Webcafe

Ирландският талисман на Jameson

Безстрашните пичове
30.01.2018, 12:20 (обновена 30.01.2018, 12:58)
безстрашните пичове, jameson, ина

Снимка: © Безстрашните пичове

Какви са задълженията на един посланик на Jameson?

Ина е едва на 24 години, но сравнително крехката й възраст не бива да ви заблуждава. Сладкодумната ирландка е посланик на Jameson за България и е една от движещите сили за осъществяването на проекта „Безстрашни пичове".

Тя се съгласи да разкаже специално за Webcafe какви са задълженията на един посланик на Jameson и как обича да запълва свободното си време, а ние решихме поне за малко да спрем да се сърдим, че ирландците ни победих на куидич в четвъртия филм за Хари Потър и да изслушаме с интерес нейната история.

Ина, ти си само на 24 години, а вече си посланик на Jameson. Как постигна нещо толкова голямо за толкова кратко време?

Част съм от специализантска програма, наречена „Jameson Graduate Programme". Тя дава възможност за обучение и работа на млади специалисти, като по този начин подпомага бъдещото им кариерно развитие. Програмата е със срок от 3 години като аз избрах да прекарам първите две години в България, а догодина - кой знае?

Преди това следвах „Event Management" в университета в Дъблин. След като се дипломирах кандидатствах за работа в Jameson и след това всичко се случи много бързо. Преминах корпоративно обучение в Ирландия и след това дойдох в България, за да представлявам нашето световноизвестно уиски.

Какви са задълженията ти като посланик на марката?

Трудно е да опиша какви точно са задълженията на един посланик, но ще се опитам да ви го обрисувам в най-общи линии. Извършвам доста различни дейности, свързани с бранда, като например организация на събития, обучения и менторство.

Също така работя тясно с българския филиал на Jameson и им помагам в изготвянето на маркетингови стратегии и планирането на проекти. Нерядко работя с бармани и инфлуенсъри, особено при организирането на събития. Най-хубавото нещо на работата ми е разнообразието. Никой ден не е като предишния. Винаги се случва нещо различно.

Живееш в България вече повече от година. Каква според теб е най-отличителната черта на българите?

Вашата дружелюбност. Това е страхотна черта, която според мен всички трябва да притежават. Да се преместиш в друга държава и да започнеш работа там без да знаеш езика може да е много трудно, но точно заради тази дружелюбност и това приятелско отношение на хората, културният преход от Ирландия към България беше много по-лесен, отколкото очаквах.

Как се роди идеята за проекта „Безстрашни пичове"?

"Sine Metu" означава „Без страх" и този девиз стои гордо върху всяка бутилка Jameson. Това е девизът, който Джон Джеймисън е следвал през целия си живот. Когато е пристигнал в Дъблин, за да постави началото на своето бизнес начинание, той го е направил без страх, с ясна визия за това какво иска да постигне и зареден с неизчерпаема енергия.

Той е бил истински безстрашен пич - следвал е мечтата си и я е превърнал в реалност. Следвайки този пример, искахме да помогнем на безстрашните пичове в България да направят същото. Целта на проекта „Безстрашни пичове" е да вдъхновява, окуражава и подкрепя хора, които следват мечтите си в техния професионален път.

Безстрашни пичове" събра на едно място изключително интересни и разнообразни млади артисти като им даде пространство, в което да изразят себе си и да нарекат „свое". Планирате ли още подобни проекти в бъдеще?

Макар че „Jameson Безстрашни пичове" скоро ще затвори врати, цялостният проект вероятно няма да приключи дотук. През последните няколко месеца имахме възможност да работим с много невероятни и вдъхновяващи хора, които възнамеряваме да продължим да подкрепяме и занапред.

Колкото до другите проекти - вече сме нахвърляли няколко идеи, така че очаквайте още интересни неща от нас.

Разкажи ни повече за себе си. Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Много обичам да пътувам и никога не пропускам възможността да видя нови места и да опозная други култури. Освен мен има още около 100-тина посланици на Jameson по целия свят, което е доста полезно, ако имаш нужда да отседнеш някъде (ха-ха).

Предвид факта, че сега е зима, опитвам да отделя време за зимни спортове. По принцип предпочитам ските, но реших тази година да се пробвам със сноуборд. Също така много обичам храната и обожавам да готвя и да излизам с приятели за по едно вкусно хапване, придружено с чаша Jameson.

За финал: би ли си направила татуировка, вдъхновена от „Sine Metu".

Може би. Вече имам две татуировки, така че не се знае.

***

Програма на предстоящите събития в „Jameson Безстрашни пичове":

1 февруари (четвъртък), 19:30 ч. - „Innovative O'Clock" с Леона Асланова

2 февруари (петък), 19:30 ч. - „Безстрашни пичове: Игра на дронове" с Илко Илиев и Марин Кефеджийски (Mixed Motion Project)

3-4 февруари (събота и неделя), 11:00/12:00 ч. - „Basic Market vol. 8 / Denim"

5 февруари (понеделник), 19:00 ч. - „Безстрашни пичове: Listen to photos" с Photoconcept

Oще: jameson  безстрашни пичове  безстрашните пичове  ина  посланик на jameson