Имало едно време едно добро момче | webcafe.bg
Webcafe

Имало едно време едно добро момче

Webcafe.bg
08.12.2012, 18:52 (обновена 09.12.2012, 15:56)
Марио

След 3 години Марио навършва 18 години

15-годишният Марио от дома за изоставени деца "Надежда" в Белоградчик спаси друго дете, като се спусна в пропаст на Белоградчишките скали. Извади го и го носи на гръб и на ръце, докато намери кола да го откара в болница.

Страхотно момче, което казва, че не се чувства герой. "Не се чувствам герой. Повикаха за помощ и аз помогнах".

Още на излизане от студиото мъж на име Здравко се обадил и сбъднал едно желание на Марио - подарил му яке и мечтаните бутонки, футболни чорапи и кори. Плюс лакомства за 35-те деца в дома.

После телефонът на директорката на дома прегрява от обаждания от цяла България и от чужбина. А в сметката постъпват пари, защото с горивото за зимата в дом "Надежда" са го закъсали. Но след постъпката на Марио 2 тона ще им достави горско стопанство от Враца.

Марио живее в дома с тримата си братя - Любомир, Йоан и Габриел. Родителите му са живи, но нямат финансова възможност да се грижат за децата си.

Сега добрите хора, които се трогнаха от историята, направиха истинска Българска Коледа за Марио, братята му и децата от дома.

След 3 години Марио навършва 18 години и ще трябва да напусне дома. Къде ще отиде тогава момчето с доброто сърце - при майка си в Белоградчик, която идва да ги вижда през уикенда, или при баща си на село?

Дете, което на 15 години не е избягало от човек в беда, а е рискувало да му помогне, няма да е по-различен на 18. Толкова малко добри хора има на тоя свят, че си струва да ги опазим за по-дълго.

Защо да няма Българска Коледа за сираците, деца като Марио, за които така да бъдат събрани пари за образование и първите месеци, в които трябва да търсят работа и подслон?

След 3 години добрината му ще бъде забравена. Значи нещо трябва да се направи сега.

Oще: белоградчик  българи  българия  добрина  дом надежда  марио  сирак  сираци 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.04.2011, 17:28

1 Brasil | 09.12.201216:18

Днес бях в Белоградчик и отидох да видя момчето и мога да ви кажа, че наистина е страхотен човек и трябва да се грижим да запазим малцината като него. Поговорих си с него, спокоен, възпитан и срамежливо скромен е. Хора като Марио ми вдъхват надежда, че е останало нещо човешко в тази държава.
   

оценка

+13 -0