България ке се оправи га си изберЕ лого | webcafe.bg
Webcafe

България ке се оправи га си избЕре лого

Стани автор
17.01.2017, 20:01 (обновена 07.10.2017, 21:24)
лого на българското председателство на ес

Господ може да е българин, но е високо, а наследниците на Ванга са далеч

"България ке се оправи га си избЕре лого" е казала Баба Ванга в далечната 1985 година. В тази чудесна новина обаче има един единствен проблем - Нешка не помни кое точно лого ще се окаже спасение за нацията и затова кипи усилен труд.

Всяка година с конкурс се раждат лого след лого за какво ли не - на туризма, на спорта, на културата, на детската Евровизия, на българското председателство. И след всеки избор си лягаме с надеждата да се събудим оправени, и все не ни се получава. Царя обеща, че ще ни оправи за 800 лога, но не го разбрахме. А можеше вече да сме изпълнили плана.

Какво ли не му слагахме на това лого, за да събудим българщината - и рози, и слънца, и шевици, и планини, и море, и кирилица, кисело мляко, паметника на Шипка, лютеница, НДК, гроздова ракия... И още сме си само на едно море и се топим като нация.

И Евровизия бяхме на косъм два пъти да я спечелим, и четвърти на Световното станахме, но пустото лого все не ни се получава и не ни се получава. Химн да трябваше, "Бяла роза" щеше да свърши работа. Или "Една българска роза" щяхме да пригодим. В краен случай Валери Божинов щеше да направи нова версия на "Трепни". Конституция да трябваше, няма българин да не е писал такава. И Яне Янев има три готови в мазето при царската туршия, и Стефан Софиянски има две на село и една в столицата, даже за Бареков не е проблем да извади импруувнат вариант за ден и половина време.

Филм за Оскар да трябваше - втората част на този за Левски е 14 часа без изрязаните сцени, всичката продукция на Холивуд на малкия пръст не може да му стъпи. Песен за Евровизия ако е нужна - Балканджи Йово в метъл версия с беквокали да пеят "Излел е Делю хайдутин" и за три години напред ще ни дадат първото място.

Ако национализираме всички играчи на Лудогорец и направят Световното със 192 отбора и на Световно пак ще се класираме. Обаче "оправителното" лого не ще и не ще. И министър Николина се притече на помощ, и Божидар Димитров даде едно рамо, даже Мишо Константинов даде няколко съвета, и от Казахстан взехме няколко идеи на заем, и от Беларус, даже от Малта, но не ще и не ще.

А бъдещето на нацията на него виси на косъм и се топим и разпиляваме, а спасението се крие в една най-проста комбинация от роза, шевица и казан за таратор пред светещ паметник. Проста, проста, но сложно откриваема. Господ може да е българин, но е високо, а наследниците на Ванга са далеч. Спасението е в нашите ръце. Затова всеки град, всяка институция, всяко събитие - с лого. Различно всяка година, всеки месец ако трябва. БФС например сега е с лъвче за емблема, но другия месец в чест на Лудогорец може един орел да пробва.

Докато не се събудим напълно оправени. С лого на всяка крачка, но оправени. На всеки гражданин - лого, на столичани - по две. Нешке, Нешке, що не слуша внимателно леля ти Ванга?

Oще: българско председателство  валери божинов  гроздова ракия  детска евровизия  европейски съюз  една българска роза  ес  култура  лого  лютеница  ндк  спорт  туризъм 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.11.2015, 17:55

5 SamVaims | 18.01.201715:27

"България ке се оправи, когато се обединим, заедно в мисли и действия. "

Това ми звучи като една огромна глупост. Да мислим и действаме еднакво? Не, благодаря, аз съм пас.
Не знам дали точно това е имала в предвид, но знам нещо, което е казала със сигурност:
"Престанете да пишете на шльокавица, оти ми се ебава макята кога ви четем на брайл."
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

4 7 | 18.01.201710:26

"България ке се оправи, когато се обединим, заедно в мисли и действия."
Подкрепям.

Въпросът е: като как ке стане тая рабОта?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.03.2013, 07:31

3 варненски | 18.01.201704:32

Какво значи България да си избере лого? Не означава ли това, българите да харесат и одобрят най-подходящото лого? Ако предположим, че това е имала предвид баба Ванга, означава че България ке се оправи, когато се обединим, заедно в мисли и действия.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

2 7 | 17.01.201721:45

Пляскане

Браво, автора!

ПП В главата е оправията, само там...логото там е. При логоса.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.12.2010, 13:32

1 kibrito | 17.01.201720:54

Истината за оцеляването и успеха на България се крие в изречението - "Спасението е в нашите ръце".
   

оценка

+0 -0