Отбелязваме с концерт Световния ден за информираност за аутизма | webcafe.bg
Webcafe

Отбелязваме с концерт Световния ден за информираност за аутизма

webcafeAd блок
01.04.2017, 09:24 (обновена 01.04.2017, 09:30)
аутизъм

Събитието „Освети в синьо" се организира за шеста поредна година

На 2 април отбелязваме Световния ден за информираност за аутизма. На открита сцена пред НДК в 19.00 ч. ще се състои концерт, кулминацията на който ще бъде осветяването на НДК в синьо като част от световната кампания Autisum Speaks - Light It Up Blue (Освети в синьо). Тази година кампанията е с мотото „Детската усмивка е над всичко!".

Събитието „Освети в синьо" се организира за шеста поредна година и е под патронажа на президента Румен Радев и на кмета на гр. София Йорданка Фандъкова. Г-жа Фандъкова е един от Посланиците на добра воля, сред които още са - Огнян Златев - ръководител на представителството на ЕК в България, Ираван Хира - Председател на Българския Форум на бизнес лидерите. Организатори са Сдружение „Аутизъм днес", Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" и Сдружение „Тацитус".

Водещи на събитието по традиция ще са Георги Мамалев, Део, Стефан Щерев, а тази година се включат и красивата Ева Кикерезова и Ники Стойнев. На сцената ще излязат любими наши изпълнители - Любо Киров, Pavell & Venci Venc', DARA, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дидо от Д2, Коцето Калки и Мартина Табакова, група „Медикус", вокална група „Бон Бон", Поли Генова, група „LaTiDa" и Богдан Томов.

2 април е обявен за Световен ден на осведоменост за аутизма от ООН през 2007 г. Инициативата „Освети в синьо" има за цел всяка година да привлича вниманието към аутизма.

Концертът се организира с подкрепата на Столична Община, НДК, Евробет.

Oще: аутизъм  освети в синьо  световен ден за информираност за аутизма 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.