Витаят съмнения | webcafe.bg
Webcafe

Витаят съмнения

webcafeДияна Костова
15.02.2016, 20:47 (обновена 16.02.2016, 21:06)
Пътен възел Белокопитово - Каспичан, АМ "Хемус", откриване

Снимка: © АПИ

С един удар Борисов се опита да отстреля толкова много зайци, че най-накрая се гръмна в коляното

Бойко ще строи "Хемус", ама друг път. И не е затова, за което си мислите.

Не защото няма пари, както официално обяви подчинената на Лиляна Павлова НКСИП ("днес нямаме, но утре ще имаме", каза премиерът).

Нито заради оня 1 милиард, заради който 59-те километра магистрала отвъд Балкана се оказаха двойно по-скъпи от първоначалния замисъл заради "едни големи съоръжения с едни големи отвори като на Витиня" (по описанието на министър Павлова).

Не било и защото комисията отстреля по устав двете най-евтини оферти на турска и италианска фирма, за да може да се излъчи победител за по-малко от 2 седмици. В този смисъл - надали е и заради проверката на КЗК по жалбите срещу търга за "Хемус", която вече е готова (но едва ли ще види бял свят).

Не и защото Валентин Златев лъже на бридж-белот, нито защото Делян Пеевски наднича иззад огледалото.

Да не си помислите, че е и заради външен натиск ("внушават го гадове, които лъжат, мамят, медии-бухалки и негодници", пак по премиера).

Не. "Абсолютно законосъобразната" обществена поръчка се прекратява, защото "витаят съмнения". Положението е ситуация.

С един удар Борисов се опита да отстреля толкова много зайци, че най-накрая се гръмна в коляното.

В една паралелна нормалност - "злите езици говорят" не е съставомерно нарушение.

Ако проблемите с процедурата са само слухове - ощетените компании ще вдигнат скандал до небесата, а набедените собственици ще поискат лично извинение от премиера.

Ако търгът за 1 млрд. лева наистина е компрометиран - ще се наложи да падат глави.

Днес просто сериалът свърши с "неочакван край".

За пръв път Борисов даде легитимност на обоснованите предположения за иначе недоказуемата свързаност на Пеевски и Златев със строителния бизнес, чийто годишен оборот в милиони се генерира предимно от обществени поръчки.

Но в новия сезон героите ще са си старите. Разликата ще е само в надценката на километър магистрала.

Oще: автомагистрала хемус  ам хемус  бойко борисов  лиляна павлова  магистрала хемус  магистрали  национална компания стратегически инфраструктурни проекти  нксип  обществената поръчка за ам хемус  пътища  хемус 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.06.2014, 15:10

4 VK | 19.02.201619:55

"Дрън ,дрън.Гарантирано е заради натиск отвън , но най - вероятно той е от Италия , заради проваленият италиански участник ...."
--------
Дрън , дрън, та пляс Усмивка
Гарантирани глупости. От къде ви намират такива капацитети....и що досега не са се сетили да ви наемат, за съветници поне, в правителството, та да дръпнем здраво напред ?
А за тескеретата от къде се обадиха?
Или още не сме стигнали до тази точка от конспекта Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2016, 16:27

3 SU | 19.02.201612:40

Дрън ,дрън.Гарантирано е заради натиск отвън , но най - вероятно той е от Италия , заради проваленият италиански участник . И не е много сигурно , че мотивите с, които са отстранени ще хванат дикиш . Ако в КЗК , печелившите могат да си уредят всичко да е о.к , ако във ВАС също могат да си уредят исканото решение , не така стои въпроса с ЕК. Ако те счетат , че италианците и турците са отстранени неправилно загубата би била от 100 млн. до 1 млрд. Това го притеснява Баце / справка изтеклите записи с бившия земеделски министър - проблем има само котаго са пари от ЕС/ .Другите развалени поръчки най - вероятно са само пушилка , или следствие от неотстъпчивост на печелившите по този казус Вероятно им е казано , че това ще се случи , но те не са го искали да е така , защото вече са вложили пари . ДОКАЗАТЕЛСТВО ,че са вложени пари предварително и всичко е било нагласено е самата Лиляна Павлова : по идеен проект поръчката е била за 450 млн.лв , а после при проекта се оказало , че е за 1 млрд. Да, ама 99.99% поръчката е за инженеринг , т.е проект все още няма , поне официален - ако о има той е неофициален и предварително платен от печелившите изпълнители . Ама кой да я пита министърката това ? Щели да проектират пак и да намалят парите . Пак глупости - ще направят проект с по - малко кражби . Кражбите по проекти винаги са заровени в земята - сега сметките ще са с по - малко земни работи . Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.01.2012, 13:47

2 sizif | 17.02.201600:30

За какво ни е премиер, който така и не научи нищо за 15 години във висшата власт. Или е идиот или......... и в двата е мерси ама.......
Колкото до слуховете- ами да вземе та да провери, кой изпълнява обекти на Лукойл и Златев. Ще се появят 2 фирми - GP и VIP steel 2000.
Колко ли големи идиоти трябва да са мнозинството от българите, че да търпят такива премиери и политици
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

1 pixie | 16.02.201607:07

Значи пак ще си останем със съмненията...
   

оценка

+1 -0