Аз съм за гъби | webcafe.bg
Webcafe

Аз съм за гъби

webcafeДияна Костова
10.08.2015, 20:47 (обновена 11.08.2015, 20:21)
георги първанов

Снимка: © webcafe.bg

Не е лесно да си Първанов. Цял живот "социалист в кръвта", интелигент от работническо-селски произход, покорен слуга на народа и неговата държавна сигурност.

Ловец отишъл в гората, а насреща му - мечка. Стреля той с пушката, но не уцелва. Стреля пак - същото. Накрая му свършили патроните, а мечката се приближава. Ловецът хвърлил пушката и казал:

- Абе, мен какво ме интересува? Аз съм за гъби.

От 10 дни Георги Първанов се опитва да обясни внезапното забогатяване на 27-годишния си син, делови партньор с доскорошната президентска секретарка, и все не му се получава.

Детето-чудо Ивайло Първанов - мениджър на единствената в света софтуерна фирма без сайт (но на печалба) - заби в земята целия имотен сектор с петзвездния си СПА-комплекс.

Да беше компромат - не е; сделката е вписана в Търговския регистър и е публично достояние.

Ако питате Георги Първанов - то не било хотел, а били акции.

Ако питате Румен Петков - не било лукс, а било борч. Било "внушение".

Ако питате нас - не била мечка, а били гъби.

По стара българска традиция Сметната палата вдига рамене, защото е "просто регистратор", а НАП профилактира медиите.

На всички съкооператори - цървули, а на председателя на ТКЗС-то - четириетажен хотел. Нека оди бос.

Не е лесно да си Първанов. Цял живот "социалист в кръвта", интелигент от работническо-селски произход, покорен слуга на народа и неговата държавна сигурност.

До вчера собственик на 60 квадрата в "Красна поляна" и Голф за 1000 лв, а днес - в неудобен разкрач по национална телевизия.

Признатият грях е половин грях, нали? Е, признаваме си, че винаги тайно сме смятали Георги Първанов за една идея по-интелигентен играч, отколкото се оказа в действителност.

Да даваш акъл по антикорупционната реформа, докато се мъчиш да обясниш защо имотната ти декларация не отговаря на истината - не е много любезно.

Христо Бисеров поне нямаше претенции.

Oще: абв  бтв  георги първанов  заем  ивайло първанов  имотна декларация  първанов  разследване  румен петков  синът на георги първанов  спестявания  стримон спа 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.07.2015, 08:18

3 Ал | 11.08.201522:07

Случващото се с малкия Бардоква е прекрасна илюстрация на начина на разсъждение на Гоце и подобните му. За тях има много измерения на морала. За тях той е един, и им позволява да правят всичко на ползу джобу, а цялата останала паплач е длъжна прави, каквото прави, то да е на ползу народу. И всичко, което може по второто направление, да се обсеби от облагодетелствалите се по първо направление. Това е алфата и омегата на Гоцевата философия.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

2 pixie | 11.08.201511:49

Хубавото е, че бакиите им лъсват рано или късно.
Лошото е, че винаги се измъкват сухи от помията и никога не си получават заслуженото.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.03.2014, 09:08

1 Bono | 11.08.201508:45

Ама какви претенции пък да има Първанов. Той просто си прави "Голям шлем", само че на своята сметка. Надяваше се той да го върнат обратно на бял кон в БСПто, ама там и те....чукундури, никой не се сеща да го покани.
   

оценка

+1 -0