Наблюдения на Цветан Цветанов: Полицаите, арестували Тенчо Попов, досущ като тези от Ню Йорк, арестували Доминик Строс-Кан | webcafe.bg
Webcafe

Тенчо Строс-Кан

Webcafe.bg
19.05.2011, 13:54 (обновена 19.05.2011, 15:20)
цветан цветанов

Снимка: © художник: Светозар Стоянов

Според министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов укоримо е само дето двама полицаи са се снимали за спомен след ареста на Тенчо Попов

Тенчо Попов е задържан по всички правила на нюйоркската полиция.

МВР не е констатирало насилие при задържането му. 

Според министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов четирима служители ще бъдат предложени за дисциплинарно наказание - порицание, заради "действия, с които се уронва престижът на институцията". Само един от тях обаче ще може да получи наказанието, защото "за останалите е минал преклузивният срок - според Закона за МВР -  от една година след извършване на престъплението".

(А преди година МВР не откри никакви нарушения на служителите си след сигнал на адвоката на бившия военен министър Николай Цонев.)

"Поведението, което имаха и служителите от правоохранителната система на Нюйоркската полиция относно задържането на шефа на МВФ Доминик Строс-Кан, по никакъв начин не се различават от начина, по които се задържат българските престъпници". Така смята г-н Цветанов.

Очевидно има достъп до някакво тайно видео на полицията от Ню Йорк. Може да са му го изпратили от ФБР.

Защото кадрите от ареста на бившия вече шеф на МВФ показват съвсем друга картинка. Французинът, обвинен, че е принудил камериерка от хотел Sofitel в Манхатън да му прави фелацио, беше изведен кротко и спокойно от летище Кенеди - малко преди да се качи на самолет на Air France. 

Изобщо нямаше вид на човек, чиято глава е удряна о земята. Вероятно защото не се е опитал да укрива - или възпрепятства полицейското разпореждане, веществени доказателства. Те си останали в стаята му за 3000 долара на вечер... Добра сума за преспиване, вероятно осребрявана от МВФ.

Впрочем, не се "вижда", нито чува полицейско разпореждане при ареста на Попов - никой не се представя, просто нахлуват едни качулати и се почва йекшънът. После - снимка за спомен. Кога друг път ще се увековечат в качулки като батманчета.

Но щом министърът казва, че Тенчо Попов е арестуван като Доминик Строс-Кан, трябва да му вярваме. Но тогава и адвокатите на Строс-Кан би трябвало да протестират като адвокатите на Попов. Обаче те мълчат.

Да не би министърът по вътрешната сигурност на САЩ Джанет Наполитано да им е забранила да говорят по медиите, както Цветанов предложи за българските им колеги? Не.

Значи Строс-Кан няма цицини по главата. А Попов имаше ли? Така казват адвокатите. Обаче ние вярваме на думите на Цветанов. Не на тях, нито на видеооператорите на МВР.

А дали полицаите от нюйоркската полиция са се снимали за спомен с Доминик Строс-Кан? Сигурно не, защото не са закачулени. Батманите там са по комиксите...


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

3 niemen | 20.05.201109:27

Спомних си това, като гледах снимката.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

2 niemen | 20.05.201109:25

Гледах един филм на NG за завладяването на Сингапур от японците през ВСВ. Та дикторът казваше за генерал Аликзандър, командващия британската отбрана, че майка му и баща му не са се постарали много....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2010, 20:02

1 азът | 19.05.201122:31

И тоя така ще го приберем Усмивка
   

оценка

+0 -0