Като няма власти, има форуми | webcafe.bg
Webcafe

Като няма власти, има форуми

Мирослав СпасовМирослав Спасов
10.07.2015, 20:11 (обновена 13.07.2015, 17:33)
Гъливер травел

Снимка: © btv

Мисленето „Нека се оплакват" и "Да кажат, какво ще стане" не води до реални действия срещу измамата и рядко стига до съдебната зала, КЗК или други институции. Вместо това стои по форумите в интернет и социалните мрежи

Казал е народът - три пъти мери, веднъж режи.

Дори ако става дума за най-обикновена училищна екскурзия, с която пращате детето в Испания, всичко е предплатено, а вие очаквате много снимки и щастливи спомени.

Вместо това 31 български деца, сред които и вашето, са изоставени в хотел, пълен с „наркомани и пияници", който накрая се оказва пансион за бежанци.

Ако бяхте малко по-мнителни, можеше да проверите фирмата предварително и да установите, че интернет форумите препоръчват да нямате взимане-даване с „Гъливер травел".

Срещу туроператора има 30 сигнала за две години, 6 са приключили със санкции, които фирмата обжалва в съда. А докато обжалва, има право да организира пътувания - такъв е законът.

Тук обаче говорим за сляпо доверие и пълна липса на информация, която фирми като „Гъливер" използват, за да мамят и печелят на гърба на потребителите, в случая - осмокласници.

Нужно ли да припомняме аналогичните случаи с бързи кредити, работа в чужбина, домашни ремонти, шофьорски курсове.. списъкът е прекалено дълъг, но една бърза и елементарна справка в интернет няма да ви навреди, ако решите да платите за подобна услуга. Евтиното излиза скъпо, нали така.

Мисленето „Нека се оплакват" и "Да кажат, какво ще стане" не води до реални действия срещу измамата и рядко стига до съдебната зала, КЗК или други институции. Вместо това стои по форумите в интернет и социалните мрежи.

Факт е, че в Западна Европа при първия подобен случай, фирмата ще бъде обявена в несъстоятелност.
Затова казал и друго народът - ако не си помогнеш сам, няма кой да ти помогне.

Oще: гъливер травел  държавни институции  измама  измамени потребители  изоставени деца в испания  испания  проверка на фирма  родители  туризъм  туроператор гъливер травел  ученици 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.