България ке се оправи га си изберЕ лого | webcafe.bg
Webcafe

България ке се оправи га си избЕре лого

Стани автор
17.01.2017, 20:01 (обновена 07.10.2017, 21:24)
лого на българското председателство на ес

Господ може да е българин, но е високо, а наследниците на Ванга са далеч

"България ке се оправи га си избЕре лого" е казала Баба Ванга в далечната 1985 година. В тази чудесна новина обаче има един единствен проблем - Нешка не помни кое точно лого ще се окаже спасение за нацията и затова кипи усилен труд.

Всяка година с конкурс се раждат лого след лого за какво ли не - на туризма, на спорта, на културата, на детската Евровизия, на българското председателство. И след всеки избор си лягаме с надеждата да се събудим оправени, и все не ни се получава. Царя обеща, че ще ни оправи за 800 лога, но не го разбрахме. А можеше вече да сме изпълнили плана.

Какво ли не му слагахме на това лого, за да събудим българщината - и рози, и слънца, и шевици, и планини, и море, и кирилица, кисело мляко, паметника на Шипка, лютеница, НДК, гроздова ракия... И още сме си само на едно море и се топим като нация.

И Евровизия бяхме на косъм два пъти да я спечелим, и четвърти на Световното станахме, но пустото лого все не ни се получава и не ни се получава. Химн да трябваше, "Бяла роза" щеше да свърши работа. Или "Една българска роза" щяхме да пригодим. В краен случай Валери Божинов щеше да направи нова версия на "Трепни". Конституция да трябваше, няма българин да не е писал такава. И Яне Янев има три готови в мазето при царската туршия, и Стефан Софиянски има две на село и една в столицата, даже за Бареков не е проблем да извади импруувнат вариант за ден и половина време.

Филм за Оскар да трябваше - втората част на този за Левски е 14 часа без изрязаните сцени, всичката продукция на Холивуд на малкия пръст не може да му стъпи. Песен за Евровизия ако е нужна - Балканджи Йово в метъл версия с беквокали да пеят "Излел е Делю хайдутин" и за три години напред ще ни дадат първото място.

Ако национализираме всички играчи на Лудогорец и направят Световното със 192 отбора и на Световно пак ще се класираме. Обаче "оправителното" лого не ще и не ще. И министър Николина се притече на помощ, и Божидар Димитров даде едно рамо, даже Мишо Константинов даде няколко съвета, и от Казахстан взехме няколко идеи на заем, и от Беларус, даже от Малта, но не ще и не ще.

А бъдещето на нацията на него виси на косъм и се топим и разпиляваме, а спасението се крие в една най-проста комбинация от роза, шевица и казан за таратор пред светещ паметник. Проста, проста, но сложно откриваема. Господ може да е българин, но е високо, а наследниците на Ванга са далеч. Спасението е в нашите ръце. Затова всеки град, всяка институция, всяко събитие - с лого. Различно всяка година, всеки месец ако трябва. БФС например сега е с лъвче за емблема, но другия месец в чест на Лудогорец може един орел да пробва.

Докато не се събудим напълно оправени. С лого на всяка крачка, но оправени. На всеки гражданин - лого, на столичани - по две. Нешке, Нешке, що не слуша внимателно леля ти Ванга?

Oще: българско председателство  валери божинов  гроздова ракия  детска евровизия  европейски съюз  една българска роза  ес  култура  лого  лютеница  ндк  спорт  туризъм 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.11.2015, 17:55

5 SamVaims | 18.01.201715:27

"България ке се оправи, когато се обединим, заедно в мисли и действия. "

Това ми звучи като една огромна глупост. Да мислим и действаме еднакво? Не, благодаря, аз съм пас.
Не знам дали точно това е имала в предвид, но знам нещо, което е казала със сигурност:
"Престанете да пишете на шльокавица, оти ми се ебава макята кога ви четем на брайл."
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

4 7 | 18.01.201710:26

"България ке се оправи, когато се обединим, заедно в мисли и действия."
Подкрепям.

Въпросът е: като как ке стане тая рабОта?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.03.2013, 07:31

3 варненски | 18.01.201704:32

Какво значи България да си избере лого? Не означава ли това, българите да харесат и одобрят най-подходящото лого? Ако предположим, че това е имала предвид баба Ванга, означава че България ке се оправи, когато се обединим, заедно в мисли и действия.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

2 7 | 17.01.201721:45

Пляскане

Браво, автора!

ПП В главата е оправията, само там...логото там е. При логоса.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.12.2010, 13:32

1 kibrito | 17.01.201720:54

Истината за оцеляването и успеха на България се крие в изречението - "Спасението е в нашите ръце".
   

оценка

+0 -0