С деца на море… ето как е най-добре да се организираме за летните месеци | webcafe.bg
Webcafe

С деца на море… ето как е най-добре да се организираме за летните месеци

Ана ДинковаАна Динкова
03.08.2017, 09:31 (обновена 04.08.2017, 14:28)
Дете на море

Човек и добре да живее... детето му излиза в лятна ваканция. Детската градина и училището най-нагло дезертират от грижата си към децата и честта да занимаваме хлапетата цяло лято се пада изключително и само на нас, родителите.

Лятото е време за почивка, но хайде иди почивай, когато цялото ти съзнание е заето с това какво да правиш с децата, как да ги забавляваш, как да ги предпазиш да не се пребият, отегчат или един Господ знае какво.

Едно време повече деца имаха баби и дядовци на село и родителите им ги изпращаха да се забавляват, като тичат на двора, посрещат овцете и набиват филии с домашно масло и чубрица. През това време родителите можеха да правят невъзможни иначе неща - като ходене на кино, на театър, секс, вечер навън с приятели, среднощна игра на канаста пр.

Уви, все повече възрастни хора се оттеглят от селата в града, което създава една особено тежка дилема за работещите хора, чиито възрастни родители вече са пенсионирани и също имат нужда от изпълване на дните със смисъл и занимания, а понякога и с медицински грижи и рехабилитация.

А именно: Кой е с приоритет: бебето или бабата?

Представете си сега следната приказка: лятно жилище на морето в една от черноморските области с мек климат и балнеолечение. Бабите и дядовците, заедно с внуците, се разхождат в красив парк, вие знаете, че са в безопасност и им е добре, а вие лежите на някой хамак с чаша аперол в ръката и дишате, дишате...

Сигурно си мислите, че това е мираж, но ако се разходите до Поморие и влезете в Айвазовски парк - нов комплекс в центъра на градчето, ще се уверите, че понякога миражите се оказват реалност. За разлика от повечето бетонни комплекси по морето, Айвазовски парк, както вече сте се досетили от името му, разполага със собствен парк.

Той предлага покупка на имот в рамките на комплекса. Може и да не сте се замисляли сериозно за „къща на морето", тъй като самото словосъчетание звучи повече като наивна мечта, отколкото като разумна инвестиция. И все пак, притежанието на собствен имот на морето гарантира спокойствието от почивка на „собствена територия" и според собствените изисквания и желания - нещо, което нито един хотел, квартира или къмпинг не могат да ви предложат.

Айвазовски парк, Поморие

Инвестицията се изплаща във времето, тъй като така всяко семейство има възможността да прати бабите и дядовците, заедно с обичните им внуци, на няколкомесечна почивка и да ги посещава за уикендите. Е, има и някои минуси. Ако имате собствен апартамент, може да сте сигурни, че всеки уикенд приятелите ви ще искат да дойдат „у вас" заедно с цялото си домочадие. Но ако обичате приятелите си, това не е толкова лошо, нали?

Свикнали сме да асоциираме крайморските комплекси с повече парти избухвания и по-малко природа, с повече забавления и по-малко почивка, с повече шум и по-малко тишина. В  Айвазовски парк нещата са значително по-различни.

В Айвазовски парк може да намерите разнообразни имоти, сред които да срещнете и онзи, „вашия", който ще привидите като място, на което бихте почивали през лятото и бихте изпратили родителите и децата си. В комплекса има от функционални студиа, през класически едностайни апартаменти, подходящи за семействата с едно дете, до многостайни имоти за многодетни семейства или такива, които пътуват с баби и дядовци.

Освен избора на площ, собствениците на имоти могат да изберат и гледката от своя апартамент - градски пейзаж или изглед към парка на комплекса.

Поморие може да не е популярен колкото Созопол или Лозенец, но след последното посещение там установихме, че курортът е подценен. Там може да почивате активно, да се отдадете на балнеолечение, да се омажете с лечебна кал и да качите смешни снимки в Instagram, а след това да се разхождате по морската ивица на залез слънце. Тя е дълга цели 4 км, така че има да се разхождате...

Ако сте жадни за култура, може да почешете любопитството си като посетите някои от многото антични исторически забележителности, както и музея и галерията с експозиция за историята на региона от праисторически до късносредновековен период.

Айвазовски парк е стратегически ситуиран не само заради разположението си в самото Поморие, а и заради близостта до Несебър, Бургас и Созопол, което дава възможност да изкарате бурна нощ в Созопол или да вечеряте в стария град на Несебър, след което да се приберете в своя малък оазис на тишина и спокойствие. Естествено, можете да се метнете и на лодка или яхта и да стигнете с тях до Бургас, а защо не и до Варна? Това със сигурност ще се хареса на децата, освен ако нямат морска болест.

За домошарите и хората, които разбират почивката като откровен отдих, спокойствие и тишина, Айвазовски парк предлага вътрешни зони за релакс в пределите на градината, както и детски открити кътове за игра, оборудвани с обезопасени съоръжения, изработени според последните европейски стандарти за сигурност на материалите. Спомнете си за инцидентите, които споменахме, че се случват по детските лагери? Е, тук вероятността да се случат е сведена до минимум.

Може би звучи прекалено привлекателно, за да няма уловка. Ако смятате така, идете и вижте. Ще се очаровате.

Oще: апартамент на морето  вакационни имоти  жилища на морето  имот на морето  инвестиция  море  поморие  почивка 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.