Нестле Детско Хранене лансира на пазара своя първи био/органик продукт | webcafe.bg
Webcafe

Нестле Детско Хранене лансира на пазара своя първи био/органик продукт

Дани Блажева
22.12.2017, 12:57 (обновена 23.12.2017, 09:02)
NestleNan

Освен че е произведен в Швейцария, той е с Европейски сертификат за биологично производство и Швейцарски сертификат за биологично производство.

Първият органик продукт на Нестле Детско Хранене вече е на пазара. Той е произведен във фабриката "Конолфинген", която се намира в Швейцария и е специално сертифицирана за производство на органик храни.

България е сред първите страни в Европа, които лансира био продукта на Нестле Детско Хранене през ноември 2017г.

Продукт, произхождащ от природата

Пътят на органична храна е дълъг и започва с доверието в професионалните умения на фермерите. Те се грижат суровините да достигнат до нас в най-чистия си и здравословен вид като предават опита си през поколенията и го съчетават с традициите, за да гарантират отлично качество на продукцията.

Храните с органик произход на Нестле се произвеждат във фабриката на компанията в Швейцария ("Колонфинген"). В тях се използва само био мляко, което се набавя от свободно отглеждани крави. За животните се грижат фермери, с които Нестле работи в тясно сътрудничество от десетилетия насам, за да се гарантира качественият произход на продукцията.

Швейцарска прецизност на всеки етап

Томас Сойер, Мениджър по съответствие и Експерт в производството на биологични продукти в завода на Нестле в Швейцария ("Конолфинген"), казва: "Нестле прилага швейцарската прецизност на всяка стъпка от производствения процес: от кравата до чашата. Заводът е специализиран и сертифициранан по швейцарските стандарти за биологично производство и разполага с оригинална и прецизна производствена линия за производство на висококачествено органично мляко за деца. Всяка стъпка от процеса е предназначена да осигури качество, така че всяко дете да получи защитата и грижата, които заслужава".

Новият продукт на Нестле Детско Хранене е създаден, за да подсигури на най-малките необходимите за оптимален растеж висококачествени хранителни вещества.

Продуктът притежава етикет с тройна гаранция за качество. Освен че е произведен в Швейцария, той е с Европейски сертификат за биологично производство и Швейцарски сертификат за биологично производство.

Oще: nestle  био продукт  био храна  детска храна  детски храни  нестле  органик продукт  органична храна  тройна гаранция за качество  фабрика в швейцария 


Още от Ad блок