Силата на общностите: форум KEY@SWISS събира презентатори от София, Берн, Цюрих и Копенхаген | webcafe.bg
Webcafe

Силата на общностите: форум KEY@SWISS събира презентатори от София, Берн, Цюрих и Копенхаген

webcafeAd блок
13.10.2017, 15:29 (обновена 13.10.2017, 15:47)

1 от 4 снимки Назад Напред

саша безуханова

Снимка: © Форум Key

За първи път на форума ще стъпят чуждестранни говорители

На 14 октомври Интер Експо Център София ще бъде домакин на международния Форум Key@Swiss - специално издание на Форум Ключ, една от най-популярните български мотивационни конференции. Участието в събитието, което започва в 11:00 ч. в Интер Експо Център, е напълно безплатно след предварителна регистрация на адрес www.forum-klyuch.info.

За пръв път в историята на Форума, традиционно посветен на комуникацията на вдъхновяващи идеи и каузи с обществено значение, на сцената му освен български презентатори, ще стъпят и чуждестранни говорители - експерти от Цюрих, Берн и Копенхаген.

Между тях е Даниел Бохслер, политолог, посветил последните 15 години от живота си в изследване на гражданската активност в страните от Югоизточна Европа. Той ще предизвика участниците във Форума, търсейки със своята презентация отговор на въпроса „Възможно ли е силно общество без активно участие на гражданите?".

Естествоизпитателят Никола Шьоненбергер, стъпвайки на своя обширен опит на изследовател и активист по отношение на политиките за околна среда, ще докаже задължителната взаимосвързаност между пълноценното общество и опазването на природата.

Възможно ли е социалното предприемачество и защо е важно дори най-маргинализираните групи да получават възможности за развитие - това са част от големите въпроси, които ще постави пред участниците във Форума Надя Райноне, швейцарски експерт в сферата на социалните иновации със сериозен принос към развитието на предприемаческата среда в Швейцария.

Българската „следа" във Форум Key@Swiss ще остави Саша Безуханова, основател на платформата Move.bg и мрежата за иновации Edit.bg. Основният фокус на нейната презентация е бъдещето на гражданското общество в България.

След презентационната част четиримата говорители ще участват в дискусионен панел с модератор журналистът Пролет Велкова, в който ще може да се включи и всеки от очакваните на Форум Key@Swiss над 200 участници.

ГОВОРИТЕЛИТЕ НА ФОРУМ KEY@SWISS

САША БЕЗУХАНОВА

Основател на Move.bg, говорител на Форум KEY@Swiss

Саша Безуханова е старши изпълнителен директор, бизнес ангел и филантроп с 20 годишен управленски опит в HP и широк обществен принос. Дългият списък от бизнес и обществени успехи на Саша през годините включва позиционирането на България като ИТ център от световно значение, подпомагане на предприемаческата култура и подкрепата й на жените в бизнеса в България и на европейско ниво. През 2013 г. тя напуска професионалната си кариера и се посвещава на подкрепа на социалния просперитет чрез иновации, образование и сътрудничество. Саша е основател на MOVE.BG - непартийна платформа за сътрудничествo в намирането на устойчиви решения за държавата, икономиката и обществото чрез иновация, участие и съвместна работа. Тя създава и EDIT.BG - отворена мрежа за дигитални иновации. Тя основава годишната награда Entrepregirl, подпомагаща младите жени да развиват предприемачески идеи в бизнеса. Саша е председател на бордовете на Български център за жените в технологиите, Технически университет в София и Българското училище за политика. Саша е обявена за „Дигитална жена на Европа" за 2013 г. и е един от 100-те предизвикатели в Нова Европа 100 за 2015 г.

ДАНИЕЛ БОХСЛЕР

Политолог, говорител на Форум KEY@Swiss

Като политолог Даниел Бохслер се занимава по-специално със страните, които са в преход към демокрация и с предизвикателството за установяване на демокрация в страни с мултикултурни общества. Голяма част от неговата изследователска работа са посветени на Юго/Източна Европа. Той е живял, работил и пътувал в региона през последните 15 години, говорейки няколко езика от местните. Има докторска степен от Женевския университет, работи в Централноевропейския университет в Будапеща, доцент е в университета в Копенхаген, както и асистент в университета в Цюрих.

Д-Р НИКОЛА ШЬОНЕНБЕРГ

Естествоизпитател, говорител на Форум KEY@Swiss

Доктор Никола Шьоненбергер е естествоизпитател, специализирал в областта на ботаниката и растителната генетика. Той има солиден опит в опазването на биологичното разнообразие и генетичните ресурси, както и оценката на риска от генетично модифицирани организми, инвазивни чужди видове и тяхното управление. Работи активно като изследовател и е член на няколко правителствени панели и комисии по биоразнообразие, управление на природните ресурси и биологична безопасност. Член е и на борда на швейцарските неправителствени организации, работещи в областта на екологията и е активист по отношение на политиките за околната среда. В момента е консултант и член на борда на Innovabridge, нестопанска швейцарска консултантска организация, ангажирана с иновативни решения в областта на международното устойчиво развитие.

НАДЯ РЕНОН

Социален предприемач, говорител на Форум KEY@Swiss

След като завършва обучението си в областта на бизнес администрацията и кариерата си в голяма корпорация в областта на финансите, Надя работи в StartUp компания за изграждане на връзки с инвеститори. Благодарение на силното си желание да допринесе за обществото и околната среда, тя се присъединява към екипа на Фондация SEIF - швейцарска компания, която предлага нефинансова и финансова подкрепа на социални предприятия и се ангажира да укрепи екосистемата на социални иновации.

В качеството си на Ръководител на проекта целта на Надя е да подпомогне социалните предприемачи да съчетаят професионализма на корпоративния свят и динамиката на StartUp компаниите с нов, по-подпомагащ и всеобхватен начин за правене на бизнес.

Oще: саша безуханова  форум key  форум key swiss 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.