За първи път България събра в Давос световни лидери на собствено парти | webcafe.bg
Webcafe

България събра в Давос световни лидери на собствено парти

webcafeAd блок
25.01.2016, 11:09 (обновена 25.01.2016, 15:12)

1 от 5 снимки Назад Напред

webit 4

Webit, в партньорство с Tradeshift и Planetary resources бяха домакини на тайно парти в Давос снощи.

За първи път България е представена със собствено събитие в неформалната програма на Световния Икономически Форум в Давос.

Webit, в партньорство с Tradeshift и Planetary resources (компании с инвеститори Ричард Брансън, Рос Перо и Ерик Шмид) бяха домакини на тайно парти в Давос снощи.

Световния Икономически Форум в Давос единствения форум, на койтo присъстват 2000 от най-влиятелните световни лидери, сред които президенти и министър - председатели на държави, основатели и изпълнителни директори на най-големите компании като Фейсбук, Гугъл, Алибаба, Амазон, Убер и други.

Тази година над 5000 военни от швейцарската армия охраняваха достъпа до събитието, който е изключително ограничен.

Снощи на тайно парти, в неформална обстановка 300 от специалните гости в Давос (световни бизнес лидери, учени, иноватори и политици) се докоснаха до сърцето на България.

Аромат на българска роза, красотата на българската природа, прекрасни български момичета в народни носии и усмивката на българските домакини бяха част от емоцията, които гостите ще запазят в спомените си.

Домакин на събитието беше Пламен Русев, български предприемач и председател на Webit Foundation.

Всеки от гостите получи специална покана на ръчно бродирана кърпа с народни мотиви за следващото издание на Webit.FESTIVAL в България, което ще бъде в края на април в София и разбира се традиционият аромат на българска роза.

Подобни събития са изключително ценни за имиджа на България и именно докосването до традициите на страната ни, хубавото преживяване и прекрасния спомен са в основата на добрата мълва за България, за хората на България, за бизнеса на България.

А днес България има остра нужда от добра дума. Особено от устата на световни лидери на мнение каквито до един са гостите на Webit в Давос.

„Независимо дали са собственици на мултимилиардни бизнеси или управляват държави, делегатите в Давос са преди всичко хора и ние сме тук, за да създадем и развием нашите приятелства с тях." каза Пламен Русев, председател на Webit Foundation.

„Вече няколко години планираме това събитие в Давос и когато то беше разрешено и потвърдено разбрахме, че всъщност за първи път някой от България ще има свое събитие на този най-висок световен форум. Фактът ни мотивира да променим посланието си и вместо да рекламираме глобалната си серия от събития с локациите ни в Сингапур, Делхи, Дубай, и Истанбул, решихме да сложим акцент само върху българския форум - Webit.Festival в София." продължи Русев.

„Аз пътувам много, заради бизнеса ни, но където и да отида и с когото и да се срещам, аз съм Пламен Русев от България. Именнно за това е важно страната ни да носи позитивен имидж и тук в Давос и навсякъде, където работим с хора, лидери на мнение, медии и партньори по света. Аз съм щастлив, че Webit се наложи като един от символите на бъдещето, иновациите, технологиите, инвестициите и предприемачеството и е бранд роден именно в България.

Това ни дава статус и достъп до глобалните бизнес и политически лидери по света, които искаме да знаят не само къде е България, а да планират свои инвестиции, съвместни бизнес и социални инициативи в страната ни и като начало - ги каним да дойдат и да се запознаят на място с възможностите и талантливите и успешни хора от България. Това ще се случи на форумът ни в София през април.

Ако нещо не ти харесва - то няма да се промени от само себе си - но както аз, така и много от моите приятели с успешен бизнес в България мислим и работим в една посока и именно за това аз съм оптимист за бъдещето на страната ни" каза Русев.

 

Oще: webit  алибаба  амазон  българия  глобален бизнес  гугъл  давос  ерик шмид  икономически форум  парти  софия  тайно парти  убер 


Още от Ad блок