Вината поемаме само с мезета | webcafe.bg
Webcafe

Вината поемаме само с мезета

Webcafe.bg
30.05.2014, 18:04 (обновена 30.05.2014, 18:29)
Сергей Станишев

Снимка: © БГНЕС

На въпросите за личната отговорност се отговаря в първо лице, множествено число.

Тези дни не е лесно да си Станишев. То не беше загубата от омразния противник, то не беше приятелски огън от коалиционния партньор, то не бяха номера (с преференция). Дори Брюксел не го спаси. И там се намери журналист да му досажда с въпроса за оставката. При това на български език. Не разбраха ли най-после?

Оставката е мръсна дума в БСП още от времето на Николай Добрев. Власт не се дава. Иска се вот на доверие. При това от подбрани другари, че да не стане засечка (то се видя - една минута невнимание и No.15 измести лидера). При това не просто подбрани другари, ами и също толкова виновни.

Как Станишев иска вот на доверие от Димитър Дъбов, шеф на предизборния щаб на БСП (когото Цветан Цветанов лично поздрави за провала в родния му Шумен)? От Мая Манолова, автор на Изборния кодекс, който издъни партията? От Илияна Йотова и Георги Пирински, втори и трети в листата, едва събрала 18,9%, и то при никаква избирателна активност? Че даже и от Драгомир Стойнев.

От европейските избори през 2007 г. насам БСП все е в режим "анализ на загубата". А на въпросите за личната отговорност се отговаря в първо лице, множествено число  или с "Те", враговете.

Какво от това, че социалистическа партия стана символ на унижението на миньорите от Бобов дол? Какво от това, че партийци по места правят организиран саботаж на лидера си? И какво от това, че обикновените лявомислещи хора просто не отидоха до урните?

Сергей Станишев трябвало да става еврокомисар. Петър Курумбашев вече си бил записал децата в белгийски училища.

В БСП вината я поемат само с мезетата.

Oще: бсп  загуба  избори  изпълнително бюро  илияна йотова  мая манолова  оставка  сергей станишев 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.07.2011, 03:12

4 djeisanborn | 01.06.201408:12

Автопортрет на един цар (политик)

От всички неща в твоето царство народът е най-маловажното.
Аз никога не съм скривал презрението, което ми вдъхва народа. Колкото повече се показвах презрителен и високоморен пред народа, толкоз повече той показваше страхопочитание пред мен.
Ние произхождаме от чужда династия, чужда на българската кръв и душа, ние нямаме нищо общо с тази долна раса, нашите интереси са гарантирани от тоя народ поради неговият страх и сервилност.
Трябва да се вземе от народа, колкото се може повече пари. Българският народ е крава, която трява да доиш до изтощаване.
Царедворците са блюдолизци и колкото повече ги обсипваш с подаръци и пари, толкова по лигави и глупави стават. Мен трябва да ме заобиколят глупци, защото това ми доставя неизмеримо удоволствие, с тях мога да си правя каквото искам...
Подготвяй марионетки, чиито глави народът може да чупи.
Най-опасните граждани на едно царство са хората, които знаят добре да пишат. Един цар трябва да се пази от тях като от дявола. Ако ги оставиш да се приближат до теб, те могат да те продадат като юда, без да се усетиш. Те ще забележат у теб всичко, което глупците не виждат.
Мислителите и историците не могат да се изпъдят от царството, нито да се затворят, нито да се избесят. Това е едно голямо нещастие за царете. Най-отвратителното средство против такива опасни хора си остава все пак отровата, не забравяй, че и изпълнителите на тази процедура трябва да се унищожават.
Някои от тия хора добре би било, ако не можеш да ги унищожиш, дай им тлъсти служби и ги приближи към себе си, за да ги компроментираш.
Политикантите нямат време да се задълбочават в познания; те живеят от трохите на мислителите и историците, с огризките на ума им.
Тъпоумието на тълпата е най-голямата гаранция за престола и за трайността на монархическото управление.
Народът е като едно добиче: колкото повече го удряш, толкоз по бърже върви към целта, която ти си определил. Народът трява да е в по-голямо бедствие, за да не може да си вдигне главата никога.
Банални, обикновени мисли и малко думи – ето какво прави един цар загадъчен. Говори малко и се изказвай още по-малко. Това е алфата и омегата на мъдростта на един цар. Трябва да говориш и при все това да не кажеш нищо.
Честността няма нищо царско. Тя не се ползува с достъп в нашата династия, а аз лично прекарах 32-годишно царуване без нея.
Лицемерието е основната добродетел на царете. То е много тачено в нашия, в Кобургския род.
Трябва да лицемериш, да се показваш навсякъде снисходителен, като че си наравно с народа – каналия.
Бъди лицемерен и умей да лъжеш, но да лъжеш искрено. Повтаряй пороците и разврата си, но показвай се пред народа скромен и безкористен.
Нашият Кобургският род е род на развратници и заради това европейските престоли се падат повече на нас, гладни и ловки авантюристи.
Царят трява да бъде голям комедиант в практикуването обрядите на религията. За тълпата трябва да се преструваме, че сме най-фанатици христяни.
Спараведливостта е една гола дума. Ние трябва да се ползваме от нея, но никога да не полагаме живота си на нейните предписания.
Идеалите са създадени, за да затъпят простолюдието. Умей да движиш тия идеали според интересите си и показвай в тая игра повече сръчност, от колкото добросъвестност.
Дългът е моралът на слабите и подлеците, а честността – морал на глупците.
Добрината е тожа един смел идол, милусърдието е нейна сестра, още по-кекава. Сантименталността е за бакалите, които четат Анна Карима.
Патриотизмът служи да оправдае войните и да узакони военните разходи. При държавните доставки аз си пълнех джобовете.
Ако усетиш в гърлото ти сърце, което тупти, направи като мен: унищожи тоя извор на слабост.
Видох около мен катастрофални падения, престъпления, кръв, мизерия. Видя ли ме някой да заплача? Видя ли ме някой да проявя съжаление? Бях напълно равнодушен, предаден на егоизма си, извор на човешко величие.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

3 Borracho | 31.05.201420:50

Ама съдбата си знае работата. Тоя Филип Боков, който изтърси тоя лаф за "вината с мезетата" си плати стократно. Дъщеря му и синът му са в гроба. И тея "вина и мезета" там да ги носи, в гробищата! Комунистически изроди!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

2 daysydogy | 31.05.201419:25

Ще им се наложи и други работи да „поемат“, ама т.н. български народ бавно узрява - албански му е реотанът...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

1 KingoftheROAD | 31.05.201409:11

Абе се полека, някой ще им се наложи да поемат и малко дупки в кратунските си тикви. Червени, зелени, пембяни един дол дренки.
   

оценка

+0 -0