Webcafe

Седесар за бой се стяга

АПАлександър Петров
17.04.2018, 14:40 (обновена 18.04.2018, 11:36)
Бой в СДС

Снимка: © Стопкадър (bTV)

Като няма с какво друго да влезеш в новините...

Добре, че беше този пердах, който седесарите си хвърлиха, че някой да ги отчете като все още живи. Не че партията не е пред поредния си разкол, след който една част неминуемо ще се отцепи с идеята да преформатира "дясното" по свой образ, подобие и баш автентичност.

Не е като целият този съвет не може да се събере в един малко по-голям товарен асансьор. Самата формация мина през много унизителни моменти - от загубите на избори, запора върху самата марка СДС, та до крайната загуба на централата за сметка на НФСБ...

Но да кажем, че сините са достигнали дъното с този бой, е по-скоро наивно подценяване на възможностите им. Никой не се съмнява, че СДС може да се изложи и още повече, а това заседание на Националния съвет на партията дава много възможности за подобни "изяви".

Но не тъжете за синьото лъвче! Отдавна вече не си струва за това. А и трябва да сте свикнали вече с подобни излагации.

Още преди години СДС загуби митичния си ореол на водач на "автентичното дясно", борещо се срещу комунистите - едно на ръка, че комунисти вече няма (дори и най-запалените наследници на номенклатурния апарат са приели формата на благочестиви капиталисти), но и няма как една формация, която сама не може да мине 2% на избори, да е какъвто и да е фактор в политиката.

Забравете за онази сила от миналото, обединяваща дясното, нито дори за някакъв фактор в политиката. Останките от някогашния символ на деморкацията вече не се свеждат и до онази "митична" централа на "Раковска" 134, която отиде в ръцете на НФСБ.

Реално от СДС е останало точно това, което видяхме в културния дом в "Красно село" - банда мъже на средна възраст, на които очевидно не им достига културата, че да си решат проблемите, без да се ритат, блъскат и удрят.

Носталгията по 90-те и по сините герои на онова време държа достатъчно тези три букви. Какъв съюз от свободни електрони е това? И демократично ли ви изглежда този пердах, дето си спретнаха? За сили отдавна вече никой не говори.

Факт е, че българското дясно е като глава лук - винаги можеш да отлюспиш още нещо от него и пак ще има, докато не стигнеш съвсем до онова малко ядро и не установиш, че нещо в него отдавна е загнило.

Ако можем да перифразираме Сте Ле Костов и неговия "Големанов", една партия може да остане без членове, но без враждуващи крила вътре в нея, които да искат да се отцепват - НИ-КО-ГА!

Още преди въпросното заседание на Националния съвет на СДС в онези кръгове около лидера Божидар Лукарски партията се говореше за "селски бунтове", които се опитват да го свалят. Те бунтовете може и да са селски, но май и всичко останало покрай "сините" може да мине под този знаменател.

Някак логични са и реакциите онлайн - подигравки, присмех и гледане на сеир. Нищо друго не може да се очаква от един кръчмарски бой на политици N-та употреба, които се опитват да се надцакат на вътрешнопартийно ниво.

Някой би казал, че това е като да вадиш нож на умряло куче. Горе-долу е така, но как да реагираш спрямо толкова нелепото поведение на една партия, която преди е била нещо голямо, която преди това е била истинска идея?

А и като са решили вече да разчитат на "ентъртеймънта" като основен начин за привличане на публика, поне да поканят братя Пулеви за почетни членове (ако преди това Божидар Димитров не ги убеди все пак да се присъединят към него). Те най-малкото ще им покажат как се правят тия неща по-професионално. А и дето се казва, не е като да нямат общи черти имат - и Пулеви, и значителна част от СДС симпатизират на Бойко Борисов.

Та на СДС само боят им остана, за да покажат, че още ги има, че още са там и са готови... да се сдъвчат едни-други. А и поне никой не може да ги обвини, че нямат сили за бой...

Oще: божидар лукарски  бой в сдс  демокрация  носталгия  сдс  синята идея 


Още от Кофеин

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

7 sim4o | 18.04.201821:27

opetkov | 18.04.201810:51

Да не забравяме, че в СДС имаше и доста леви формации..
--------------
Вековната злоба, на роба ..

Ей това беше и е СДС .. това им беше движещата сила.

Какви ОСВЕН ЛЕВИ да са седерастите?

Подскачащи леви пролетарийчета .. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

6 sim4o | 18.04.201821:25

Викенце , абсолютно са ми смешни левите седераст-соросоидни кръгове ..

За пореден път ще пиша .. лявото в Европа и в САЩ е в дълбока криза, бе бито на изборите в Русия , Унгария , Австрия ..

Единствено изключение - социалист спечели в Черна гора ..

Ей ги и тука .. какво, Викенце, показват седерастите?

Ами простотия .. Много щастлив
Ей го лявото .. да го видят всички па да си припомнят как са подскачали със "седем , осем и ще си паднала" Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

5 МарКом | 18.04.201814:07

Време е Ибан Лостов да падне в тигана. Той е един от основополагащите фактори за разграбването на държавата и много от тъмните сделки по приватизацията.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

4 dedo adji | 18.04.201812:07

Тия седераси не спряха да се люспят вече 25г. На рибата като изчистят всички люспи отива в тигана, ама то от тях и за един тиган не остана.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2013, 11:46

3 opetkov | 18.04.201810:51

Да не забравяме, че в СДС имаше и доста леви формации и голяма фракция ДС, наличието на които и доведе до кончината на тази организация. Фактът, че все още могата да се бият, все пак говори за някакви сили, а не за съвсем умряло куче. Но основният убиец се казва ИК и изглежда сянката на същия продължава да тегне над Раковски 124.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

2 Виктория Пенелопова 07 | 17.04.201821:22

Сим4о, дете на пролетариата, след "седерасти" не трябва да има запетайка. Не възприемаш, стюпид, ограничени са възможностите ти, вероятно поради близко родствения брак между Пролетариата и Партията. muhihihihi
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

1 sim4o | 17.04.201819:43

Седерастите, ще почнат и да се е..@т ... Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -1