Webcafe

Безстрашни пичове отплаваха от Бизнес парка

Webcafe
15.11.2017, 16:53 (обновена 21.11.2017, 20:32)
джеймисън, безстрашните пичове, арт инсталация бизнес парк

Снимка: © Destructive creation

Ще тръгнете ли с тях и коя е новата арт инсталация в Бизнес парк

Хиляди хора всеки ден тръгват в точно определен час за работа, пристигат няколко минути по-рано, за да си купят едно кафe to go, чекират се с карта, натискат копчето на компютъра и сядат послушно зад мониторите, знаейки че им предстои да изкарат така осем часа. Хора, които провеждат горе-долу едни и същи разговори, понякога дори с едни и същи хора, пишат едни и същи мейли, и в главата им има едни и също мисли.

Добре дошли там, където сърфът става дъска за гладене.

Докато една сутрин в Бизнес парка не акостира кораб. Кораб с корпус във формата на мозък и платна като сърце, символизиращ иманентната битка, закодирана във всички нас, между това, което казва разумът и онова, към което ни тегли сърцето

Кой е провокаторът ли?

Инсталацията е част от специален проект на Destructive Creations, а идеята е да се накарат хората не само да мечтаят, но и да действат, за да сбъднат най-смелите си желания.

"Да преодолеят страховете и съмненията си и да работят неуморно за постигането на мечтите си" - казват авторите.

Защото всеки от нас е имал поне една откачена мечта - да отвори собствен бар, да изрисува цял булевард с графити, да кара сърф в Големия бариерен риф и т.н.

Проектът на градските провокатори носи името „Безстрашни пичове".

„Всички сме слушали за битката между разума и сърцето, но ние гледаме на нещата по друг начин. Според нас сърцето и разумът трябва да работят заедно в името на постигането на съответната цел" е философията на Destructive.

И ако си мислите, че това е всичко, то това е само началото. „Безстрашните пичове" е първият епизод от един голям проект под мотото „Страхувай се по-малко. Живей повече."

Можем ли да очакваме още провокации от „Destructive Creations"?

"Най-доброто от „Безстрашни пичове" предстои", така че оглеждайте се, а междувременно не е лошо да дадете думата на сърцето си.

Oще: destructive creation  безстрашните пичове  бизнес парк 


Още от Безстрашни пичове

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.