Нека говорят | webcafe.bg
Webcafe

Нека говорят

Webcafe.bg
17.01.2012, 14:15 (обновена 17.01.2012, 17:48)
Нещастник

Ключът е в общуването...

30 часа седмично онлайн, от които повече от един е в порносайтове. Става въпрос за непълнолетни хора. Констатира го Фондацията за защита на детето в интернет "Делфин".

В стремежа си да се чувстват като "големите" и съответно да правят нещата, които "големите" имат право да правят, децата си правят фалшиви профили, за да ровят, където пожелаят. Зад гърба на родителите, които са на работа или другаде. Или като тях зареяни в мрежите...

Говоренето за секс просвещава. Порното в невръстна възраст развращава.

Очевидно се налага в българското училище да се задели малко време - извън уроците как да станеш милионер, или може би на тяхно място, как да се научиш да се пазиш. От клопките в мрежата, и ако щете, от клопките на улицата. Даже таекуондо ще е по-полезно за децата от прескок в часовете за физическо възпитание - или военно обучение, каквото май искаха да наложат.

Ако вярваме на законите, то: "Системата на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка осигурява условия за придобиване на образование и/или на професионална квалификация, както и за пълноценно развитие на личността като активен и отговорен гражданин, способен да постигне успешна социална реализация при спазване на законите на страната и зачитане на правата на другите, техния език, религия и култура."

Това гласи чл. 1, ал. 2 от Закона за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка. Последната част от члена на този още действащ закон е тотално куха.

В училище на децата им наливат някакви знания, но далеч не и социални умения. Улицата учи на останалото.

Реалното общуване, а не сайтовете са проблемът днес. Как детето да сърфира в нета, заобикаляйки подводните рифове? Просто говори с него.

Порното ще го има, сайтовете също. Налага се, ако сме родители на място, да опазим децата си от мръсната вода, която ги залива. Без да се удавят! Общуване му е майката. Разбиране - бащата.

Oще: закони  заплаха  интернет  образование  общуване  порносайтове  сайтове  сайтове за запознанства  социални мрежи  училище 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.12.2011, 00:58

1 Krivcho | 17.01.201222:36

Точно така.Никакво порно.С плодов сок към полов скок! Биберон
   

оценка

+0 -0