За първи път България събра в Давос световни лидери на собствено парти | webcafe.bg
Webcafe

България събра в Давос световни лидери на собствено парти

webcafeAd блок
25.01.2016, 11:09 (обновена 25.01.2016, 15:12)

1 от 5 снимки Назад Напред

webit 4

Webit, в партньорство с Tradeshift и Planetary resources бяха домакини на тайно парти в Давос снощи.

За първи път България е представена със собствено събитие в неформалната програма на Световния Икономически Форум в Давос.

Webit, в партньорство с Tradeshift и Planetary resources (компании с инвеститори Ричард Брансън, Рос Перо и Ерик Шмид) бяха домакини на тайно парти в Давос снощи.

Световния Икономически Форум в Давос единствения форум, на койтo присъстват 2000 от най-влиятелните световни лидери, сред които президенти и министър - председатели на държави, основатели и изпълнителни директори на най-големите компании като Фейсбук, Гугъл, Алибаба, Амазон, Убер и други.

Тази година над 5000 военни от швейцарската армия охраняваха достъпа до събитието, който е изключително ограничен.

Снощи на тайно парти, в неформална обстановка 300 от специалните гости в Давос (световни бизнес лидери, учени, иноватори и политици) се докоснаха до сърцето на България.

Аромат на българска роза, красотата на българската природа, прекрасни български момичета в народни носии и усмивката на българските домакини бяха част от емоцията, които гостите ще запазят в спомените си.

Домакин на събитието беше Пламен Русев, български предприемач и председател на Webit Foundation.

Всеки от гостите получи специална покана на ръчно бродирана кърпа с народни мотиви за следващото издание на Webit.FESTIVAL в България, което ще бъде в края на април в София и разбира се традиционият аромат на българска роза.

Подобни събития са изключително ценни за имиджа на България и именно докосването до традициите на страната ни, хубавото преживяване и прекрасния спомен са в основата на добрата мълва за България, за хората на България, за бизнеса на България.

А днес България има остра нужда от добра дума. Особено от устата на световни лидери на мнение каквито до един са гостите на Webit в Давос.

„Независимо дали са собственици на мултимилиардни бизнеси или управляват държави, делегатите в Давос са преди всичко хора и ние сме тук, за да създадем и развием нашите приятелства с тях." каза Пламен Русев, председател на Webit Foundation.

„Вече няколко години планираме това събитие в Давос и когато то беше разрешено и потвърдено разбрахме, че всъщност за първи път някой от България ще има свое събитие на този най-висок световен форум. Фактът ни мотивира да променим посланието си и вместо да рекламираме глобалната си серия от събития с локациите ни в Сингапур, Делхи, Дубай, и Истанбул, решихме да сложим акцент само върху българския форум - Webit.Festival в София." продължи Русев.

„Аз пътувам много, заради бизнеса ни, но където и да отида и с когото и да се срещам, аз съм Пламен Русев от България. Именнно за това е важно страната ни да носи позитивен имидж и тук в Давос и навсякъде, където работим с хора, лидери на мнение, медии и партньори по света. Аз съм щастлив, че Webit се наложи като един от символите на бъдещето, иновациите, технологиите, инвестициите и предприемачеството и е бранд роден именно в България.

Това ни дава статус и достъп до глобалните бизнес и политически лидери по света, които искаме да знаят не само къде е България, а да планират свои инвестиции, съвместни бизнес и социални инициативи в страната ни и като начало - ги каним да дойдат и да се запознаят на място с възможностите и талантливите и успешни хора от България. Това ще се случи на форумът ни в София през април.

Ако нещо не ти харесва - то няма да се промени от само себе си - но както аз, така и много от моите приятели с успешен бизнес в България мислим и работим в една посока и именно за това аз съм оптимист за бъдещето на страната ни" каза Русев.

 

Oще: webit  алибаба  амазон  българия  глобален бизнес  гугъл  давос  ерик шмид  икономически форум  парти  софия  тайно парти  убер 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.