Ами ако в стаята влезе лъв? | webcafe.bg
Webcafe

Ами ако в стаята влезе лъв?

webcafeЗлатина Димитрова
18.11.2016, 14:02 (обновена 21.11.2016, 12:27)
MBA

MBA се е превърнала в мерило за успех и гаранция, че притежателят й е ценен кадър, независимо от професионалната област

Какво ще направите, ако в този момент в стаята влезе лъв? Ако бяхте форма, каква форма щяхте да сте? Колко часа ще са необходими на куче, за да се разходи от Мадрид до Барселона с консервена кутия на опашката?

Ако тези гатанки ви звучат абсурдно, подгответе се за още такива. Поне ако искате да имате работа със заплащане от близо 170 000 долара на година и кариера мечта. Това са част от въпросите, които получават на интервюта за работа завършилите магистърска степен по бизнес администрация - MBA. Не я бъркайте с обикновена магистратура - това е образование, което може да получите в световните топ бизнес училища, като се различава от другите степени по изискванията за прием, бюджета, перспективите за професионално развитие и студентските профили.

Изброените казуси са само илюстрация за развитото мислене и способности за реакция в неочаквана ситуация, с които се сдобиват завършилите тази програма.

MBA степента гарантира повишаване на заплатата с 81 процента, а до осем години годишното възнаграждение може да се увеличи с още 64% и да достигне до 169 000 долара (по данни за САЩ).

Американските компании планират да предложат на наскоро завършилите MBA програми стартова средна основна заплата в размер на USD 105 000 през 2016 г. Същото очаква и онези, които са завършили магистърска степен по финанси и магистърска степен по счетоводство.

Според доклад на GMAC за 2016 година завършилите магистратура по мениджмънт ще бъдат наети от 75% от проучените работодатели в Азиатско-тихоокеанския регион, от 62% от европейските компании и от 58% от латиноамериканските компании - увеличение до 10% година за година в някои от регионите.

Близо 90% от корпоративните специалисти по набор на персонал, които работят директно с участващите бизнес училища, планират да наемат наскоро завършили MBA програми през 2016 г.

Не става дума само за пари обаче. MBA се е превърнала в мерило за успех и гаранция, че притежателят й е ценен кадър, независимо от професионалната област, дали работата е в частния или публичния сектор, без значение на кой континент. Затова и тя дава възможност на завършилият да се сдобие с работа, която освен високо заплащане му носи и удовлетворение.

Затова и ако досега не сте се замисляли за този тип образование, време е да го направите.

През 2016 година има по-голямо разнообразие и възможности за желаещите да получат престижната магистърска степен. Въпросът е обаче да се избере правилното бизнес училище, което в максимална степен да отговаря на очакванията за високи резултати.

За да се получи, много важна е комуникацията лице в лице с предсатвители на различни бизнес училища. Те ще могат и да ви дадат обратна връзка за това каква е конкуренцията за прием в училището.

Именно такава възможност ще получите в София на 24 ноември, когато ще се състоят Access MBA и Access Masters. Двете събития предоставят възможност на кандидатите да се срещнат лично с представители на бизнес училище от Oxford University, IESE Global Executive MBA, Vienna University of Economics and Business - WU Executive Academy, IE Business School, Kedge Business School, American University in Bulgaria(AUBG), University of Sheffield и много други. Кандидатите ще имат възможност за разговор с представител на съответното бизнес училище, в който да бъдат обсъдени основните въпроси, които го интересуват. Събитието е част от есенната обиколка на Access MBA, която включва 125 международни бизнес университета и се провежда в 34 града по целия свят.

Преди, след и между срещите с бизнес училищата участниците могат да получат безплатна консултация по всеки един аспект на подбора на училище, подготовка за GMAT, възможности за финансиране и стратегии за кандидатстване, което ще гарантира една успешна инвестиция в бизнес образованието.

Събитията ще се състоят на 24 Ноември 2016 в хотел „Балкан" в София, между 10:30 ч. и 22:00 ч.

Ако искате да се запишете, може да се регистрирате безплатно онлайн на адрес www.AccessMBA.com и www.AccessMastersTour.com. При регистриране най-малко 10 дни преди събитието, участниците ще получат оценка на профила и персонализирана консултация, за да открият най-подходящите бизнес училища на събитието.

Oще: access mba  gmac  mba  mba програми  балкан  бизнес  бизнес администрация  бизнес училища  кариера  мениджмънт  образование  пари  счетоводство 


Още от Ad блок