Earbook "МВР и приятели" | webcafe.bg
Webcafe

Earbook "МВР и приятели"

Guns&Ducks
07.01.2011, 16:30 (обновена 09.01.2011, 14:01)
цветан цветанов

Снимка: © художник: Светозар Стоянов

Акцентът в работата на МВР и оглавяващия го Цветан Цветанов изглежда се премести от белезниците към слушалките...

България е на път да отвори нова страница в световния прогрес. И то на страницата на Facebook. Прави си МВР профил там, и който иска - му става приятел. А на меверейската стена се качва всичко подслушано по телефона. Архивирано, прономеровано, прошнуровано - както си му е редът. И на който каквото му трябва, какъвто и да е телефонен разговор - нали е приятел на МВР, цъква и си го пуска.

Ако някой е пропуснат от МВР, задължително трябва да подаде сам заявка за подслушване. Защото това е съвсем в лична полза. Министър Трайчо Трайков го каза съвсем прецизно и е направо духовен баща на идеята за Earbook: "Подслушването си има и добра страна, защото, ако човек забрави какво е казал, то е нещо като архив - така, както си пазиш имейлите, остават ти и аудио файлове".

И понеже нали Бойко Борисов каза, че всички на власт се подслушват, значи никой не трябва да се притеснява от нищо - особено подслушваните. Щото нали и без това си знаят, че са подслушвани. Включая и самия премиер - да не се прави на Недосегаем.

И ще настъпи безпощадно-демократична свръхпрозрачност. И връзката на народа с политиците ще стане неразривна като белезниците за всяко престъпно същество.

Защото сега каква прозрачност имаме?

Нима е достатъчно в сутрешния блок по една телевизия да чуеш премиера по телефона, след малко да го видиш на живо в съседната телевизия, на обяд да гледаш как реже някоя лента, а вечерта - как следобяд е играл тенис? Ами какво е правил в останалото време с неизменното хендсфри в ухото?

Най-вероятно като излиза от телевизията например се кара по телефона на Цецо, Мони и Ваньо. Но ако знае, че приятелите на МВР ще го чуят как им се кара, ще им се кара още по-решително.

И ще настане такъв живот, че само си викам - дано! Дано по-бързо въведем първото в света ear-правителство!

Oще: facebook  бойко борисов  българия  мвр  подслушване  правителство  премиер  трайчо трайков 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

7 Thea Atanasova | 09.01.201115:57

Ниемен и МакАлистър вие ако не бяхте от страхливите българи, може би нямаше да пишете от скрити профили. Спокойно няма да ви се смеят после долнопробните приятелчета, че сте писали умни работи в Уебкафето. В БГ човек може много да се изложи, ако се разбере, че е Ентелегентен, затова трябва всички да се правиме на малоумни.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

6 MacAllister | 09.01.201102:37

niemen, то е по партийна линия - члена трябва да е малък, за да не е по-голям от този на премиерЪТ (който се пише с пълен член независимо какъв го играе в изречението), а запетайките са като тировете с контрабанда - хващаш по 3, но само на църковни и национални празници.
(б.к. грешките по-горе не са на "пъргави пръсти" - нарочни са).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

5 niemen | 08.01.201121:23

П.П. Андонов, ти си играеш със запетайките, като един Хари Худини. Страхотен си!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

4 niemen | 08.01.201121:21

"Българина е страхлив. Плаши го за да го контролираш."

Андонов, човек, дори и да реди умни мисли(не е твоят случай), ако ги реди неграмотно, жалко за ума. Грамотният човек би написал: БългаринЪТ е страхлив. Плаши го, за да го контролираш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 07.01.201121:22

Антоне, Антоне лесно говорите вие "смелите" българи ама все говорите - "да ги", "да се", но един път не съм видял някой от вас в прав текст да каже, да потвърди това, което се подразбира и да допълни подробности - кой "да ги", "да се" от кого - ама точно, щото очевидно закона в цялата работа няма значение за тебе, така, че вярваш на кого да контролира кого? Твоя шурей да котролира моя баджанак ли имаш пред вид или искаш да кажеш тоз, тоз и тоз са комисари с неограничени пълномощия и ще контролират всички (тоз да се замести с определени лица или поне подробна длъжностна характеристика) - кажи ми моля ти се смели българино кой, как и какво ще постигне с това и без общи приказки "те", "трябва" и прочее. Изкажи се, щото иначе остава едно впечатление за безотговорност и след прочит на подобни реплики остава само звънът "някой да ги оправи", където съдържанието е в местоименията - имена няма само празно място за тях.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

2 Anton Andonov | 07.01.201120:13

Имам чувството, че авторите тук изповядват нечии, интереси. Нон-стоп статии против Цветанов, Борисов. Май и тука хляба иде по поръчка. И само така всички трябва да се подслушват, за да се изкорени шуробаджинащината. Българина е страхлив. Плаши го за да го контролираш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 07.01.201117:29

И понеже в демократична страна като нашата разбираш ли избирателя е с най-тежката дума - т.е. на власт и той се подслушва - иначе как да му имаш доверие.
   

оценка

+0 -0