Ще се разцепи ли Борисов | webcafe.bg
Webcafe

Цепи ли се Борисов

Петър Николов
22.08.2013, 14:27 (обновена 26.08.2013, 15:56)
Бойко

Снимка: © БГНЕС

Бойко Борисов: За да се разпадне ГЕРБ, трябва да се разпадна аз

На 22 септември ще стане ясно дали Бойко Борисов ще се разцепи.

Тогава ще стане ясно колко дреб от ГЕРБ ще се изсипе, за да подпълни новата партия. Правят я бивши депутати-гербери, които твърдят, че ще дойдат и настоящи.

"ГЕРБ се цепи, ако се разцепя аз", каза Борисов на 8 юли.

Това е повече от заплаха към всеки, комуто е минало през ум да снижи под 94 бройката на народните представители от ГЕРБ в 42-ото НС.

Другата заплаха се крие в информацията, която пази Цветан Цветанов, подбирал хората за листите.

Едва ли някой храни илюзии за целите на лицата от новия проект. Разбира се, в името на типичното политическо лицемерие, казват, че се разграничават от хора като Цв. Цв., ИФ-ата и други в ГЕРБ, и поискаха от Борисов да ги отстрани от партията. Знаейки, че искат невъзможното.

Само ако и ние проявим същото лицемерие, можем да повярваме колко чистоплътни политици са Емил Димитров, Мирослав Найденов и Иван Петров.

Очевидно червените стратези са решили да кроят на Борисов същите номера, които той направи с парламентарните групи на "Атака", РЗС и Синята коалиция, разхвърляйки ги на пера и крилца.

Съвсем ясно е, че самата партийка ще е същата еднодневка като създадените поне 3-4 досега от отцепници от "Атака" (от 2006-а насам). Но нейното създаване има по-скоро функцията на бостанско плашило, отколкото на реално действаща политическа организация, и освен това създава алиби за определени лица да не изпаднат от медийния фокус.

Наред с това отцепването на депутати от парламентарната група на ГЕРБ естествено би облагодетелствало настоящата тройна коалиция - ДПС, БСП и "Атака", отслабвайки мощта на партията, спечелила изборите. (Съвсем неслучайно слагаме ДПС на първо място - просто силата е в тях.) Чисто психологически, това ще отнеме от силата на до момента монолитната партия.

Разбира се, не е трудно да се намерят няколко човечета, които си дават ясно сметка, че сега е шансът на живота им - и по-добре да излязат от краткия си престой в парламента богати, отколкото само гербери.

И героят на Хайтов си идва на място тук: "Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто да го направиш". Ще добавим и пето - и да оцелееш след всичко това.

Когато от БНР днес питат Дона (Емил Димитров) защо пазят в дълбока тайна имената на депутати от ГЕРБ - от репресии към тях ли се страхуват, отговорът е: "Вие не познавате ли Цветанов, преди да ми задавате този въпрос? А и Борисов е достатъчно ревнив, за да бъдат обезпокоени тези хора. Не бих могъл да коментирам какво би се случило, но определено хората са притеснени".

По думите на Димитров напускането е лично решение на всеки от тях. Точно затова излязохме от ГЕРБ, за да може всеки да разговаря сам със съвестта си и да взима решения по своята съвест, пояснява той. Всичко правилно го казва, само съвестта да не беше намесвал.

Oще: 22 септември  бойко борисов  герб  емил димитров  иван петров  мирослав найденов  партия 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.08.2013, 11:54

2 Luzer | 23.08.201310:35

Смешен плач за една бивша партия или когато за теб пише в историята...

"Партия" ГЕРБ
По-голяма глупост не е възможно да се измисли за този механичен сбор от охранители, милиционери, доносници, тарикати и сметкаджии, които нямат идеология, а само харизматична, първосигнална, лошо образована и зле възпитана ракета-носител!
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

1 pueblo | 23.08.201302:20

Смее се природни дадености........
всяка една тиква се цепи ,по някое време,като преди това,задължително се пропуква Чуди се
   

оценка

+0 -0