Витаят съмнения | webcafe.bg
Webcafe

Витаят съмнения

webcafeДияна Костова
15.02.2016, 20:47 (обновена 16.02.2016, 21:06)
Пътен възел Белокопитово - Каспичан, АМ "Хемус", откриване

Снимка: © АПИ

С един удар Борисов се опита да отстреля толкова много зайци, че най-накрая се гръмна в коляното

Бойко ще строи "Хемус", ама друг път. И не е затова, за което си мислите.

Не защото няма пари, както официално обяви подчинената на Лиляна Павлова НКСИП ("днес нямаме, но утре ще имаме", каза премиерът).

Нито заради оня 1 милиард, заради който 59-те километра магистрала отвъд Балкана се оказаха двойно по-скъпи от първоначалния замисъл заради "едни големи съоръжения с едни големи отвори като на Витиня" (по описанието на министър Павлова).

Не било и защото комисията отстреля по устав двете най-евтини оферти на турска и италианска фирма, за да може да се излъчи победител за по-малко от 2 седмици. В този смисъл - надали е и заради проверката на КЗК по жалбите срещу търга за "Хемус", която вече е готова (но едва ли ще види бял свят).

Не и защото Валентин Златев лъже на бридж-белот, нито защото Делян Пеевски наднича иззад огледалото.

Да не си помислите, че е и заради външен натиск ("внушават го гадове, които лъжат, мамят, медии-бухалки и негодници", пак по премиера).

Не. "Абсолютно законосъобразната" обществена поръчка се прекратява, защото "витаят съмнения". Положението е ситуация.

С един удар Борисов се опита да отстреля толкова много зайци, че най-накрая се гръмна в коляното.

В една паралелна нормалност - "злите езици говорят" не е съставомерно нарушение.

Ако проблемите с процедурата са само слухове - ощетените компании ще вдигнат скандал до небесата, а набедените собственици ще поискат лично извинение от премиера.

Ако търгът за 1 млрд. лева наистина е компрометиран - ще се наложи да падат глави.

Днес просто сериалът свърши с "неочакван край".

За пръв път Борисов даде легитимност на обоснованите предположения за иначе недоказуемата свързаност на Пеевски и Златев със строителния бизнес, чийто годишен оборот в милиони се генерира предимно от обществени поръчки.

Но в новия сезон героите ще са си старите. Разликата ще е само в надценката на километър магистрала.

Oще: автомагистрала хемус  ам хемус  бойко борисов  лиляна павлова  магистрала хемус  магистрали  национална компания стратегически инфраструктурни проекти  нксип  обществената поръчка за ам хемус  пътища  хемус 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.06.2014, 15:10

4 VK | 19.02.201619:55

"Дрън ,дрън.Гарантирано е заради натиск отвън , но най - вероятно той е от Италия , заради проваленият италиански участник ...."
--------
Дрън , дрън, та пляс Усмивка
Гарантирани глупости. От къде ви намират такива капацитети....и що досега не са се сетили да ви наемат, за съветници поне, в правителството, та да дръпнем здраво напред ?
А за тескеретата от къде се обадиха?
Или още не сме стигнали до тази точка от конспекта Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2016, 16:27

3 SU | 19.02.201612:40

Дрън ,дрън.Гарантирано е заради натиск отвън , но най - вероятно той е от Италия , заради проваленият италиански участник . И не е много сигурно , че мотивите с, които са отстранени ще хванат дикиш . Ако в КЗК , печелившите могат да си уредят всичко да е о.к , ако във ВАС също могат да си уредят исканото решение , не така стои въпроса с ЕК. Ако те счетат , че италианците и турците са отстранени неправилно загубата би била от 100 млн. до 1 млрд. Това го притеснява Баце / справка изтеклите записи с бившия земеделски министър - проблем има само котаго са пари от ЕС/ .Другите развалени поръчки най - вероятно са само пушилка , или следствие от неотстъпчивост на печелившите по този казус Вероятно им е казано , че това ще се случи , но те не са го искали да е така , защото вече са вложили пари . ДОКАЗАТЕЛСТВО ,че са вложени пари предварително и всичко е било нагласено е самата Лиляна Павлова : по идеен проект поръчката е била за 450 млн.лв , а после при проекта се оказало , че е за 1 млрд. Да, ама 99.99% поръчката е за инженеринг , т.е проект все още няма , поне официален - ако о има той е неофициален и предварително платен от печелившите изпълнители . Ама кой да я пита министърката това ? Щели да проектират пак и да намалят парите . Пак глупости - ще направят проект с по - малко кражби . Кражбите по проекти винаги са заровени в земята - сега сметките ще са с по - малко земни работи . Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.01.2012, 13:47

2 sizif | 17.02.201600:30

За какво ни е премиер, който така и не научи нищо за 15 години във висшата власт. Или е идиот или......... и в двата е мерси ама.......
Колкото до слуховете- ами да вземе та да провери, кой изпълнява обекти на Лукойл и Златев. Ще се появят 2 фирми - GP и VIP steel 2000.
Колко ли големи идиоти трябва да са мнозинството от българите, че да търпят такива премиери и политици
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

1 pixie | 16.02.201607:07

Значи пак ще си останем със съмненията...
   

оценка

+1 -0