Добрата новина на прага на лятото | webcafe.bg
Webcafe

Добра новина на прага на лятото

Мая Венелинова
21.06.2015, 17:43 (обновена 22.06.2015, 23:47)
пояс, море, плуване

Снимка: © Getty Images

Тази новина едва ли ще влезе в централните емисии новини, нито ще бъде обект на някакъв дебат или спор, но е крачка в правилната посока

Днес няма да ви занимаваме с катастрофи, бедствия, политически совалки и престъпни схеми. Днес, в деня на бащата, на прага на лятото, община Приморско съобщи, че 60 деца без родители от размирни райони в Украйна пристигат на ваканция в Китен.

Инициативата се прави за първи път. Идеята е на Министерски съвет, на местно ниво е съдействано за осъщестяването й, каза кметът на Приморско Димитър Германов.

На фона на пияни ол инклузив туристи, които шестват по българското черноморие с тежка криволичещо-алкохолна походка, за да паднат накрая, недай Боже, от терасата на някой гъзарски хотел, пристигането на тези деца и идеята за тази инициатива будят тиха гордост.

Измежду нацепените батки и полуголите каки, между S-класите и булдозерите по морето, някъде там в Китен ще се случи нещо хубаво за едни деца, които го заслужават.

Тази новина едва ли ще влезе в централните емисии новини, нито ще бъде обект на някакъв дебат или спор, но е крачка в правилната посока. А именно: да бъдем добри хора, преди да сме добри политици, кметове, журналисти и т.н.

Всички, които по някакъв начин имат отношение към украинския конфликт (а имайки предвид неговия мащаб и политическата му и историческа близост с България, това сме "всички"), дължим на тези деца една хубава ваканция. 

Ако повече пари от държавната или местната хазна отиваха за такива инициативи, може би щяхме да живеем по-добре. Не по-богато и не по-нашироко, просто по-добре. 

Честито лято!

 

 

 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.