"Непринуден" разговор с учителка | webcafe.bg
Webcafe

"Непринуден" разговор с учителка

Златина ДимитроваЗлатина Димитрова
21.02.2016, 20:07 (обновена 23.02.2016, 11:05)
Меглена Кунева и учителка

Снимка: © Youtube/24 часа

Вместо младите учители да получат уважение за избора си да преподават срещу мизерно заплащане при кофти условия, те са използвани за оформяне на политически имидж.

В началото на февруари сайтове и страници във Facebook споделяха и пресподеляха интервюто на младата учителка Таня Петрова за състоянието на образователната система. Тя успява в един разговор да синтезира всички отговори за проблемите в системата, които политиците така и не успяха да дадат на обществото преди и след оставката на екс министъра на образованието Тодор Танев.

Всичко това, изречено от 27-годишна учителка, дава надежда, че системата не е обречена - в нея все още се срещат млади хора, които с борбения си дух са способни да оформят националното самосъзнание на децата, независимо кой е на власт.

Но...

Всичко това щеше да е наистина позитивно, ако седмица след интервюто с Таня Петрова директорът на училището, в което преподава - Диян Стаматов, не беше станал зам.-министър на образованието. Ако децата, които разпалено рецитираха патриотични песни в студиото на Антон Хекимян, не бяха от същото училище. И ако темата за отпадащите патриотични произведения не беше повдигана в медиите от учители в същата гимназия...преди искането за оставката на Тодор Танев и екипа му. Всичко това, разбира се, може да са само съвпадения.

Интервюто на образователния министър Меглена Кунева и младата учителка Петрова, публикувано тези дни в страниците на "24 часа", обаче не звучи като нищо повече от платена реклама, в каквато за съжаление, потъва и всеки положителен глас на тема образование.

Вместо младите учители да получат уважение за избора си да преподават срещу мизерно заплащане при кофти условия, те са използвани за оформяне на политически имидж.

С "непринудения" разговор с учителка Кунева продължава опитите си да се докаже като подходящ министър - демонстрира, че се разбира с младите в образованието, че й гласуват доверие и че е чела Угрешич и Павич - не само Кафка. Колкото повече се задълбочава налагането на образователно-патриотичния профил на Меглена Кунева обаче, толкова по-далеч обаче звучи реалното реформиране на системата.

Oще: диян стаматов  заместник-министър на образованието  кунева  меглена кунева  министерство на образованието  министерство на образованието и науката  министерство на обрзованието  мон  наука  образование  таня петрова  тодор танев  учителк  учителка 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.