Скромността краси човека | webcafe.bg
Webcafe

Скромността краси човека

Webcafe.bg
29.10.2014, 19:11 (обновена 29.10.2014, 19:29)
служебно правителство

Премиерът Георги Близнашки оценява управлението на служебното правителство като "изцяло положително от началото докрай"

Като университетски преподавател, проф. Георги Близнашки би трябвало да знае колко тежи шестицата. Като служебен премиер, той прояви изключителна скромност и сам си постави най-високата оценка.

А дали заслужава? Въпрос на критерии, както се казва.

Ако вземем назначенията - връщането на Ваньо Танов в Агенция „Митници" и поста на Ива Йорданова в Държавната агенция за българите в чужбина, значи не. Ако се сетим за изпилената „Визия 2020" на Министерството на отбраната и вечната дружба с Русия, отново не.

Ако се спрем на актуализацията на Бюджет 2014, отхвърлена от социалните партньори заради новия дълг, търсенето на инвеститор за КТБ и сконфузното разкритие, че неясно защо България още не е подала документи за присъединяване към Единния надзорен механизъм на банковата система в ЕС, пак и пак не.

Всъщност Георги Близнашки бе назначен за служебен премиер с първостепенната задача да организира предсрочните изборите на 5 октомври. Преди това разкаяният социалист помагаше на ГЕРБ да събере подписка за изборен референдум, за да отстрани дефектите на системата.

И те пак се проявиха. Така и не разбрахме имената на политическите фигури, които служебният министър Йордан Бакалов подозираше в купуване на гласове. Извън телевизионните репортажи със скрити камери, научихме за няколко осъдени по бързата процедура за притежание на диплянки и списъци с имена в ромските махали.

Вотът в Турция отново предизвика съмнения, заради които Патриотичният фронт и още четири формации поиска касиране на резултатите там. Застъпниците и наблюдателите стигнаха рекорден брой, а префенциалното гласуване отново произведе куриози, защото на хората не им беше ясно къде какво трябва да зачеркнат.

Дори ЦИК призна, че има разминаване между отчетените преференции и тези в сканираните протоколи, които се появиха на сайта й. А за сочния брой невалидни бюлетини по-добре да не споменаваме, защото току-виж разместили втория и третия в парламента.

Така че Близнашки би трябвало да бъде малко по-скромен, когато си поставя шестици. Освен ако не е по заслуги, а по други критерии.

Oще: георги близнашки  избори  оценка  служебно правителство  цик 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.08.2011, 17:11

2 Svelini | 30.10.201412:41

Гледах внимателно интервюто на Професора. През цялото време имах чувството, че сме живяли на различни географски територии с него. Нищо общо със случилото се в държавата ни през периода на служебното правителство.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

1 AlahAkbar | 30.10.201411:08

Шегаджии - скромен комунист.
Нагъл до безкрайност - да.
   

оценка

+0 -0