Модерният бизнес в облака за малки и средни фирми | webcafe.bg
Webcafe

Модерният бизнес в облака за малки и средни фирми

webcafeAd блок
22.03.2016, 10:25 (обновена 22.03.2016, 19:53)
microsoft

Програмата дава възможност за безплатно внедряване на пакета от облачни услуги Office 365

Майкрософт България и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия  стартираха съвместна програма „Модерният бизнес", която дава възможност на малките и средни предприятия в страната да се възползват от безплатно внедряване на пакета от облачни услуги Office 365.

За самия пакет се дължи такса в зависимост от избрания план, като условията на абонамента са изключително атрактивни за бизнеса.

Office 365 позволява на МСП да бъдат едновременно мобилни и сигурни с бърз и лесен достъп до познатите Word, Excel, PowerPoint, Outlook, както и до ИТ решения като имейл сървър, достатъчно място за надеждно съхранение на данни и други.

Всяко едно малко и средно предприятие с до 250 служители, което до момента не е използвало Office 365, може да се регистрира на специално създадения сайт http://moderenbiznes.bg/, като срокът за това е до 30 юни тази година.

От началото на инициативата до края на февруари 2016 г. са се регистрирали над 190 фирми от цялата страна.

Интересен факт е, че са включили и фирми от малки населени места, като например от с. Брестак, Варненска област, от с. Ряховците, Габровска област и др.

„Модерният бизнес" предоставя също така безплатно обучение на служители и консултации за ИТ екипи за използване на пълните функционалности на пакета.

Като част от програмата са включени и специализирани обучения и лекции, фокусирани върху управленските умения, стратегии за разширяване на бизнеса и достигане до повече клиенти чрез прилагане на модерни подходи като дигитален маркетинг.

В страната има над 220 000 МСП, които се нуждаят от правилните стъпки, за да се развиват и разширяват бизнеса си и да излизат на нови пазари.

Затова и основната цел пред програма „Модерният бизнес" е увеличаване на конкурентоспособността на предприятията чрез внедряване на иновативни технологични решения - водещ приоритет, залегнал в Националната стратегия за насърчаване на МСП в България.
ИАНМСП, съвместно с Майкрософт България, провежда и серия от срещи с представители на

МСП в няколко града, за да ги запознаят с предимствата на програма „Модерният бизнес". Такива срещи се реализират в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Враца.


Още от Ad блок

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.