Webcafe

Безстрашни пичове отплаваха от Бизнес парка

Webcafe
15.11.2017, 16:53 (обновена 21.11.2017, 20:32)
джеймисън, безстрашните пичове, арт инсталация бизнес парк

Снимка: © Destructive creation

Ще тръгнете ли с тях и коя е новата арт инсталация в Бизнес парк

Хиляди хора всеки ден тръгват в точно определен час за работа, пристигат няколко минути по-рано, за да си купят едно кафe to go, чекират се с карта, натискат копчето на компютъра и сядат послушно зад мониторите, знаейки че им предстои да изкарат така осем часа. Хора, които провеждат горе-долу едни и същи разговори, понякога дори с едни и същи хора, пишат едни и същи мейли, и в главата им има едни и също мисли.

Добре дошли там, където сърфът става дъска за гладене.

Докато една сутрин в Бизнес парка не акостира кораб. Кораб с корпус във формата на мозък и платна като сърце, символизиращ иманентната битка, закодирана във всички нас, между това, което казва разумът и онова, към което ни тегли сърцето

Кой е провокаторът ли?

Инсталацията е част от специален проект на Destructive Creations, а идеята е да се накарат хората не само да мечтаят, но и да действат, за да сбъднат най-смелите си желания.

"Да преодолеят страховете и съмненията си и да работят неуморно за постигането на мечтите си" - казват авторите.

Защото всеки от нас е имал поне една откачена мечта - да отвори собствен бар, да изрисува цял булевард с графити, да кара сърф в Големия бариерен риф и т.н.

Проектът на градските провокатори носи името „Безстрашни пичове".

„Всички сме слушали за битката между разума и сърцето, но ние гледаме на нещата по друг начин. Според нас сърцето и разумът трябва да работят заедно в името на постигането на съответната цел" е философията на Destructive.

И ако си мислите, че това е всичко, то това е само началото. „Безстрашните пичове" е първият епизод от един голям проект под мотото „Страхувай се по-малко. Живей повече."

Можем ли да очакваме още провокации от „Destructive Creations"?

"Най-доброто от „Безстрашни пичове" предстои", така че оглеждайте се, а междувременно не е лошо да дадете думата на сърцето си.

Oще: destructive creation  безстрашните пичове  бизнес парк 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.