Тотал щета | webcafe.bg
Webcafe

Тотал щета

Мая Венелинова
06.08.2015, 17:13 (обновена 07.08.2015, 20:13)
катастрофа, инцидент, птп, дърво

Снимка: © Getty Images

Те разчитат на служебното си положение, на статута си на "братовчед" или "колега", не спазват ограничения и правила

Има една особена порода български шофьори - недосегаемите дървосекачи.

Те сядат зад волана (или се домогват до него чрез лазене, набиране и разни други упражнения, в зависимост от физическото си състояние), настъпват газта до ламарината и карат уверено към смъртта, без да знаят накъде са се запътили.

Те разчитат на служебното си положение, на статута си на "братовчед" или "колега", не спазват ограничения и правила, говорят по телефона, докато шофират, пият, колан не познават, страх - също. Защото са недосегаеми.

А за колата на кого му дреме, нали е служебна. И така докато някое дърво или мантинела не разбие заблудите им... катастрофално.

Пияният областен управител на Разград Петър Василев едва ли е вярвал, че служебният "Мерцедес" ще го предаде. Едва ли е подозирал, че няма да вземе завой след прав участък. И има три (промила) причини да смята така - областните управители КАТ не ги лови, коланът е за балъците, а и вероятно Василев смята, че за 45-те си години има завидни шофьорски умения, тествани не веднъж и дваж на градус.

И отсеченото от удара дърво, и срязаната служебна кола обаче сочат друго. Докато лекарите се борят за живота на Петър Василев, който май бил на сватба преди инцидента, сигурно десетки хора, които е можело да бъдат на седалката до него, си плюят в пазвите и благодарят на Бога.

Ако Василев оцелее (дано!) и се докаже като типичен БГ джигит, той вероятно пак ще седне пиян зад волана. Така поне сме свикнали да правят останалите от тази "порода" - пак не слагат колан, пак са недосегаеми. Защото няма кой да им каже, че не са. Докато вие давате 20-левки на катаджии, те ще показва служебните си карти и ще потеглят отново с пожелание за "хубав ден".

Сега е моментът за възмущение от подобно непристойно му поведение! Иначе всеки, на когото му се е разминало, има стимул да подходи както мнозина преди него - да се амбицира да докаже своята свръх недосегаемост. А това се прави чрез пълна програма - пиян, без колан, със спътник до себе си и без книжка. Иначе казано - тотал щета.

Oще: дгу  катастрофа  областен управител  петър василев  полиция  птп  разград 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.04.2015, 06:39

5 Диман | 07.08.201515:59

Дали, пияният обл.управител ще заплати щетите по унищожения Мерцедес, който между другото, е закупен с нашите пари?! Или ще се измъкне, като мишка?! Лош или много луд
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

4 Xaoc | 07.08.201515:38

Лошото е, че обикновено го отнасят други участници в движението. Между другото какво стана с Максим Ставийски? Не трябваше ли да е в затвора?
КАТ увеличиха санкциите, но за тези, за които закона не важи ще продължават да нарушават правилата - Очите, Маргините, Галеви, Маджо, Златко Баретата, разни знайни и незнайни мастити политици и бизнесмени и всички полицаи. Тогава какъв е смисъла който и да било да спазва каквито и да било правила изобщо, след като тези, които създават правилата и би трябвало да служат за пример, ги нарушават? Нека не се учудваме, че обществото взима пример точно от тях - те БИ ТРЯБВАЛО ДА служат за пример.
Това е все едно родителите да псуват, да се напиват и да се бият и да се учудват защо детето им прави същото. Държавата насърчава беззаконието със всички възможни средства и затова нещата никога няма да се променят.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 07.08.201513:16

Днес на бул. Черни връх в София луксозен автомобил беше спрял насред платното, а пред него лежеше тялото на мъж. И понеже често ставам свидетел, че луксозните автомобили имат навика да не спират на светофар, или все пак решат да спрат нарушават стоп-линия, и навлизат в пешеходната зона, почнах да мисля, че ги продават без спирачи. Или поне с много лоши такива. Просто не може да се разчита, че поведението им може да бъде предвидено. Може и посочения от мен пример да е следствие на некачествена спирачна система, както и случая в на областния управител в статията. Просто не разбирам как биха могли, ако не съм прав, толкова много хора да грешат?!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

2 Rodrigo Diaz de Vivar | 07.08.201508:26

От официалното съобщение на апелативна прокуратура - Варна.
С три промила алкохол в кръвта и без колан.
Сега... дали се е ударил на ляв завой или десен, едва ли е от значение.
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 26.10.2010, 18:48

1 Nenko Nenoff | 06.08.201519:29

От къде авторката черпи информация за твърденията си в статията ?
   

оценка

+0 -4