Не е проблемът в слънчевите очила, а в погрешния избор | webcafe.bg
Webcafe

Не е проблемът в слънчевите очила, а в погрешния избор

Ана ДинковаАна Динкова
24.11.2017, 11:27 (обновена 24.11.2017, 18:26)
Полароид слънчеви очила - начална

Снимка: © Мирослава Дермеджиева,Webcafe.bg

Как да изберете правилните очила според формата на лицето

Разбира се, основната функция на слънчевите очила е да пазят очите ви в слънчевите дни в града, на планина или дори през зимата на ски. Но безспорен факт остава и това, че слънчевите очила са един от онези аксесоари, които най-силно определят личния ни стил и както могат да подчертаят скулите и лицето ни, така и могат да ни направят да изглеждаме като готови за Хелоуинско парти.

Всъщност най-често допусканата грешка е, когато хората подценяват формата на лицето си при избора на очила, затова сме ви подготвили няколко конкретни насоки, които ще ви помогнат да направите оптимален избор.

Polaroid предлагат голямо разнообразие от слънчеви очила, които ще паснат на всяка форма лице - а и на всеки стил. От класическите кръгли очила през типа „котешко око" до възможно най-нестандартните модели - ще намерите всеки тип очила, които ви интересуват. В момента на Facebook страницата на MEGA Optic тече игра, с която можете да спечелите чифт Polaroid по ваш избор.

А как да направите правилния избор за слънчеви очила?

Като начало трябва да определените формата на лицето си, като се погледнете внимателно в огледалото. Понякога е по-лесно да определите формата на лицето си, когато не само се гледате, но и „нарисувате" контура на лицето си върху огледалото и после разгледате внимателно формата.

Формите на лицата са най-често пет: сърцевидно, кръгло, овално, четвъртито или правоъгълно/продълговато и ето какво трябва да знаете за тях:

Сърцевидно лице


Това е една от най-трудните форми на лице, за която изборът на очила е малко предизвикателство. Тъй като тясна брадичка се противопоставя на по-широко чело, важно е да не се добавя допълнителен обем горната половина на лицето.

Поради тази причина се откажете от четвъртитите обемисти и масивни пластмасови модели. Заложете на обли, кръгли или тип авиаторски очила, по възможност с тънки и елегантни рамки, какъвто е и посоченият модел на Polaroid, при това допълнен от преливащ от черно към синьо цвят на стъклото, който определено придава акцент и стил на визията.

Кръгло лице


Тук използваме правилото: рамката трябва да е във форма, различна от тази на лицето - т.е. вместо кръгли и обли, гледаме правоъгълни и продълговати рамки. Идеалните рамки са четвъртити или т.нар. Wayfarer модели точно като този на Polaroid. Може горната част от рамката да бъде изработена от пластмаса, а долната от метал - така се акцентира по интересен начин на очите и скулите.

Овално лице


Овалът лице се счита за идеалната форма за почти всеки модел очила. Тези от вас, които имат късмета да имат лице, което е значително по-дълго, отколкото е широко и със закръглена челюст, могат спокойно да си позволят и по-смели експерименти не само откъм форма, но и откъм цвят на рамките и стъклата на очилата. В случая сме използвали Polaroid котешка форма, отново с преливащ цвят за по-голям и стилен ефект.

Четвъртито лице

 


Тук отново е валидно правилото: рамката трябва да е във форма, различна от тази на лицето  и, затова за предпочитане са заоблените рамки, както и тези тип „авиатор" и дори кръглите очила, тип Джон Ленън.

Правоъгълно/продълговато лице


За да се придаде повече баланс на едно правоъгълно лице, можете да изберете по-скоро широки очила, както в някои случаи и кръглите или квадратни модели стоят добре. Акцент в избраните очила на Polaroid в случая са сините рамки и заобленото свързване на двете стъкла.

Oще: polaroid  игра във facebook  качествен образ  модерни слънчеви очила  очила полароид  полароид  предпазване от слънцето  промоция на слънчеви очила  слънчеви очила  спечелване на слънчеви очила  стилни очила  формата на лицето 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.