Bee Smart Technologies запазват добра позиция в The Venture | webcafe.bg
Webcafe

Bee Smart Technologies с добра позиция в The Venture

webcafeВладислава Кръстева
02.06.2016, 12:36 (обновена 03.12.2017, 16:33)
Bee Smart Technologies

Снимка: © Bee Smart Technologies

Българите са 8-и позиция в световния конкурс за социално предприемачество

Bee Smart Technologies се утвърждават като автори на една от най-стабилните идеи в надпреварата, като до момента не са напускали топ 10 на класирането. Тяхната концепция има потенциала да спаси човечеството от глад. Благодарение на разработения от тях софтуер, пчеларите могат постоянно да следят показателите на пчелите в кошера и да вземат мерки своевременно при възникване на проблем.

Високата смъртност сред пчелите - популацията им намалява с 1/3 всяка зима - може да доведе до изчезването на огромна част от плодовете и зеленчуците, които ядем, както и сериозно да наруши биоразнообразието на планетата.

Междувременно се появяват различни доказателства, че важността на идеята им започва да се осъзнава добре в нашата страна, където подкрепата към тяхната кампания се разширява с всеки изминал ден. Освен немалкото медийни изяви, за които беше поканен основателят на компанията Сергей Петров, Bee Smart получиха съдействие от сайта за поръчка на храна BGmenu, както и от някои от най-големите вериги за бързо хранене - Green Deli Cafe, Ma Baker, като се очаква да се включат и други заведения. Евродепутатът Мария Габриел пък им отправи покана да разкажат за усилията си за спасяване на пчелите чрез технологии в рамките на Европейската седмица на пчелите и опрашването.

Конкурсът The Venture е резултат от зараждането на ново поколение потребители, за които бизнесът е много повече от обикновен доставчик на стоки и услуги. В техните представи той трябва да бъде сила, която поема отговорност спрямо обществото, работи за създаването на позитивна промяна в средата около нас. Положителната реакция към Bee Smart Technolgoies изглежда показва, че и в нашата страна, и по света те са виждани като носители на такъв потенциал.

Гласуването продължава онлайн през тази и следващата седмица. Всеки, който желае да помогне на българския участник, има възможност да гласува за тях два пъти до финала на 13 юни. За да научите повече за конкурса и да пуснете своя глас, посетете https://www.theventure.com/bg/en/finalists/bee-smart-technologies и фейсбук страницата на Chivas Regal.

Oще: bee smart technologies  bgmenu  the venture  предприемачество  пчели  сергей петров 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.