Първоаприлска шега | webcafe.bg
Webcafe

Първоаприлска шега

Никола ЦветановНикола Цветанов
24.03.2016, 20:52 (обновена 24.03.2016, 21:06)
Национална служба за охрана показа новите леки автомобили за транспортното обслужване на министри, чуждестранни делегации и гости.

Снимка: © Webcafe.bg

А превъзходството на суперслужбата се дължи на факта, че през годините тя обслужваше куп висши и не чак толкова висши чиновници. Депутати, дипломати, лидери на партии, бивши президенти, техните роднини, че дори и омбудсманът. Няколко министри по-малко пролет не правят.

Ако на Първи април забележите Меглена Кунева с колело, Ивайло Калфин по „Графа" или Десислава Танева в метрото, бъдете сигурни, че не е шега. Може да ви се види смешно, но ще е самата истина.

Една скъпа обществена поръчка, така да се каже, беше отменена по взаимно съгласие, а именно охраната и луксозният автомобилен превоз на министрите от страна на НСО.

Държавните мъже и жени благородно демонстрират, че могат да бъдат като обикновените хора, поне по отношение на придвижването, и да следват добрия пример на колегите им в голямото европейско семейство.

Те винаги имат на разположение ведомствените си шофьори и автомобили - също платени с нашите данъци, макар и по-евтино - затова по-скоро въпросът е какво ще прави освободеният ресурс на НСО.

Впрочем, тази година службата получи рекордна бюджетна издръжка от 34 милиона лева. И сега, с отказалите се „клиентите" от правителството, НСО ще се концентрира върху „определени или застрашени хора, мероприятия и обекти".

В последно време такива са разколебаният бизнесмен Делян Пеевски, любовните драми покрай хотел „Плиска" и антитерористичните учения в НДК. Но явно идеята тук е елитната преторианска гвардия също да „слезе при народа", облъчван и без това от теория на конспирацията на тероризма.

С новоприетия закон за НСО на служителите й се дават доста респектиращи методи - шокови палки, въжета, електрошок, белезници, светлинно заглушаване, които да бъдат използвани при необходимост.

Представете си как тези машини тръгнат по улиците, гарите, моловете. Трябва сериозно да внимавате, дори да не сте ислямски фундаменталист. Още повече, че досегашните контакти на НСО с простолюдието бяха някак болезнени.

А превъзходството на суперслужбата се дължи на факта, че през годините тя обслужваше куп висши и не чак толкова висши чиновници. Депутати, дипломати, лидери на партии, бивши президенти, техните роднини, че дори и омбудсманът. Няколко министри по-малко пролет не правят.

Ако целта е да се прати сигнал към някого, той не идва от НСО.

Oще: министри без охрана  министри в метрото  народно събрание  нсо  охрана  парламент  президент  служби за сигурност  специализирана охрана  тероризъм 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.02.2011, 17:46

3 iii_krv | 25.03.201618:12

И аз бих и я напомпал, гумата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.08.2014, 15:05

2 goni | 25.03.201611:37

Е, аз ще гласувам за нея когато я видя да помпи гумата на колелото си!Усмивка Даже бих и помогнал с помпането!!!Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 25.03.201609:42

Ако видя Кунева с колело ще гласувам за нея. Разбира се, не да я видя на демонстративно събитие, а да се движи по някоя алея. Това е малко вероятно, и предполагам никога няма да се случат нещата в такава последователност, но пък знае ли се? Важното е поне да насърчим положителните инициативи Усмивка
   

оценка

+0 -0