Топлото на топло за Коледа | webcafe.bg
Webcafe

Топлото на топло

Webcafe.bg
22.12.2011, 15:26 (обновена 22.12.2011, 17:19)
Вальо Топлото

А можеше да лежи...

Истина е. Валентин Димитров, известен в обществото като Вальо Топлото, ще си стои на топло за Коледа. Вкъщи. Не зад решетките.

Софийският градски съд отмени присъдата от 5 години затвор на бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация". Той беше осъден преди 3 години за това, че в качеството си на управител на фирмата "Про марк" ЕООД не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева.

Районният съд оправда Димитров по всички останали обвинения, които прокуратурата му повдигна - отново за нарушения на валутния закон. 

Съдийката Румяна Ченалова е отменила изцяло решението на районния съд и е върнала делото на районната прокуратура. Същата, която търсеше работа на сина си чрез Красьо Черния, също вече в бяло. (Умно напомнено в коментара на Доротея Дачкова в "Труд".) Ако го беше потвърдила, Димитров щеше да е на топло. В затвора.

Редно е някой от раздавачите на правосъдие да коментира защо е върнато отново дело, чиято давност изтича през 2018 г. Заради пропуски на прокуратурата, негодна да представи "категорични доказателства за виновност", или заради правото съдене на Ченалова...

В анкета на Българската стопанска камара преди дни стана ясно, че за 60% от мениджърите правосъдната система е в сектора с най-високи корупционни квоти. Наред със здравеопазването. Дали има връзка с това, че повечето топ подсъдими са съвършено здрави до обвинителния акт, а после скоропостижно се разболяват?

Може пък прокуратурата и съдът да са на стендбай заради препълнените у нас затвори. Да не товарят килиите, в които и бездруго няма място с нови обитатели. Или да имат благотворителна акция за Рождество. Ако е така, поне да го знаем. Ето, дори подпалвачите на коли се кротнаха предпразнично. Явно са пожалили Цветанов...

Oще: валентин димитров  вальо топлото  затвор  присъда 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.02.2011, 17:46

1 iii_krv | 23.12.201109:44

**...за 60% от мениджърите правосъдната система е в сектора с най-високи корупционни квоти...**
==========
Ъхъм, баш така си е, трябва да се използват купешки думи, няма никакво съмнение в това...
   

оценка

+0 -0