Пясък, море и слънце в нова колекция мода и бижута на "Иван Асен 22" | webcafe.bg
Webcafe

Пясък, море и слънце в нова колекция мода и бижута на "Иван Асен 22"

Стефан Генадиев
27.05.2019, 17:14 (обновена 28.05.2019, 10:40)
Shape of Sand

Пясък, вода, море и слънце се събират в едно в новата колекция мода и бижута на платформата за мода и дизайн "Иван Асен 22".

Колекцията Shapes of Sand е вдъхновена от темата "Природата като създател". В основата на създаването на бижутата е пясъчнообразният продукт каолин, от който се създават стъклото и порцеланът.

Така Нели Митева и екипът около нея продължават да развиват различни форми на концептуално творчество и този път преплитат в едно природните стихии.

От 6 до 30 юни посетителите на "Иван Асен 22" ще мога да видят работите на екип от 26 автори, повечето от които - български дизайнери. Те представят бижута от порцелан, стъкло, с грапави или свръхгладки повърхности.

За направата на елементите от колекцията преминава от насипно състояние в солидно и образува нови форми - процес, характерен и за работата на дизайнерите, сътворяващи дрехи от плоски двуизмерни материи.

Дрехите ще обхващат всички нюанси на пясъчното: бежово, карамел и светлосиво. Освен тях присъстват и свръхсветли пастелни тонове, бледорозово, nude, сивкава пепел от рози, както и цветовете на обектите, заобикалящи пясъчната природа: небесно синьо, тюркоазено-зеленото и слънчево жълто. Ярък акцентен акцент ще бъдат тъмночервеното и наситенозеленото.
За своеобразен фон на колекцията е използван пейзажът на пясъчните кариери във Ветово, област Русе. Там фотографът Петър Тановски фотографира македонският топмодел Ивана Гелева.

Участие в събитието ще вземат модните дизайнери Георги Флоров, Росица Мршич, Диляна Иванова, Динка Касабова, Инна Габровска, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Мая Каранешева, Ива Григорова, Радостина Клинкова, Теодора Шуманова, Мария Попова, лейбълите Prototype 23, carevitsa, nelmit, Jar & Jam, MINTY, YOD by Яна Дворецка, бижутерите Виктор Павлов, Евгения Цанкова, Велислава Божинова, Калина Чанкова и младите им колеги Благовеста Кенова (KENNA Jewelry) и Гергана Труканова, избрани като „нови имена". Гост-дизайнер от Сърбия е дизайнерът на аксесоари Ивана Мартич с нейния лейбъл TOTA.

Дизайнерското лято на "Иван Асен 22" започва на 6 юни и ще остане в сградата на този адрес до 30 юни.

Oще: иван асен 22  море  природата като създател  пясък  слънце 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.