Като няма власти, има форуми | webcafe.bg
Webcafe

Като няма власти, има форуми

Мирослав СпасовМирослав Спасов
10.07.2015, 20:11 (обновена 13.07.2015, 17:33)
Гъливер травел

Снимка: © btv

Мисленето „Нека се оплакват" и "Да кажат, какво ще стане" не води до реални действия срещу измамата и рядко стига до съдебната зала, КЗК или други институции. Вместо това стои по форумите в интернет и социалните мрежи

Казал е народът - три пъти мери, веднъж режи.

Дори ако става дума за най-обикновена училищна екскурзия, с която пращате детето в Испания, всичко е предплатено, а вие очаквате много снимки и щастливи спомени.

Вместо това 31 български деца, сред които и вашето, са изоставени в хотел, пълен с „наркомани и пияници", който накрая се оказва пансион за бежанци.

Ако бяхте малко по-мнителни, можеше да проверите фирмата предварително и да установите, че интернет форумите препоръчват да нямате взимане-даване с „Гъливер травел".

Срещу туроператора има 30 сигнала за две години, 6 са приключили със санкции, които фирмата обжалва в съда. А докато обжалва, има право да организира пътувания - такъв е законът.

Тук обаче говорим за сляпо доверие и пълна липса на информация, която фирми като „Гъливер" използват, за да мамят и печелят на гърба на потребителите, в случая - осмокласници.

Нужно ли да припомняме аналогичните случаи с бързи кредити, работа в чужбина, домашни ремонти, шофьорски курсове.. списъкът е прекалено дълъг, но една бърза и елементарна справка в интернет няма да ви навреди, ако решите да платите за подобна услуга. Евтиното излиза скъпо, нали така.

Мисленето „Нека се оплакват" и "Да кажат, какво ще стане" не води до реални действия срещу измамата и рядко стига до съдебната зала, КЗК или други институции. Вместо това стои по форумите в интернет и социалните мрежи.

Факт е, че в Западна Европа при първия подобен случай, фирмата ще бъде обявена в несъстоятелност.
Затова казал и друго народът - ако не си помогнеш сам, няма кой да ти помогне.

Oще: гъливер травел  държавни институции  измама  измамени потребители  изоставени деца в испания  испания  проверка на фирма  родители  туризъм  туроператор гъливер травел  ученици 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.