Как да изберете гуми за зимата? | webcafe.bg
Webcafe

Как да изберете гуми за зимата?

webcafeAd блок
12.12.2017, 14:44 (обновена 14.12.2017, 17:07)
Зимни гуми

Снимка: © Michelin

Няколко важни съвета, които да имате предвид

Зимата е тук. Факт. Пешеходците се питат дали ще успеят да стигнат до работа без да се подхлъзнат нито веднъж, а шофьорите дали автомобилите им са адекватно оборудвани за снежната пързалка наречена шосе.

Шофирането в зимни условия е доста по-различно преживяване. По тази причина трябва да подготвите автомобила си и най-вече гумите! Благодарение на Michelin ще сте готови да посрещнете студените метеорологични условия.

В какви условия обикновено шофирате през зимата?

Ако редовно шофирате в тежки зимни условия, като сняг или лед, Michelin препоръчва да използвате зимни гуми. Гамата MICHELIN ALPIN ще ви осигури безопасност, удобство и прецизно управление, независимо колко тежка е зимата.

Ако се сблъсквате с променливи метеорологични условия и случаен снеговалеж, гумите MICHELIN CrossClimate са идеалното решение за вас. Те са първите летни гуми със зимна сертификация (3 Peak Mountain Snowflake: 3PMSF) върху страниците, която указва, че могат да се използват през всички сезони, дори в държави, в които за шофиране през зимата се изисква специално оборудване.

Независимо на какво решение се спрете, Michelin препоръчва да изберете гуми с маркировка 3PMSF. Те са одобрени чрез регулаторен тест, за да се гарантира подходящо ниво на работните характеристики в зимни условия.

Какъв модел е автомобилът ви?

В една гама може да има няколко модела гуми, съответстващи на различни видове автомобили (спортни, SUV и т.н.). В зависимост от марката, гамата и двигателя на автомобила ви може да се наложи да купите точно определен модел. Понякога годината на производство също може да е от значение. Най-добре е да се консултирате със специалист, за да сте сигурни, че гумите ви отговарят на изискванията на вашия автомобил.

Какъв размер са гумите ви?

Друг начин да изберете подходящите зимни гуми за автомобила си е да знаете размера на колелата му. Информацията под "Размер" включва различни елементи: широчина, височина, диаметър, товар и скорост. Товарният и скоростният индекс осигуряват важни данни за постигане на възможно най-добри резултати.

Последен съвет за пътя

Ако не сте сигурни как да изберете зимни гуми за автомобила си, Michelin може да ви даде някои отговори. Групата предлага услуга за онлайн търсене, която ви позволява да въведете всички важни данни за автомобила си и изчислява кои зимни гуми са най-подходящи.

Oще: michelin  michelin alipin  автомобили  автомобилни гуми  гуми  зимни гуми  поддържане на автомобил 


Още от Ad блок