A Level френски език.

Учениците му са приети в елитни университети във Великобритания и по света като: King's College London (UK); Imperial College London (UK); Queen Mary - University of London (UK); University of Hull (UK); University of York (UK); Webster University (UK); University of Kent (UK); University of Nottingham (UK); University of Birmingham (UK); Loughborough University (UK); University of Portsmouth (UK); University of Aberdeen (Scotland); University of Geneva (Switzerland); Paris 1 Panthéon, la Sorbonne (France); Bocconi University (Italy); Eindhoven University of Technology (Netherlands), Erasmus University Rotterdam (Netherlands), American University in Bulgaria и др.

На 18.03.2017 г. всеки родител и ученик, който желае да се запознае с програмите и условията на Darbi College, може да посети деня на отворените врати от 12:00 до 17:00 ч.

Oще: darbi college  българия  българско средно образование  елитно училище  колеж  пари  средно образование  частен колеж  частно училище 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

1 Гризли | 16.03.201710:06

"100% външно оценяване: оценките в английските дипломи за средно образование са изцяло плод на външно оценяване, което придава тежест на резултатите и прави учениците много по-конкурентноспособни. Външното оценяване от независими експерти е атестат не само за знанията на учениците, но и за преподавателския труд."

Това ми звучи малко изкуствено... Външното оценяване правело учениците по-конкурентно способни.
А какво пречи да си завършил българско учебно заведение и да има външно оценяване?! Това, че дипломата е английска вече означава, че имаш преимущество, но не означава, че си най-способния.
Оценяването може да покаже на какво си способен. Само че като не се признават в чужбина много от българските дипломи, това директно те изкарва от всякаква възможност за конкурентноспособност... Един вид - плати за 5 години, а пък после ще имаш предимство.
Това звучи много дискриминационно.

Добре, че умните работодатели гледат какво можеш, а не диплома от кой университет имаш!
   

оценка

+1 -0

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.