Главният секретар на МВР Калин Георгиев също като Бойко Борисов се проявява като лошо ченге | webcafe.bg
Webcafe

Новият Бойко Борисов

Борис Христов
23.05.2011, 16:07 (обновена 25.05.2011, 12:26)
Калин Георгиев

Снимка: © Sofia photo agency

И Калин Георгиев също като Бойко Борисов обаче се проявява като лошо ченге. Като местен шериф, размахал над всичко егото си, а не полицейска кадърност

Главният секретар на МВР Калин Георгиев все по-уверено върви по стъпките на своя идол и ментор – премиерът Бойко Борисов.

Цветан Цветанов само се опита, но на по-младият му подопечен като че ли повече чу се отдава. Бойко тренира карате, Калин също. Бойко изгря на политическия небосклон като професионален шеф на МВР, Калин – също.

Имаше едно нещо, което Бойко Борисов много обичаше да прави като главен секретар и на няколко пъти се опита да ни го пробута и като премиер: да обявява сам непрекъснато, че е в смъртна опасност и престъпният свят го дебне от всеки ъгъл лично.

Колкото пъти полицията не успееше да представи достатъчно доказателства на магистратите за поредния арестуван в живописна акция, толкова пъти Борисов заявяваше, че известният мафиот Сретен Йосич го гони да го убива. Какъв хубав PR ставаше от това!

Ето го сега и Калин Георгиев. Той пък попаднал на телефонни терористи, които били разкрити за отрицателно време и наказани за посегателството върху височайшата му персона.

Звъннали му по погрешка и му разиграли прочутия театър с ранения при катастрофа роднина. „Сега ще видиш какво ще ти се случи!“ - заплашил ги главният секретар и изпълнил заканата си. На другия ден им щракнали белезниците.

И Калин Георгиев също като Бойко Борисов обаче се проявява като лошо ченге. Като местен шериф, размахал над всичко егото си, а не полицейска кадърност. Вместо да си мери значимостта с телефонните измамници, можеше да се направи на клъвнал шаран и да ги примами на фиктивна среща. Щеше да ги закопчее до минути. Той „Под прикритие“ не гледа ли?

И мен доста пъти са ме улучвали телефонни терористи. Аз, дето не съм ченге, успявам да запазя хладнокръвие и да се гавря с часове с тях. Един път се правя, че им вярвам, друг път им уреждам срещи, на които не ходя. Разпитвам ги какви са, що са. Дето се вика – без специализирана полицейска подготовка постъпвам тактически по-правилно от най-висшето ченге в държавата.

Истината е, че тези измамници са голяма напаст. Когато тормозят бабичка от Горно Нанадолнище, която им дава спестяванията си и се самоубива от срам – тогава ченгетата свиват рамене и съветват гражданите да внимават повече. Когато попаднат на Калин Георгиев или Бойко Борисов – или пък както преди време на Симеон Дянков – се превръщат във врагове на държавата, арестувани са набързо и са превърнати в PR материал.

Това е кофти полицейска работа. Но продължавайте в този дух, г-н Георгиев. Някои с точно такива оперативни гафове, от които се въздигнаха в мъченици, и премиери станаха.

Други, като телефонните измамници, май не плакаха достатъчно*...

Oще: бойко борисов  калин георгиев  полицаи  телефонни измамници  ченге 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.01.2011, 15:52

15 Бойко Стефанов | 26.05.201113:12

Е хайде бе, нашия, Няма държава Дания, няма Германия, няма Швеция, няма Норвегия, няма Финландия, няма поне още 55 държави. Има само една мярка и тя е ама точно САЩ.

Виж сега, ти ако си адски амбициран да бъдеш смешен и абсурден, аз няма да те възспирам - бъдИ си, твоя воля.

Добре че се изказа ясно, че да зная и аз с кого да престана да си губя времето и усилията. Жив да си, но надалеч от мен и разумните хора.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

14 Rowan | 26.05.201113:00

Ах Бойко, ех Стефанов, сигурно щото щатите са авторитарна прогнила капиталистическа страна, повече от половината наши младежи напират да отидат там. Стандарта на живот на руснаците от Путин насам, се е вдигнал два пъти и нещо. Лошото на утопичния либерализъм който проповядвате с MacAllister е, точно това - утопичен е. Всяка държава е най-общо една сложна система, а основното свойство на сложните системи е ентропията. То е много хубаво да има ясни и точни правила и всички да ги спазват, но това за сега си остава в сферата на мечтите...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.01.2011, 15:52

13 Бойко Стефанов | 25.05.201111:34

Защо не вземем да си поставим по един точен критерий, не от глупавия вид: Аз искам да живея добре. А да бъде точен.

Всеки да каже първо, какво иска от живота си и в тази връзка, дали му трябва държавата България или му е ненужно бреме по стечение на обстоятелствата и по навик. И в тази пък връзка да каже: Аз искам българия да е такава, да има това и да се развива в тази насока.

Ето, давам пример -
Аз искам от живота си: До постигам стопроцентово качество на своите продукти, независимо дсали те са материални или интелектуални. За тази цел имам нужда от измерителни единици на качествата на продуктите, които се съдържат в международните стандарти и в техните законови приложения в България. (Забележка: В момента в България няма стандарти в нито една производствена сфера и в нито една интелектуална сфера на дейност. Това е изключително деградивно положение)

Във връзка с моето кредо, цел, живот, аз искам България да е съвременна световна държава, да се води и да води политическите прийоми за управление на обществото, да бъде съвсем закономерно и в традициите на нашата история Парламентарна демокрация, по структура Република и да упражнява все повече пряка демокрация.
Защо искам това?: Защото Парламентарната демокрация осигурява бърза смяна на факторите на управление и изисква държавна доктрина, на базата на която се избират подходящите за управление хора. А упражняването на пряка демокрация, чрез редовни референдуми по приемане на основни закони, дава възможност за пряка корекция на действията на факторите и обществена памет по спазване на доктрината на държавата.

(В момента, тези условия на съвременното общество се изпълняват проформа именно чрез подставени лица като Бойко борисов, който не е избиран за нищо от никого, а е разписан от подставеното лице президент Първанов да оглавява правителство на некомпетентността. Структурата е обърната с главата надолу и гърба напред. Не се спазва принципа, а се инсценират външни белези на принципа като фалшиво доказателство за неговото спазване. Затова държавата вместо да се движи към развитие и съвременност, се завръща все по-реално в тоталитарния строй от преди 21 години).

В този аспект, изложен по-горе от мен, аз не виждам реална възможност, тъй нареченият Интелиджънс сървис (детективският полицейски интелект, който работи без въображение и ерудиция) да е в състояние да води държавата ни към прогрес. Защото интелектът за да работи са му необходими масиви от данни, и колкото по-всестранни данни има за интелектуален анализ, толкова по-вярна и точна е картината на реалността.
Т.е., висшисти от инженерни, икономически, научни специалности СА в състояние да работят с ерудиция. Но полицейските кадри задължително се обучават във висшите си училища към опростяване и извеждане на ситуациите до минимума от един извод. Това е полицейската наука. За да има действие, трябва да има команда. За да има команда, трябва да има безотговорност. За да има безотговорност, трябва да има сигурност. За да има сигурност, трябва да се търси вина.

това е логиката на висшето полицейско образование. И тя е обратна на логиката на живота и общественото развитие, в които случайността и ума и въображението са креатив, а не пречка.

Русия и САЩ имат милитаристични политики. Те не се занимават с развитие, а с надмощие. Това няма нищо общо с геополитическата и историческа позиция на държавата България.

САЩ и Русия са Президентски републики и са само проформа представителни демокрации, защото парламентите им са средство на президентската власт, която пък е зависима от олигархични кръгове. Дефакто САЩ и Русия са олигархични авторитарни държави, но тъй като са възможно най-агресивните политики, преди всичко САЩ, затова никой не ги обсъжда. И още по-дебилно, всеки взима за пример САЩ, което е напълно безумно откъм политическо-структурни аналогии.

Аз искам България да се развива в насока на умствен прогрес и да се движи постандарти и то съвременните световни стандарти за производство и интелектуален труд.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.09.2010, 15:46

12 Lara Croft | 25.05.201111:22

Статията е пълна с лъжи, манипулации и превратно тълкуване на фактите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.05.2011, 23:33

11 Владимир Цветков | 24.05.201123:37

брей, ама вие големи познавачи излезнахте и явно сте добре запознати от възможностите и уменията на Калин Георгиев. Защо не използвате някоя търсачка и да прочетете малко къде е учил, какво е завършил и с какъв успех , каква кариера в имал и преди да стане главен секретар на полицията , и едва след това вземете че плюйте по човека - особено автора , а повечето като овцете му пригласят Беееее, Беееее......
Овчици ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

10 pueblo | 24.05.201121:17

Смее се prost milicioner!!!!!!!!!!!!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.01.2011, 15:52

9 Бойко Стефанов | 24.05.201118:39

Има една настояща в двата смисъла на думата империя, която се управлява от тайните си служби без изобщо да го подлага на съмнение. Великобритания се казва тази империя.

Но не мога да разбера, какъв е великият замисъл да си Англия в света, в който редом живеят Скандинавските държави, Германия, Чехия, Австрия, Дания, Швейцария, Бразилия, Аржентина, Канада, ЮАР, Египет, Китай, Кореите, Япония, Виетнам?

Кое му е хубавото на едното и кое му е лошото на другото? А кажете ми сега, по-умничките тука измежду вас.

Не можеше ли да има една империя и много провинции, както неведнъж е било на света, но пак никога не е оставало така? Защо така светът е все тъп и не поумнява от собствената си история? А, кажете ми сега!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.01.2011, 13:52

8 Sceptic | 24.05.201117:16

Съгласен!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

7 Rowan | 24.05.201115:19

MacAllister, я анализирай, защо двете най силни държави в света се управляват от фуражки. В Русия властват бившите КГБ, в щатите от доста време - от възпитаниците на Уест Пойнт, на пръстите на едната ръка се броят президентите им без диплома от там. Пак там половината сенатори и конгресмени носят пръстена на академията. Нямам спомен и за представител на кралското семейство да не е носил фуражка на младини, в страната в която си писал че се намираш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.01.2011, 15:52

6 Бойко Стефанов | 24.05.201108:54

"неразумний юроде", който и където и да си! Дай отпор на страха и глупостта и прочети своята история, защото първо никога не си я знаел и второ никога не си я помнел.

ПОМНИ СВОЯ РОД И ЕЗИК! - Паисий Хилендарски

"Помни своя род и език"
История славяно-българска
от Паисий Хилендарски
........
"За славянските учители

Св. Кирил и Методий, българска иконаПотребно е накратко да споменем за свети Кирил и Методий в кое време съставили буквите и книгите на славянски език.

Кирил и Методий живели във времето на цар Михаил Иконоборец. Родили се в град Солун от баща по име Лъв, високопоставен, богат и добродетелен човек. Свети Методий станал славянски или български войвода и научил славянски език. След десет години оставил военната служба и приел монашески чин. Свети Кирил бил по-млад Методиев брат, после учил философия в Цариград заедно с малкия цар Михаил, Теофилов син, и бил отличен и славен философ в Цариград. По съвета на своя брат Методий оставил света, приел и той монашески чин и водил свет живот.

Във времето, когато в България царувал Муртагон, Методий дошъл в Търново, понеже тогава цар Муртагон поискал иконописец да му изпише дворците. Методий познавал това дело. Повече дошъл за това, за да може да научи и привлече българите към християнската вяра. Когато цар Муртагон му заповядал да нарисува в онзи дворец животни, птици и картини на лов, свети Методий изобразил пришествието Христово много умело и страшно. Когато видял тая картина, царят се изплашил и изпаднал в чуство на умиление. Тогава Методий улучил удобно време, говорил на царя, поучавал го да приеме християнската вяра и обърнал Муртагона към нея. Изпратил до царица Теодора и дошъл от Цариград епископ, изпратен от царицата, и кръстил цар Муртагона, нарекли му име Михаил. И многоброен български народ се покръстил в това време, понеже Методий им говорел и ги учел на български език. След това, убедени от царицата и от други българи, Методий и Кирил възприели епископски сан да идат и учат българите и останалите славяни на християнска вяра и ги нарекли български апостоли.

Свети Кирил постил 40 дни, съставил 38 букви и съчинил писмо на славянски език. Най-напред написали евангелието на Йоана "В началото бе словото" и го показали на царя и на другите, и на патриарх Йгнатий. И те много похвалили това и им казали да учат българите и славяните на техния език и да превеждат от гръцките книги на славянски. И те отишли в Охрид при архиепис коп Климент. Той бил родом българи, но четял на гръцки. И там се събрали петима философи от българския род, знаели елинските премъдрости и писанието. Климент, Сава, Наум, Еразъм, Ангелария - това се всичките свети пет учители, изкусни и премъдри. Така събирали избрани и прави думи от българите, от сърбите, от русите, от московите, от словените, от леховете. Много време събирали думи от тия народи, докато съставили псалтира, евангелието и други книги. Предали го първо на българите и книгите били наречени български, както и досега гърците знаят това. Целият народ и четиримата патриарси, Ерусалим, Синая, Света гора - всички говорят българска или воргарска книга, а не сербска или словенска.

Но свети Кирил и Методий по-късно били поставени за епископи на славяните в Морава, не сръбската Морава, която тече през Шумадия, но друга Морава, при Окиан-море, което се нарича Балтинско море, при Брандибур. Оттам най-напред са излезли българите, а ония, които са останали там, се наричат славени. Там няколко време Кирил и Методий епископствували и учели тия славени на християнка вяра. И така по-късно поради тоя народ нарекли писмото и книгите словенски. И така, който народ и да чете тия книги, те изобщо се наричат словенски. Но гърците, понеже знаели отначало, казват и досега български книги, а не иначе. Така от целия славянски род най-напред българите получили славянски букви, книги и свето кръщение.

При все че москалите, русите, сърбите и други се хвалят, че те по-напред са приели славянските букви и кръщението, но не е така. Не могат да представят за това никакво свидателство. Ако и москалите, и русите да пишат за това, но гръцките и латинските летописи показват в кое време българският крал свети Тривелия приел кръщението със своя български народ - в 703 година, малко нещо след шестия вселенски събор. Българите държали благочестието 50 години. Като нямали книги на своя език, четели и писали на латински и гръцки. Не били здраво затвърдени във вярата, затова българските царе пак се върнали към езичеството, но не целият народ. В град Охрид им бил назначен на петия събот самостоятелен архиепископ, защото цар Юстиниан бил родом от Охрид. Първо наричали Охрид Дардания. На Петия вселенски събор цар Юстиниан помолил светите отци и поставил самостоятелен архиепископ - никой патриарх да не му заповяда. И оградил Охрид с крепост, но в това време българите превзели от гърците град Охрид и поставили там царската столица. В Охрид светият крал Тривелия приел светото кръщение.

И докле имали царския престол в Охрид при архиепископа, живеели в благочестие, а когато пренесли царския престол в Загорие, в Търново, българските царе отстъпили от благочестието и били езичници 92 години. После в 845 г. Муртагон, или Михаил, а не Болгарис, както пише Барон, приел светото кръщение с целия български народ. От ония времена и досега българският народ неотстъпно живее в благочестива вяра.

Руската княгиня Олга приела кръщението в 958 година, но с малко хора от руския род. Имал гръцки свещеници, а не славянски. Русите не умеели тогава още никак да четат по славянски. След княгиня Олга руският и киевски княз Владимир приел светото кръщение в 1008 г. всенародно, кръстил се целият руски московски народ. Явно е тук, че българите всенародно приели кръщение 153 години преди руския и московския народ; така тогава приели и славянските букви и книги. А сърбите били под римския папа и държали римската вяра. За сърбите няма никак писано нито в латинските, нито в гръцките летописи в кое време римляните ги покръстили, но в 1130 г. сръбски
   

оценка

+0 -0