Държавата на вътрешните работи | webcafe.bg
Webcafe

Държавата на вътрешните работи

Webcafe.bg
16.11.2011, 15:39 (обновена 12.01.2012, 17:04)
Цветан Цветанов

Снимка: © БГНЕС

Ако МВР не може да се справи с разходите, може би Цветанов трябва да смени счетоводителите...

Държавата на вътрешните работи. Така трябва да се прекръсти републиката. Може да задържа милиони неразплатени разходи на фирмите, но не може да се сдържа всеки път, когато МВР си поиска извънредно още пари от бюджета.

До момента 21 милиона лева са отпуснати на МВР - извън бюджета от 1 милиард. Ако прибавим и даренията, стават 30 милиона.

Ако МВР не може да си сметне разходите за бензин и отопление на домовете в Бусманци и Любимец, да си смени счетоводителите. Или да направи операция кръцни-срежи на администрацията, която е близо 40% от заетите в Цветановото министерство.

Десетки общини в България останаха без ток, изключиха осветление и компютри и спряха да обслужват граждани, защото задлъжняха. Но правителството не увеличи субсидията им, нито се загрижи. В крайна сметка има децентрализация, местно самоуправление и други такива ми ти работи... Да са си сметнали приходите.

В момент обаче, в който МВР поиска пари за горива, се дават. Да не би да ходят на рали и гонки униформените?

Симеон Дянков слухти и казва "не" за всеки искан извънредно лев, но за МВР кранчето не спира. Ако ни вземат още сто милиона от бюджета, РПУ-ата ще затварят, каза оня ден Цветанов. Ако им вземат още сто милиона от бюджета, най-добре да затвори министерството на "6-и септември".

Всъщност начин има. След като вицепремиерът Дянков предложи конкретни параметри, по които ще се формират възнагражденията на държавните служители, нищо не пречи да се въведат такива и за МВР.

Много е просто - нарича се разкриваемост на престъпленията, с годни за осъждане доказателства. На това му се вика програмно бюджетиране - пари срещу спад на битовата престъпност. Иначе километражът на полицейските коли ще ни стегне като белезници.

Oще: българия  бюджет  мвр  пари  престъпления  разкриваемост  цветан цветанов 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.