Earbook "МВР и приятели" | webcafe.bg
Webcafe

Earbook "МВР и приятели"

Guns&Ducks
07.01.2011, 16:30 (обновена 09.01.2011, 14:01)
цветан цветанов

Снимка: © художник: Светозар Стоянов

Акцентът в работата на МВР и оглавяващия го Цветан Цветанов изглежда се премести от белезниците към слушалките...

България е на път да отвори нова страница в световния прогрес. И то на страницата на Facebook. Прави си МВР профил там, и който иска - му става приятел. А на меверейската стена се качва всичко подслушано по телефона. Архивирано, прономеровано, прошнуровано - както си му е редът. И на който каквото му трябва, какъвто и да е телефонен разговор - нали е приятел на МВР, цъква и си го пуска.

Ако някой е пропуснат от МВР, задължително трябва да подаде сам заявка за подслушване. Защото това е съвсем в лична полза. Министър Трайчо Трайков го каза съвсем прецизно и е направо духовен баща на идеята за Earbook: "Подслушването си има и добра страна, защото, ако човек забрави какво е казал, то е нещо като архив - така, както си пазиш имейлите, остават ти и аудио файлове".

И понеже нали Бойко Борисов каза, че всички на власт се подслушват, значи никой не трябва да се притеснява от нищо - особено подслушваните. Щото нали и без това си знаят, че са подслушвани. Включая и самия премиер - да не се прави на Недосегаем.

И ще настъпи безпощадно-демократична свръхпрозрачност. И връзката на народа с политиците ще стане неразривна като белезниците за всяко престъпно същество.

Защото сега каква прозрачност имаме?

Нима е достатъчно в сутрешния блок по една телевизия да чуеш премиера по телефона, след малко да го видиш на живо в съседната телевизия, на обяд да гледаш как реже някоя лента, а вечерта - как следобяд е играл тенис? Ами какво е правил в останалото време с неизменното хендсфри в ухото?

Най-вероятно като излиза от телевизията например се кара по телефона на Цецо, Мони и Ваньо. Но ако знае, че приятелите на МВР ще го чуят как им се кара, ще им се кара още по-решително.

И ще настане такъв живот, че само си викам - дано! Дано по-бързо въведем първото в света ear-правителство!

Oще: facebook  бойко борисов  българия  мвр  подслушване  правителство  премиер  трайчо трайков 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

7 Thea Atanasova | 09.01.201115:57

Ниемен и МакАлистър вие ако не бяхте от страхливите българи, може би нямаше да пишете от скрити профили. Спокойно няма да ви се смеят после долнопробните приятелчета, че сте писали умни работи в Уебкафето. В БГ човек може много да се изложи, ако се разбере, че е Ентелегентен, затова трябва всички да се правиме на малоумни.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

6 MacAllister | 09.01.201102:37

niemen, то е по партийна линия - члена трябва да е малък, за да не е по-голям от този на премиерЪТ (който се пише с пълен член независимо какъв го играе в изречението), а запетайките са като тировете с контрабанда - хващаш по 3, но само на църковни и национални празници.
(б.к. грешките по-горе не са на "пъргави пръсти" - нарочни са).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

5 niemen | 08.01.201121:23

П.П. Андонов, ти си играеш със запетайките, като един Хари Худини. Страхотен си!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

4 niemen | 08.01.201121:21

"Българина е страхлив. Плаши го за да го контролираш."

Андонов, човек, дори и да реди умни мисли(не е твоят случай), ако ги реди неграмотно, жалко за ума. Грамотният човек би написал: БългаринЪТ е страхлив. Плаши го, за да го контролираш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 07.01.201121:22

Антоне, Антоне лесно говорите вие "смелите" българи ама все говорите - "да ги", "да се", но един път не съм видял някой от вас в прав текст да каже, да потвърди това, което се подразбира и да допълни подробности - кой "да ги", "да се" от кого - ама точно, щото очевидно закона в цялата работа няма значение за тебе, така, че вярваш на кого да контролира кого? Твоя шурей да котролира моя баджанак ли имаш пред вид или искаш да кажеш тоз, тоз и тоз са комисари с неограничени пълномощия и ще контролират всички (тоз да се замести с определени лица или поне подробна длъжностна характеристика) - кажи ми моля ти се смели българино кой, как и какво ще постигне с това и без общи приказки "те", "трябва" и прочее. Изкажи се, щото иначе остава едно впечатление за безотговорност и след прочит на подобни реплики остава само звънът "някой да ги оправи", където съдържанието е в местоименията - имена няма само празно място за тях.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

2 Anton Andonov | 07.01.201120:13

Имам чувството, че авторите тук изповядват нечии, интереси. Нон-стоп статии против Цветанов, Борисов. Май и тука хляба иде по поръчка. И само така всички трябва да се подслушват, за да се изкорени шуробаджинащината. Българина е страхлив. Плаши го за да го контролираш.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 07.01.201117:29

И понеже в демократична страна като нашата разбираш ли избирателя е с най-тежката дума - т.е. на власт и той се подслушва - иначе как да му имаш доверие.
   

оценка

+0 -0