Защото ми е тъжно за много неща | webcafe.bg
Webcafe

Защото ми е тъжно за много неща

Теди Москов, режисьор , Предаването "Насреща Люба Кулезич" по TV7
23.01.2013, 16:29 (обновена 23.01.2013, 19:01)
теди москов

Откакто неграмотните и завистливи хора взеха властта на 9 септември 1944, има целенасочена политика одухотворените хора да се мачкат, а простотията да се величае

Мен трябва да ме наричат Нещастника, защото ми е тъжно за много неща.

Ще последвам примера на Жерар Депардийо, тъй като ми е унизително да живея в страна, където няма лустрация, където има престъпно нехайство спрямо миналото, където комунистическите концлагери не са музеи.

Вече мисля да потърся чуждо гражданство, и то в страна с по-големи данъци, която ще ме стимулира да работя повече и да печеля повече. Тук ще идвам като гост.

Откакто неграмотните и завистливи хора взеха властта на 9 септември 1944, има целенасочена политика одухотворените хора да се мачкат, а простотията да се величае.

Ако децата на комунистите ни управляваха, щеше да е по-добре, защото от цървулите си бащи получиха образование по света. Но ни управлява нещо друго.

Не съм призовавал към никакъв бунт (по повод спечелената от "Пайнер" евросубсидия* - бел.р.). Артистът може да се противопостави единствено с работата си.

За да имам публика, аз съм длъжен да балансирам между тези, които слушат чалга, и тези, които слушат класика.

Чудя ти се как не падаш от въжето, ми каза веднъж Боян Воденичаров, успешен наш пианист в Белгия.

Не мога да се занимавам с Азис. Всяко растение се е вкопчило в кубическия метър почва, която му е отпусната, и се опитва да оцелее.

Може би този жанр ще отмине след време или, дай, Боже, да се култивира.

Мисля, че той има много интересен глас и ако пее хубава музика, би могъл да бъде на нивото на Пино Даниеле. Тогава ще стане любим на жена ми (актрисата Мая Новоселска - бел.р.), защото тя много обича Пино...

*Евгени Ангелов, съветник на президента Росен Плевнелиев, е разписал финансирането на "Пайнер" от Брюксел, разкри министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Решението е взето през септември 2011 г. по времето на Трайчо Трайков в МИЕТ. Тогава шеф на програмата е бил Евгени Ангелов,който впоследствие е освободен, а по-късно станал  съветник на президента Росен Плевнелиев. "Подписът му стои под оценителния доклад за получаването на субсидия, защото такава е процедурата", каза министърът.

Oще: люба кулезич  рада москова  теди москов 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.02.2011, 22:01

19 Aida Almari | 29.01.201319:49

Теди Москов е един много талантлив българин.Неприятно ми е когато такъв човек като не се чувства на място в родината си. А иначе нямам нищо против Азис. Лошото е, че покрай цялата простотия около него не може да се види истинскят му талант.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.02.2011, 16:06

18 Elisabeth Nikolova | 26.01.201312:45

Не ми се иска да участвам в това! Истината е винаги някъде по средата!
Истината е, че Азис е талантлив и комерсиален, но и има към какво по-добро и стойностно да се стреми! Бих искала да видя нова метаморфоза, да започне да ни натрапва нормалността си, например! Ето това ще е истинско чудо, което си струва да се наблюдава, като Халеевата комета!
А също така си пожелавам шефът на Пайнер да започне да записва и много по-широкоспектърна музика, а не да засяда в пространството на поп-фолка! Един човек не слуша само една музика, възможностите са много, и аз не разбирам ограничеността! Искам да съм свободна да слушам и оценявам всичко!
А за Теди Москов, несъмнен нестандартен ТВОРЕЦ! За съжаление твърде елитарен! И неговото творчество е обърнато към определена група хейтъри! Според мен изкуството трябва да има за цел да разкрива недостатъците на обществото, но не е само това, липсва добрия пример! Много е лесно да сочиш с пръст - "това е лошо", а защо никой не показва кое е добро! И така, мили творци! Спрете да се карате и да създавате буря в чаша вода! Вашата сила е в творческото ви развитие, а не в публикациите и интервютата! Заседнали сте в тясната си ниша и се сърдите защо никой не ви обръща внимание! Успех! Чакам с нетърпение!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.01.2013, 08:48

17 Pena | 25.01.201312:48

Каква публика очакваш бе Теди...?!
Кой от твоите герои- полуидиоти улични ще дойде да се гледа на сцена...?!
Ти пръв в България проправи път на чалгата с твоята халтура!!!
На кого се сърдиш?!

И чие произведение си ти?!
Къде се роди?
Кой те изучи и възвиси толкова, че да плюеш несретно?!

Май е по-добре всички осъзнали се "българи" да станат чужди поданици и да се махнат от България!!!
Не, не е по-добре-задължително е!!!
Дано и да нямат право, никога да се завърнат!
Да гледат отдалеч агонията на собствените си родители, братя и сестри и когато плюят да не ни оливат с отровните си и възвисени лиги!!!
Може би тогава, когато се махнат от тук всички псевдопатриоти и халтуристи ще се оправим!!!
Преди да тръгнеш се погледни в огледалото!!!В Европата не приемат Неандерталци!!!
Хай, на добър ти час...!!!
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

16 Frida | 24.01.201323:22

някои хора превратно са разбрали понятието -цензура- при тоталитаризма. това е ЗАБРАНА НА ДОСТЪП до знание и познание, различно от проповядваното, а не забрана, която провокира творческия импулс.
що се отнася до избраните -наши- момчета и момичета - резултатът от тяхното -творчество- е господството на чалгата, безалтернативността й. тук интервюираните са прави.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.01.2013, 22:02

15 Kristina Nikolova | 24.01.201322:03

@thea atanasova рада москова не е продукт на комунизма. рада москова е човек и артист, творил въпреки него. Усмивка поздрави.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

14 vanko | 24.01.201316:20

Подобните на дъртата кифла журналя канят такива хора само ако има някакъв скандал или нещо любопитно... Поводът за тв участието му в случая всички го знаем. Прав е за нещата, няма какво повече да каже за нещо сбъркано и изродено - http://www.webcafe.bg/id_1757710379.
По принцип нямам нищо против г-н Москов като творец и човек, само пожеланието да обръща повече време и внимание на личната си хигиена (информация от първа ръка...).
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 05.09.2012, 13:35

13 Дара | 24.01.201316:04

@Thea Atanasova
"Не знам каква е била майка му, но виждам какъв е той, а той е интелигентен и представителен човек."

Не коментирам личността му , а конкретното изказване , че "...неграмотните и завистливи хора взеха властта на 9 септември 1944, има целенасочена политика одухотворените хора да се мачкат, а простотията да се величае"

И в тази връзка , точно майка му , известна авторка (Куче в чекмедже , впрочем, е доста лиричен филм), е плод на това време , което уж лансирало простотята.
Истината е , че точно по времето, когато майка му твори , простотята е била цензурирана. Затова изкуството , което стига до нас , хубаво или не , поне НЕ Е просташко. И чалга няма, и никой не се появява с разголени задни части като Азис.
Азис, от своя страна , е съвременен продукт.

Изказването на Теди е конюнктурно. Ако трябва да коментирам личността му, базирана само на едно конюнктурно изказване, бих го нарекла конюнктурна личност. Но само от това изказване. Не познавам творчеството му, така че няма да е честно да поравя оценки
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

12 Оня Дето Го Трият | 24.01.201315:03

Леле Мале

Усещаш ли иронията - а за повечето хора "Горе на черешата" е име на чалга песен:
Горе, Горе, Горе на чере-ша-та китарист
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

11 lele male | 24.01.201314:58

Рада Москова е авторката на филмите "Куче в чекмедже" и "Горе на черешата"...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

10 Thea Atanasova | 24.01.201314:43

Не знам каква е била майка му, но виждам какъв е той, а той е интелигентен и представителен човек. И винаги ще е символ на нещо по-стойностно и по-дълбоко. А как изглежда Азис в очите на хората? Независимо дали слушат чалга или не. Може ли някой да каже, че харесва Азис без да изглежда най-малкото смешен в очите на всички? И още по-трудното - може ли някой да каже, че харесва неговият начин на мислене? От всичките му изказвания прозира това, че той самият не уважава дори себе си. Е аз ли да го уважавам тогава? Или да търся някакъв смисъл в дебилните му изказвания?
   

оценка

+4 -0