МВА образованието очи в очи | webcafe.bg
Webcafe

МВА образованието очи в очи

Мила Янева
08.11.2018, 10:44 (обновена 08.11.2018, 11:09)
mba

Ако не сте от поколението над четиридесет и пет, може би нищо няма да ви говори някогашната форма на обучение, наречена "висше образование". Всъщност, ако питате майките и бащите си, те вероятно най-лесно ще го обяснят така: някога след средното образование в гимназия или техникум, имаше две възможности - да си останеш само с него и да работиш нещо, свързано със специалността от училище или пък да упражняваш професия, за която не се изисква особена квалификация.

Ако си от ученолюбивите обаче, можеше да кандидатстваш в университет, институт или академия, където след четири или пет години да излезеш с диплома на "виШист". Да завършиш висше образование си беше сериозна амбиция, семейна гордост и добра инвестиция. Само че след това в условията на пазара се оказваше, че най-често попадаш на работа, която всъщност е твърде далеч от това, което си учил. Така се налагаше или да учиш в движение на принципа "проби и грешки" или, ако имаш късмет, време и връзки, да се квалифицираш с някоя и друга "следдипломна квалификация".

Световният парадокс "образование - пазар"

В един момент обаче естествено се появи парадокс - на пазара на труда се оказаха хора с конкретно академично образование, което обаче вече не им вършеше вече работа. Просто защото реалните и нужни професии и занимания в съвременния свят се променят динамично и старата форма на обучение нямаше как да ги достига с бавните си академични стъпки. Така се появи необходимостта университети и академиите да потърсят адекватна и далеч по-гъвкава форма на обучение на студентите, като им предлагат специализирани програми, отразяващи реалните нужди на световния пазар на кадри. Така днес системата за обучение и усъвършенстване на знанията е съвсем различна и това е повече от добра новина.

Базисните университетски знания се усвояват през т.нар. бакалавърски програми, а след тях по-тясното специлизиране и профилиране се случва чрез обучителни форми, осигуряващи степен "магистър". И тъй като почти всеки бизнес днес се нуждае от определени административни познания и бизнес конструкция, най-полезните и предпочитани студентски програми в света са т.нар. MBA програми. Или както става ясно след разчитане на абревиатурата, това са учебни платформи, които осигуряват степента магистър по бизнес администрация.
Потапянето в преживяването наречено MBA осигурява на професионалистите правилния набор от умения и умствена настройка, за да успеят да оставят своя персонален отпечатък в бизнес лидерството.

MBA - степента на лидерите

MBA програмите ви гарантират, че ще придобиете пълния набор от твърди и меки умения, нужни на всеки бъдещ бизнес лидер. Нещо повече - това е академичната степен с най-трансформиращ ефект върху вашето професионално бъдеще.

Някои професионалисти продължават образованието си в MBA програма с предварително начертан план. Те са наясно точно какво искат като бъдеща бизнес роля и как бизнес академията ще им помогне да я постигнат - дали чрез натрупване на допълнителни специализирани знания, подобряване на уменията им или посредством достъпа до огромната мрежа от контакти сред връстници, професори и бивши възпитаници.

Други MBA кандидати подхождат към обучението в бизнес академиите с отворено съзнание, обмисляйки няколко възможни кариерни насоки. Възможностите са различни, а по време на предстоящото събитие Access MBA в София, ще можете да разберете повече за предлаганията на някои от най-добрите международни MBA програми.

МВА лично за теб

Ако все още сте в търсене на точната МВА или MASTERS програма, подходяща за вас, на 24 и 25 ноември тази година можете да се запознаете с възможностите лице в лице. За поредна година Access MBA и Access Master ще представят на едно място най-престижните бизнес университети, предоставящи подобни програми.

Срещата за Access MBA е в хотел Интерконтинентал София, началният час на събитието е 9.30 ч, а индивидуалните интервюта с представители на съответните университети ще продължат до 15.30 ч. на същия ден. Кандидатите за MASTERS пък ще се съберат в НДК на 25 ноември от 11.30 до 18.15 ч.

Основната цел на събитията е да свърже кандидатите директно с представители на университетите. Събитието не е тип панаирно представяне, на което просто да събереш брошури и визитни картички, а е по-скоро speed dating, но за МВА и MASTERS програми. Регистрацията е безплатна, но задължителна, тъй като от Access MBA и Access MASTERS трябва да прегледат профила ви след което на базата на него и критериите на училищата да ви изготвят индивидуален график за срещи с най-подходящите университети.

Преди това организаторите се свързват с всеки регистрирал се, за да го консултират лично и да го подготвят за това какво да очаква в деня на събитието.

Освен срещите с университетските представители, по време на събитията ще се проведат различни работилници както и срещи с институции, предлагащи стипендии, GMAT и други езикови курсове. Посетителите на Access MBА ще имат шанса да спечелят безплатен GMAT курс, а по време на Access MASTERS ще има тобмола за безплатен IELTS курс, и двата предоставени от един от най-утвърдените в тази област Учебен център към Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий".

Освен това двама от посетителите на събитията ще имат възможност да спечелят посещение до кампус на избран от тях университет, независимо къде се намира, за да могат да добият реална представа за избраната от тях програма. В програмата е заложен и дискусионен панел с висши учебни заведения, както и презентации на университети, за които няма предвидени индивидуални срещи.

"Най-хубавото нещо на ученето е, че никой не може да ти го отнеме." Казал го е не голям бизнесмен, а голям музикант - ББ Кинг. В този смисъл МВА и MASTERS програмата не е просто определена степен, гарантираща кариера, а начин на конструиране на знанията и помощ за създаване на лична стратегия на прилагането им.

Това, разбира се, може да се постигне само, когато целият пакет от умения е усвоен със страст, желание и усилие. Така че, намерете онази програма, която най-силно ви подхожда. А после вложете всичко от себе си, за да я направите свое оръжие в личния си професионален път.

Регистрирайте се тук за Access MBA: https://www.accessmba.com/link/B0x

Регистрирайте се тук за Access MASTERS: https://www.accessmasterstour.com/link/B0z

Oще: access masters  access mba  mba програма  висше образование  образование 


Още от Ad блок