Тотал щета | webcafe.bg
Webcafe

Тотал щета

Мая Венелинова
06.08.2015, 17:13 (обновена 07.08.2015, 20:13)
катастрофа, инцидент, птп, дърво

Снимка: © Getty Images

Те разчитат на служебното си положение, на статута си на "братовчед" или "колега", не спазват ограничения и правила

Има една особена порода български шофьори - недосегаемите дървосекачи.

Те сядат зад волана (или се домогват до него чрез лазене, набиране и разни други упражнения, в зависимост от физическото си състояние), настъпват газта до ламарината и карат уверено към смъртта, без да знаят накъде са се запътили.

Те разчитат на служебното си положение, на статута си на "братовчед" или "колега", не спазват ограничения и правила, говорят по телефона, докато шофират, пият, колан не познават, страх - също. Защото са недосегаеми.

А за колата на кого му дреме, нали е служебна. И така докато някое дърво или мантинела не разбие заблудите им... катастрофално.

Пияният областен управител на Разград Петър Василев едва ли е вярвал, че служебният "Мерцедес" ще го предаде. Едва ли е подозирал, че няма да вземе завой след прав участък. И има три (промила) причини да смята така - областните управители КАТ не ги лови, коланът е за балъците, а и вероятно Василев смята, че за 45-те си години има завидни шофьорски умения, тествани не веднъж и дваж на градус.

И отсеченото от удара дърво, и срязаната служебна кола обаче сочат друго. Докато лекарите се борят за живота на Петър Василев, който май бил на сватба преди инцидента, сигурно десетки хора, които е можело да бъдат на седалката до него, си плюят в пазвите и благодарят на Бога.

Ако Василев оцелее (дано!) и се докаже като типичен БГ джигит, той вероятно пак ще седне пиян зад волана. Така поне сме свикнали да правят останалите от тази "порода" - пак не слагат колан, пак са недосегаеми. Защото няма кой да им каже, че не са. Докато вие давате 20-левки на катаджии, те ще показва служебните си карти и ще потеглят отново с пожелание за "хубав ден".

Сега е моментът за възмущение от подобно непристойно му поведение! Иначе всеки, на когото му се е разминало, има стимул да подходи както мнозина преди него - да се амбицира да докаже своята свръх недосегаемост. А това се прави чрез пълна програма - пиян, без колан, със спътник до себе си и без книжка. Иначе казано - тотал щета.

Oще: дгу  катастрофа  областен управител  петър василев  полиция  птп  разград 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.04.2015, 06:39

5 Диман | 07.08.201515:59

Дали, пияният обл.управител ще заплати щетите по унищожения Мерцедес, който между другото, е закупен с нашите пари?! Или ще се измъкне, като мишка?! Лош или много луд
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

4 Xaoc | 07.08.201515:38

Лошото е, че обикновено го отнасят други участници в движението. Между другото какво стана с Максим Ставийски? Не трябваше ли да е в затвора?
КАТ увеличиха санкциите, но за тези, за които закона не важи ще продължават да нарушават правилата - Очите, Маргините, Галеви, Маджо, Златко Баретата, разни знайни и незнайни мастити политици и бизнесмени и всички полицаи. Тогава какъв е смисъла който и да било да спазва каквито и да било правила изобщо, след като тези, които създават правилата и би трябвало да служат за пример, ги нарушават? Нека не се учудваме, че обществото взима пример точно от тях - те БИ ТРЯБВАЛО ДА служат за пример.
Това е все едно родителите да псуват, да се напиват и да се бият и да се учудват защо детето им прави същото. Държавата насърчава беззаконието със всички възможни средства и затова нещата никога няма да се променят.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 07.08.201513:16

Днес на бул. Черни връх в София луксозен автомобил беше спрял насред платното, а пред него лежеше тялото на мъж. И понеже често ставам свидетел, че луксозните автомобили имат навика да не спират на светофар, или все пак решат да спрат нарушават стоп-линия, и навлизат в пешеходната зона, почнах да мисля, че ги продават без спирачи. Или поне с много лоши такива. Просто не може да се разчита, че поведението им може да бъде предвидено. Може и посочения от мен пример да е следствие на некачествена спирачна система, както и случая в на областния управител в статията. Просто не разбирам как биха могли, ако не съм прав, толкова много хора да грешат?!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

2 Rodrigo Diaz de Vivar | 07.08.201508:26

От официалното съобщение на апелативна прокуратура - Варна.
С три промила алкохол в кръвта и без колан.
Сега... дали се е ударил на ляв завой или десен, едва ли е от значение.
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 26.10.2010, 18:48

1 Nenko Nenoff | 06.08.201519:29

От къде авторката черпи информация за твърденията си в статията ?
   

оценка

+0 -4