Книги с мистерии, подходящи за чаша горещ плодов чай | webcafe.bg
Webcafe

Книги с мистерии, подходящи за чаша горещ плодов чай

webcafeАнтон Биров
19.12.2017, 13:30 (обновена 20.12.2017, 18:18)
Книги и чай

Снимка: © Мира Дерменджиева, Webcafe

Интересни сюжети за повече цвят в зимното ежедневие.

Зимните месеци могат и да не бъдат така еднообразно сиви и бели. Нужно е само човек да разполага с подходяща книга, която да внесе солидна доза цвят в ежедневието му. Налице са и нужните почивни дни, каквито празниците и отпуските около тях предлагат.

Представете си изкушаващата картина – удобно настанени сте на топло в леглото си, навън е студено и вали, а книгата в ръцете ви омагьосва съзнанието ви с някоя мистериозна история. На масичката или шкафа до вас стои чаша горещ и вкусен плодов чай, а носещата се от нея пара игриво отвлича вниманието ви.

За да е изживяването пълно, се изисква сюжетът на книгата да е достатъчно грабващ, а стилът да е достатъчно увлекателен, че да ви позволят да се откъснете от реалността и да се потопите в случващото се из страниците.

Подбрахме за вас няколко такива заглавия, които самите ние много харесваме. Те са едновременно изключително привлекателни за читателска публика с различен вкус, както и доста екзотични, за да внесат малко свежест в книжния ви живот.

Всяка една от книгите можете да комбинирате с прекрасен плодов чай от богатата селекция на Ahmad Tea of London.

Различните вкусове ще ви създадат сладка нагласа към четенето и ще са допълнителна щипка екзотика към самите книги.

"Змията и дъгата", Уейд Дейвис

Чували ли сте думата „зомби“? Не мислете за филмовите чудовища, които се вдигат от гроба и искат да изядат главните герои. Това е поредната концепция, изкривена от холивудската машина.

В действителност зомбитата са част от вярванията и живота на хората в Хаити. Авторът на "Змията и дъгата" Уейд Дейвис е етноботаник, който получава задачата да проучи феномена „зомби“. В книгата той описва своето разследване, което го отвежда в Хаити и дълбините на водунската религия.

Там Дейвис търси отговори дали растения с психоактивни вещества не се крият зад мистерията на вдигащите се от гроба хора, които впоследствие стават черноработници.

Една реална и загадъчна история, която ще върви чудесно с чая „Зимно очарование“ на Ahmad, комбиниращ ябълка, канела и карамфил, с пикантни нотки на портокалова кора.

"Петата купа", Дан Симънс

Шерлок Холмс - такъв, какъвто не сте го виждали! В творбата на Симънс легендарният детектив е пред самоубийство, защото се съмнява в собственото си съществуване. В главата му е влязла идеята, че не е истински човек, а литературен герой – плод на нечия болна фантазия.

Сблъсква се обаче с друг отчаян от живота човек – писателят Хенри Джеймс. Двамата заформят неочаквано дуо, което потегля към Щатите, за да разследва загадъчната смърт на млада дама от висшето общество на Вашингтон.

Чаят от горски плодове ще утоли жаждата ви и, макар и без кофеин, ще ви отърве от нервната и психическа умора, за да можете да се насладите на този изключително интересен роман.

Съмненията на Холмс в това що е реалност не са единствената силна страна на „Петата купа“. Симънс умело преплита измислени събития с реални персонажи (между които дори Марк Твен и Теодор Рузвелт), а стилът на писане е изненадващо автентичен за времето, в което се развива действието.

"Сянката на вятъра", Карлос Руис Сафон

Бащата на Даниел показва на сина си Гробището на забравените книги и казва на момчето, че трябва да си избере една и да я пази цял живот. Даниел има лошия късмет да избере книгата „Сянката на вятъра“.

По-късно разбира, че мистериозен човек търси всички книги на същия автор, за да ги унищожи. А този мистериозен човек носи името на герой от „Сянката на вятъра“, който се оказва Дявола...

Усещането за дебнеща заплаха ще се промъкне и във вас, ако четете испанския бестселър на Карлос Руис Сафон. Винаги обаче можете да се успокоите с чаша чай от лимон и джинджифил.

"Од и ледените великани", Нийл Геймън

Нийл Геймън е особен творец, който може да привлече както малки, така и големи към своите творби. Приказното приключение „Од и ледените великани“ е пример за това. В него Геймън се обляга на скандинавската митология, за да създаде поучителна приказка за силата на човешкия дух.

Од е самотно момче, което живее с майка си и злия си доведен баща. Един зимен ден решава да избяга, но чупи крака си.

В тази тежка ситуация животът го сблъсква с изненадващо трио – мечка, лисица и орел, които всъщност са омагьосани богове. А Од разбира, че трябва да им помогне, за да си върнат истинските си форми и да спасят своя дом – прелестния Асгард.

С освежаващата смесица на чая с Ройбос и канела ще се затоплите достатъчно, за да не потреперите дори на по-мрачните моменти в тази привидно детска история.

А ако сте родител, спокойно можете да прочетете тази чудесна история и на детето си. Определено ще се зарадва на илюстрациите вътре.

"Дивашка жътва", Карл Хофман

Наследник на рода Рокфелер. Див остров в Нова Гвинея. Примитивно общество, което не може да се откаже от традициите си в човекоядството. Няма как нещо да не се обърка, нали?

Така и става, а историята дори не е измислена. Става дума за изчезването на Майкъл Рокфелер през 1961 г., довело до мащабна операция по издирването му. Официалната версия е, че наследникът на една от най-богатите фамилии в света се е удавил. Но има и други теории...

Чай от дива ягода ще затопли кръвта ви, докато четете книгата на журналиста от Washington Post Карл Хофман. През 2011 г. той посещава района Асмат, където Рокфелер изчезва. Целта на разследването му, описано в „Дивашка жътва“, е да разбере дали с младия Майкъл не се е случило нещо много по-различно и страшно.

Oще: ahmad  змията и дъгата  карлос руис сафон  книги  литература  мистерия  нийл геймън  фентъзи  чай  четене 


Още от Ad блок