Атака в БНР | webcafe.bg
Webcafe

Атака в БНР

Webcafe.bg
29.07.2010, 15:51 (обновена 31.07.2010, 13:35)
Волен Сидеров

БНР ще бъде една обективна медия, когато се прочисти от кадрите на БСП и ДПС - Волен Сидеров, 28 юли 2010 г. по БНР...

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не се изказа на дискусията в парламента вчера за случая в Кърджали, при който цивилни полицаи нахлуха в апартамент и пребиха семейство. Поводът -търсели сводник. 

Най-верният и безотказен партньор на управляващите - "Атака", пропусна мълчаливо дебата в пленарна зала. За изминалата една година, откакто крепи ГЕРБ, хората на Сидеров поискаха едно - референдум за новините на турски език, и ги отказаха. Въпреки това - продължават с щедрата си подкрепа. И за разлика от Синята коалиция никак, ама никак не критикуват... 

Опозиционните партии - БСП и ДПС, като всяка опозиция, не пропуснаха да извадят на бял свят твърде многото съмнителни действия на хората на МВР в Кърджали. Включително, че са предложили подкуп на пострадалите да не се жалват, че с тях не е имало униформен и че не са представили прокурорска заповед за нахлуването си след 22 часа. Случаят не присъстваше и в полицейския бюлетин на МВР.

В късния следобяд вчера обаче Сидеров си позволи заплахи към журналист - в ефира на БНР. Факт, че водещата Диана Янкулова беше пресаташе на бившия министър на вътрешните работи Михаил Миков. Но това не оневинява ни най-малко действията и думите на Сидеров. Самата Янкулова е журналист от повече от 15 години и едно от имената на националното радио.  

А когато политик обяви публично, че иска да прочиства - в името на обективността, това никога не води към добро - за политика става дума... 

Откъс от един разговор в ефира на програма "Хоризонт", между водещата Диана Янкулова и лидера на "Атака" Волен Сидеров (със съкращения):

Диана Янкулова: Преди по-малко от час в "Нещо повече" говорихме с евродепутата от партия "Атака" Димитър Стоянов за полицейското насилие в паралел. Неговият случай - преди 2 години, на 30 юли 2008, той беше задържан от сили на специализираната полицейска охрана и възпрепятстван да участва в протестен митинг на партията, след което беше задържан в Пето районно управление, и за този случай дълго се говори, и случилото се сега пък със семейство Мустафови в Кърджали, в чийто апартамент погрешка нахлуха полицаи при операция срещу сводничеството.

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров е сега на телефонната линия с желание за право на отговор, на доуточняване. Добър ден, г-н Сидеров.

Волен Сидеров: Г-жо Янкулова, вие заблуждавате, не знам колко са слушателите на БНР, в момента ги лъжете. В случая с Димитър Стоянов и пребитите атакисти ставаше дума за полицейска акция, наредена от министър Миков тогава, без никакво, никакво основание.

В случая с Кърджали имаме влизане в къща, за която има сигнали, че има проституция и наркотрафик. Така че недейте да казвате, че по погрешка е станало там, а там полицейската акция на точния адрес, а това, което е станало погрешка, е по време на изпълнение на акцията.

Нищо общо нямат двата случая. Това, че вие ги свързвате тенденциозно, е една, така, от поръчките, която изпълнявате очевидно на ДПС, защото дадохте 20 минути на Лютви Местан, след което дадохте още 15 минути на някаква персона, която да обяви България за хунта, и след което прекъснахте, по време на разговора прекъснахте Димитър Стоянов точно когато отговаряше на въпрос. Това е едно тенденциозно поведение, което...

Водеща: За съжаление това беше технически проблем, за който се извинихме, г-н Сидеров.

В. Сидеров: Съжалявам, не мога да повярвам на това, защото цялото ви водене на предаването беше тенденциозно. Вие непрекъснато смесвахте двата случая, които, нямат нищо общо...

Тогава не направихте предаване, защото служехте, както и сега, на БСП и ДПС. И това си личи отвсякъде. В това радио няма никаква промяна от 10 ноември насам, но тази промяна, уверявам ви, ще настъпи следващите месеци, може би до края на годината, след приемането на новия Закон за радио и телевизия. Защото крайно време е радиото и телевизията, които са на държавен бюджет, както е вашата медия, да бъдат обективни и да служат на истината, а не на поръчки...

В. Сидеров: ...че атакистите, нашите хора, са размахвали вериги и прътове. Това е груба лъжа.

Водеща: Това беше полицейската информация, г-н Сидеров.

В. Сидеров: И аз ще заведа дело срещу вас. Ще заведа дело, защото вие сте длъжна да проверявате истината, а не...

Водеща: Предлагам да не спорим. Мога ли да ви попитам като лидер на политическа сила, която винаги се е борила с полицейското насилие, какво е мнението ви, защото не чух да се изказвате от парламентарната трибуна днес, надявам се да не съм пропуснала.

Има ли престъпване отвъд нормите в поведението на полицаите, защото този случай в Кърджали не е единственият напоследък, при който невинни граждани стават обект на грешки? И те бяха изброени днес, струва ми се, да не го правя аз.

В. Сидеров: Сега, аз разбирам, че вие искате да внушите, че в България има полицейщина, и това е говоренето, което чуваме от ДПС...

Водеща: Аз задавам въпрос, аз задавам въпрос.

В. Сидеров: Аз пък ви тълкувам въпроса, тъй като съм доста по-стар журналист от вас и разбирам от медии повече може би, занимавал съм се....

В. Сидеров: ...Случаят в момента се раздува, защото става в Кърджали и защото къщата (блок в квартал "Възрожденци" - бел.р.), в която става действието, там живеят роднини на Ремзи Осман, депутат от ДПС. Това е цялата работа и вие в момента правите услуга на Ремзи Осман, това е ясно.

Водеща: От вас го научавам...

В. Сидеров: Той човекът беше силно афектиран... Ами, днес в пленарната зала стана... вие не следите ли пленарните заседания, нали сте медия национална? Днес Ремзи Осман просто щеше на бой да налита човекът едва ли не. Това са негови роднини. 

Водеща: Но няма значение чий роднина е бил посинен, и г-н Димитър Стоянов е ваш доведен син, но това не ви пречеше да...

В. Сидеров: Не ми е доведен син, той си има баща, престанете с тези спекулации и лъжи... Той е син на съпругата ми, за която съм се оженил по-късно, и не е доведен син, не съм го отглеждал аз, той е израснал в друго семейство...

...

Водеща: Наистина попитах има ли полицейско насилие все пак, дори и в Америка има. Г-жа Цачева каза днес, че когато се работи много, се правят и грешки.

В. Сидеров:  Вие искате да обобщите, да завършите предаването си с обобщението, че в България има полицейско насилие. Това го разбирам.

Водеща: Искам да бъдем честни, г-н Сидеров. Дори и да не ни харесва това.

В. Сидеров: А има ли справяне с организираната престъпност, пък аз ви питам? Има ли напредък в тази посока?

Водеща: Има. Има...

В. Сидеров: Ами, вие давате тежест повече на детайли, които в случая съпровождат главното.

Водеща: Ами, днес за това се говори в парламента.

В. Сидеров: В този случай дори нямаме и грешка, защото адресът, на който са влезли, той е адрес, на който има данни за проституция. Казвам го за пети път. Това нещо защо вие не го коментирате обективно? Защо представяте нещата, сякаш някакви невинни хорица са пострадали? Не, тези хорица или част от тях, или техните роднини се занимават с престъпна дейност.

Водеща: За момента са невинни...

В. Сидеров: Благодаря ви за това включване, благодаря, че не ме прекъснахте, както правите с активисти на "Атака". И в заключение искам да кажа, че БНР ще бъде една обективна медия, когато се прочисти от кадрите на БСП и ДПС.


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 16.07.2010, 23:17

6 dante_18 | 30.07.201014:35

**'тенденциозно поведение'' и обслужване не на партията....ГЕРБ!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.07.2010, 23:17

5 dante_18 | 30.07.201014:31

Yorgo:
тенденциозното поведение на тази журналистка

---------------------------------------------------


Човеко, къде го видя това поведение!? Шокиран

Чел ли си вестник ''Атака'' за да видиш какво се казва ''тенденциозно поведение'' и обслужване не на партията....


http://vbox7.com/play:3de9c2b3
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.02.2010, 14:47

4 Yorgo | 30.07.201012:18

както са казали старите хора: Една птичка пролет не прави, аз бих добавил, че и десет са малко, да не кажа нищо.
чета тук за недостиг на подписи... от някой, който явно бърка понятията мнозинство и малцинство. какво са 320'000 на фона на 7'500'000 и 5% няма това "мнозинство". тук не водим отмъстителна война или политика и за какво наше бъдеще става дума - що фобия е това - видите ли турците ще дойдат тук и ще ни поробят, като че ли стандарта и качеството на живот в България е по - висока от Турция. По - скоро обратното е по - опасно, защото престъпността във формите, които я познаваме в България не можем да я видим в Турция. Няма "работнички" по пътищата, не се обират нон-стоп жилища или не изчезват нон-стоп превозни средства... може би защото Турция е полицейска държава, като Америка, каквато някои хора не искат България да стане защото те така са си свиканали, да крадат, лъжат и прочие.
Други се страхуват от ислямизация, сякаш някой е посегнал на вярата им, а то и една вяра от празник на празник на маса с по бутилка ракия дакота се освинят и после умрат като кучета по пътищата - за някои това са християнските празници!? Иначе претенции големи...
А относно тенденциозното поведение на тази журналистка и политическия й чадър мога да се съглася с Волен, при все че недолюбвам националистическите му агитации.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.02.2010, 10:29

3 Пламен Иванов | 30.07.201000:53

На мен ми е жал за българите като гледам как Симеон ги излъга, а те продължават да му викат "Ваше величество" и "Царя", как партийното бюрократче Станишев лъжеше 4 години и беше пионка на Доган и никой не излезе на улицата на бунт за да го свали от власт, как ДПС дерибействат из цялата страна и крадат като невидели, как Б.Борисов не изпълни нито едно предизборно обещание и пак има 52% обществено доверие, как Атака не подкрепи референдума относно еврочленството на Турция и как българския народ не можа да събере дори 500 000 пикливи подписа за своето бъдеще, ... А всеки от народа защитава различни политици (едни Костов, други Бойко, трети Първанов, четвърти Янев.. и т.н), които се боричкат помежду си за власт и пари, вместо да ги изхвърлят ВСИЧКИТЕ на боклука...
Що се отнася до случая в Кърджали - няма прави и виновни. И двете страни са виновни. Полицията е действала непрофесионално и тъпо, а министъра, Герб и Атака защитават лоша кауза. БСП и ДПС пък защитават свои интереси и се мъчат да клатят кабинета. Ако за ДПС е ясно - защитават свой човек, свързан с криминална дейност, то БСП действа пак в услуга на Доган. Като влязат в политиката - всички стават "маскари"! Пусти пари и власт. Вярно е казал Монтескьо: „Всяка власт корумпира, а абсолютната власт — абсолютно.“
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.07.2010, 23:17

2 dante_18 | 30.07.201000:15

Как е възможно българските политици да са толкова некадърни, а избирателите толкова прости? Чуди се


Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.07.2010, 23:17

1 dante_18 | 30.07.201000:13

Aтака е кучката на Бойко. Много щастлив

Имах честта случайно да чуя това нещо по радиото и останах потресен! Шокиран

Направо ми стана жал за Булгарите... Реве или много тъженСмее се
   

оценка

+0 -0