"Стъклен дом" спира и се пуска отново след изборите, даже след балотажа | webcafe.bg
Webcafe

Стъклен дом

Webcafe.bg
14.09.2011, 13:27 (обновена 15.09.2011, 12:09)
Георги Първанов

Снимка: © БГНЕС

Ние сме във времето - и времето е наше...

"Стъклен дом" спира и се пуска след изборите. Направо да остекленееш. Да не се бърка с руското остекленевший - т.е. пиян до втвърдяване като сталактит.

Собственикът на МОЛ Димитър Касабов ще играе през това време в кандидат-президентската кампания ролята на вицепрезидент. Има визия, глас, тембър, харизма... Първанов го помоли преди време да склони и да се кандидатира за президент, а той се съгласи на офертата на Станишев за вицепрезидент на Калфин. Макар че беше предлагал Георги Кадиев.

Дали сценаристите няма да освежат сюжетната линия и да му напишат сценка, в която бизнесменът звъни на президента, за да му се оплаче, че е пресиран от ДАНС, МАНС, митници и разни други, и иска услуга? Този филм го гледахме с Мишо Бирата, така че копирайтърите няма да се поизпотят много с диалозите. После президентът казва, че е възможно да е имало такъв разговор, но не си спомня много точно...

Какво пък? Президентството не е по-различно от МОЛ. Построено е (като институция) с мажоритарния избор на стотици хиляди, и точно за тях е съвършено непотребно. Освен ако няма намаления.

431 помилвания, сред тях и на заловения наскоро в Ботевградско обирджия Пелов - осъден на 20 за убийство и обир, излежал 11, и неколкостин опрощавания на дългове за два мандата време. Толкоз за народа и мажоритарния вот. Но пък върши работа на собствениците.

А стопанинът на Стъкления дом на "Дондуков" 2 е решил да покаже на чуждите дипломати у нас родния си Перник. Защо? Състоянието на Перник е функция от три имена: Христо Ковачки, собственик на топлофикацията и мините, кметицата Росица Янакиева и премиерът Бойко Борисов, който бабува на Пернишкия ВУЗ и им обеща метрото да стига до Перник.

Мините не са си платили концесионната вноска от 657 000 лева на държавата, за заплатите да си кажат миньорите, в частния ВУЗ се учат шейсетина студента, а Росица Янакиева ще се бори за втори кметски мандат.

На юлска визита финансовият министър Симеон Дянков заяви, че "община Перник е номер 2 като най-лоша община в цяла България - има над 11 милиона лева просрочия, а приходите са на 42% в края на юли. Би трябвало да са поне наполовина в седмия месец".

Но президентът ще покаже на дипломатите песни, танци, Кракра и Янакиева, и накрая ще играе футбол с тях - на стадион "Миньор". Като премиера ни, обаче Борисов рита пред публика само на Националния.

А защо не волейбол в "Арена Армеец"? Бездруго волейболистите ни не тренират там. И е по-комфортно някакси за дипломатите. Пернишките впечатления ще четем в грамите им...

Иначе е добре, че Първанов показва Перник през лятото. През зимата ще трябва да дишат мръсния въздух, напоен със серния двуокис, изпускан от пернишката топлофикация. Ковачки беше длъжен да я снабди със сероочистващи инсталации преди години, но не го направи, както не го направи и с "Брикел".

Но въздух, както се сещате, президентът не показва. А в Стъкления дом се диша друг.

Oще: георги първанов  димитър касабов  дипломати  мол  перник  президент 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.09.2010, 10:49

4 иван | 15.09.201116:03

Стефан Данаилов, който е предмет на „сарказъм” от страна на този, който е написал статията, е почтен човек, направи кариера по време на соца, не само защото беше партиен член, а защото имаше талант, благодарение на който стана един от най-обичаните хора в България. И благодарение на творческото си дълголетие и постиженията на видеотехниката още дълго ще бъде такъв. Няма като сегашните „първи” „ държавници” да бъде забравен като всички останали от времето на прехода.
За разлика от тези същите, които направиха кариера с червените книжки и щом те вече не им служиха публично ги скъсаха, отрекоха се от това, което „беше най-свято за тях” и станаха от комунисти - върли антикомунисти. И капиталисти за сметка на държавата ни.
Така че Ванко(1) твето „остороумие” още по-малко ме засяга.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2010, 10:06

3 vanko1 | 15.09.201112:24

бравос, червенушките изпълзяха на припек Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.09.2010, 10:49

2 иван | 15.09.201105:49

Голяма загатка, биномът на Нютон!
Целта е да се прехвърлят върху Стефан Данаилов негативите на два мандата като президент на Първанов и негативите на дългия живот на един измислен литературен герой.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.09.2011, 08:58

1 янаки | 14.09.201123:15

„Нерде Ямбол, нерде Стамбул?”, както гласи една турска поговорка. От едната страна Стефан Данаилов, който е номиниран за вицепрезидент и вероятно ще си остане само номиниран, а от другата – действащия Президент Първанов.
От девет дерета вода се докарва, намесват се сценаристите, които се задължават да сложат реплика в устата на Михаил Касабов (Стефан Данаилов), която да ни отведе при Президента Първанов и Мишо Бирата.

Междувременно Стефан Данаилов изчезва, а неговия герой Михаил Касабов „ще играе през това време в кандидат-президентската кампания ролята на вицепрезидент. Има визия, глас, тембър, харизма...”
Още повече, че по-нататък Стефан Данаилов вече не е необходим на автора за целите на статията му.
   

оценка

+0 -0