Webcafe

Чумата на телевизацията

webcafeДияна Костова
19.07.2018, 20:45 (обновена 22.07.2018, 17:37)
Кози

Снимка: © Pixabay.com

Денят започва с новини за чума и завършва със "Заблеяло ми агънце" в Шоуто на Слави

Ако в другите държави има цивилизация, в България има телевизация - законодателят са медиите, а властта на институциите е само зрителна измама. Признанието е на вицепремиера Валери Симеонов, а като идеолог на цели две партии ("Атака" и НФСБ), заченати в студиата на кабелна телевизия, не може да му се отрече вещина по темата.

Телевизацията е грозна работа, но го разбираш едва когато кривите й огледала се обърнат срещу теб, а истерията овладее националния ефир със скорост от две извънредни включвания на всеки 30 минути.

Денят започва с новини за чума по добитъка и завършва със "Заблеяло ми агънце" в шоуто на Слави Трифонов, според когото "властта нахлува в домовете както по турско робство и отнема единствените същества, с които хората споделят самотата си".

Телевизацията ще ви обясни, че "българщина" било да нямаш доверие в нито една държавна институция дори когато всички ви предупреждават за сериозна епидемия. Защо? "Официалното не е задължително да е истина".

От телевизацията ще разберете още, че обезщетенията за фермерите били по-хубави по време на Жанвиденовата девалвация на лева, а не сега, когато ЕК поема 75% от неустойките.

Телевизацията превърна криминално проявения Динко от Ямбол в "честен българин" и пазител на отрудените селски баби, докато министърът на земеделието Румен Порожанов едва не беше тричан от ядосани фермери в Болярово заради един глупав лапсус.

С телевизация и малко помощ от форумните теоретици на конспирацията ще разберете още, че френският шеф на ЕНП Жозеф Дол лично е пръснал чумата по българския добитък, понеже кошарите на баба Дора от Шарково заплашвали интересите на могъщия синдикат на краварите от Елзас и Лотарингия. Че властта "чистила терена" в Ямболско и покрай ликвидирането на хората започнала да трепе и животните. Че овчата болест била част от плана Ран-Ът. Че невежеството е сила, свободата е робство, а войната е мир.

Кризата в Ямболско нямаше да се превърне двуседмична национал-социалистическа истерия, ако истинската социална мрежа не беше разплетена и подменена с facebook-диктатура.

Ако местната власт и държавната администрация имаха достатъчно висок авторитет, нямаше да изпуснат епидемията от дезинформация. Ако Корнелия Нинова бе проявила съвест и елементарна отговорност, преди да повтори тактиката на Таско Ерменков по съчиняване на "алтернативни факти" ("чума няма") - само и само да се снима в каруца на село след развода с БЗНС на Спас Панчев.

Грозна работа е телевизацията, но властта си я отгледа по свой образ и подобие. Много по-лесно е да контролираш реда на новините, отколкото да се мъчиш всекидневно да градиш доверие по цялата верига от селския ветеринар и кварталния полицай до земеделския или вътрешния министър. А и тъкмо суверенът им научи имената, и дошло време за оставки.

Oще: земеделие  министър на земеделието  румен порожанов  телевизация  телевизия  четвърта власт  чума 


Още от Кофеин

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

7 Dox | 22.07.201823:00

От първите трима коментиращи, заедно с една свръх-тъпа п... атка /тя си знае коя е/ разбирам, че едва ли знаят какво е овца, коза, как се отглеждат и т.н. Разбирам също, че ненавиждат народа си и се гнусят от него. От което пък се ръзбира, че въпросните негодници не са българи, а са представители на т.нар. "българяни. Особена прослойка от изключително мързеливи, гнусни и продажни катили, които мътят водата на този народ и държава от много отдавна - като се започне още от турско, та след освобождението ... та до днес.

Колкото до авторката на текстчето - има талант да се пробва за политик или пък дипломат. В тези среди винаги има нужда от подобни "майстори" - да дърдорят няколко минути или пък да напишат 1-2 страници текст, без да кажат нищо. Не ще и дума, това не е за всеки. Иска си дарба.

Би било много интересно, например, да разберем ЗАЩО народа няма доверие в институциите. Не, че съм очаквал да прочета нещо по този въпрос точно пък от тази авторка, но .... просто така.
   

оценка

+2 -2

Регистриран на: 06.03.2016, 11:35

6 deaf | 22.07.201818:14

До Пенелопова,

Ъ? Много щастлив Каза ли нещо? Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

5 Виктория Пенелопова 07 | 22.07.201813:46

muhihihihi освен, че си глух, най-вероятно си и сляп!
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 06.03.2016, 11:35

4 deaf | 22.07.201811:05

И авторката и колегите коментиращи под статията са много прости! Много щастлив
В психологията има един термин "внушена безпомощност". Властта нарочно пуска постоянно по медиите лавини от "новини" за събития върху които милиони българи НЯМАТ възможност да въздействат. (Чумата в случая.) Така тя се опитва да внуши на българите усещане за безпомощност,за да може ги управлява безпроблемно. (Но си прави сметката без кръчмар,но за това другия път...) И не,не а само в България. Така действат всички власти от Гърция до САЩ. Единствено Тръмп се опитва да управлява нормално,без да ползва такива извратени комунистическо-"оруелски" похвати.
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 31.08.2010, 13:11

3 Бай Пешо Танкиста | 21.07.201807:31

Браво!!! Чудесно написано, за съжаление 99,9 % от тъпия български народ няма как да разбере написаното, защото не достига интелект за разбирането!! Освен това за масата народ е по-лесно да повярва на мазната мекица КУРнелия и останалите гарги, грачещи в синхрон с нея (вкл. смешния ни преЦедент)-отколкото да вникнат в истинското положение на нещата. България си отива като държава, а "българите" изчезват от земята единствено заради тоталната липса на интелект в масата народ!! Затова бяга и една голяма част от населението- почти 2 млн. за 20 години-защото усещат, че тук в просташкото общество, нямат възможност дори за минимално развитие!! Народа доказва, че е готов да понесе още една комунистическа (или друга) диктатура, или поне нещо подобно на Путлерската тирания!! Затова си избраха и такъв "президент" - излъгаха ги, че ще бъде подобен герой на Путлер. Само че, нашия се оказа Андрешко-тотално смешен и траги-комичен образ! Та извода е, че българинът е истински тъпанар-след като може дори 1 да повярва на мантрите изричани от свините в БСП!! Като трябва да се има предвид, че вероятно тези мантри са им пошушнати от руските другаре, щото е ясно и че руската смрад започва да се носи повсеместно!
   

оценка

+4 -3

Регистриран на: 17.02.2015, 09:52

2 бай Йух | 20.07.201818:37

Статията е абсолютно вярна, но аз отдавна вече не обръщам никакво внимание на населението, дето живее в България и какво върши. Лично за мен по-тъп народ от българския няма. Изтъкан от комплекси, ксенофобски, шовинистичен и дребнав. Вярва в кемптрейлс, рептили, илюминати, ХААРП (въпреки че САЩ най си патят от тайфуни) че евреите са голямо зло, а самодържеца и диктатор Путик е готин пич. Агресията му срещу Грузия, Украйна и това че си анексира Крим за тях е много яко и правилно, американците и Запада са гейове, въпреки че Кочината руска и два пъти по-голяма по площ от Европа, а Европа има в пъти по-голямо население. Абе промити и гладки мозъци, дето само е кеф да им слушаш тъпизмите и да им се смееш на акъла, как се водят по пропагандата на Жужик Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+4 -3

Регистриран на: 29.03.2014, 18:38

1 Al Kl | 20.07.201814:41

; - само и само да се снима в каруца на село ; – Тук давам 6 на автора!
   

оценка

+3 -1