Един цвят лилав украси масата на мъжете с най-високия рейтинг в цяла Европа | webcafe.bg
Webcafe

Бойко, о, соле мио

Емилия Милчева
22.05.2010, 22:53 (обновена 18.06.2010, 11:14)
Борисов, Цветанов и сие

Снимка: © БГНЕС

Бойко Борисов се наслуша на канцонети от Силвио Берлускони...

Един цвят лилав украси работния обяд на двама премиери в Рим, петък, 21 май.

Дарина Павлова, вдовицата на разстреляния президент на Мултигруп Илия Павлов, лично поканена от италианския премиер и почитател на Наполеон Силвио Берлускони. Г-жа Павлова, която поразително напомня на бившата втора на Берлускони - Виктория Ларио, с ъпгрейдването и силикона, разбира се, просто минавала през Рим в същия ден и Кавалере я поканил да прави компания на Бойко Борисов, българин като нея.

После, в люляковата си рокля, тя непринудено-теменужено цъфнала на пресконференцията. Всички били така омаяни, че вместо да я попитат не е ли скучала на обяда, докато двамата премиери са си говорили как българи и италианци да помогнат с каквото могат на руските енергийни проекти "Южен поток" и АЕЦ "Белене", и по темата Русия-ПРО, я смутили с въпроса ще вземе ли за съпруг Берлускони. Като една истинска дама г-жа Павлова препратила питащите към самия Берлускони. Него пък никой не го попитал.

Повече сведения за МУЛТИплициращия ефект от присъствието на г-жа Павлова няма. Остава да се чудим какви бизнес интереси свързват участниците на римската маса - освен държавните, които са преди всичко, разбира се. Но това сигурно не е истина...

Борисов непринудено казва, че не знае защо Дарина Павлова е там, просто не се бърка в личните работи на хората. Какво пък толкова - приятелят му Берлускони е поканил стара приятелка на обяд, за да се види явно по належаща нужда със сънародник, който е по същото време в града. Иначе няма къде - Павлова живее във Вашингтон, Борисов в София, но част от бизнеса на Мултигруп все още си е в България - туристическият например. Приятелите на моите приятели са и мои приятели.

Но това е друга тема. Просто двамата премиери си дружат и от миналия октомври досега дружбата между тези двама велики мъже на нашето време крепне ли, крепне. По навик от първата им среща, и защото са страхотни мъжкари, си мерят рейтингите - и сега Силвио Берлускони отново поздрави колегата си за височината на неговия.

"Заедно с мен той има най-висок рейтинг в Европа и в един момент пред всички лидери Бойко и Силвио си делят първото място с 63%", заяви Берлускони. Виж ти, и неговият е паднал - беше 68.5 на сто преди половин година. Нашичкият е с 58%, за да бъдем точни, но е по-млад с двайсетина години от 73-годишния италиански милиардер-премиер. И плещите са му по-широки. Именно те карат Берлускони да е спокоен за съдбата на България - поне така каза през октомври. Тази италианска канцонета е толкова разтапяща, просто белисима, а за RAI си е направо мулто бене.

80% от италианците се информират от телевизиите, където монополист е именно премиерът им Берлускони. А някаква си Сабрина Гуцанти си позволи да го позори в Кан с филма "Дракуила - Италия, която трепери" - насочен срещу авторитарността в страната, по думите й.

Егалитарните премиери на България и Италия са си лика прилика. Освен руските енергийни проекти, за които си говорят от миналата есен, не чухме да са обсъдили опита на Италия със спецсъдилищата срещу мафията, които би трябвало да действат и у нас. Сигурно Цветан Цветанов го е свършил и не е сметнал за необходимо да ни го каже - да не излезе, че се хвали.

В Италия на Берлускони обаче сега се прокарва закон, който изисква три съдийски подписа под разрешение за използване на специални разузнавателни средства. В България на Борисов разшириха кръга на магистратите, които могат да го правят - при това e необходим само един подпис.

Но това е положението. Избрахме го, защото е полицай. Това казва самият Борисов - справка интервю в "Труд". А ние си мислехме, че е премиер.

Но и това няма да трае дълго. Ще бия лично президента и Доган за президент! Това е любимата  мантра на Борисов тази седмица - ретранслирана чрез вестник и чрез телевизия. Значи, Цветанов ще поеме държавата. Все пак и той е полицай.

П.С. А премиерът на Италия Берлускони пак ще дойде у нас - да открие паметника на Гарибалди, но всъщност да чества рождения ден на Борисов. А Кавалере не ходи току-така на всяко премиерско ЧРД. Предишното беше като скъп гост на частното ЧРД парти на Владимир Путин.

Oще: бойко борисов  владимир путин  дарина павлова  рим  силвио берлускони  южен поток 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 23.05.201023:17

Като слушам какви неща още се приказват направо не вярвам, че една доста сериозна част от населението е с всичкия си. Не мисля, че има нужда от това да видиш с кого и къде, за да разбереш, че Кой е това, което е - момче, което все още отделя твърде много време за поддържане на имиджа си пред себе си (не съм объркал - точно това казвам - пред себе си). БиБитко и сие някак си се намериха всичките лика-прилика и някак си сума ти народ забрави какво е Мултигруп, какъв беше БиБитко преди, кого пазеше в коя партия беше и как се ставаше охранителна фирма в ония години. Някак си една сериозна част от българите се омая и избра борче момче неопетнено и ни върна в ония първи години на димокрацията, рИформата (както и викаха тогава) и Висовете и Сиковете с едно махване с бюлетина. Някак си покрай малкото право което казват се намират все още разумни хора, които приемат поне част от движенията на организма правителство за движения на същество с нервна система. Бюрокрацията е вече извън всякакъв контрол, ако не вярвате на мен идете и вижте сами ... а четата на БиБитко седи пред огледалото и гледа "как ми седи хаванска пура в устата". Но да останат, до последно да останат и втори мандат да вземат дано иначе никога ама никога няма да излезем от детската градина.
   

оценка

+0 -0