Всички сме в асансьора | webcafe.bg
Webcafe

Всички сме в асансьора

Мирослав Спасов
20.08.2014, 17:43 (обновена 22.08.2014, 22:02)
линейка

Дребното кокошкарство е проблем, колкото и едрото безхаберие

В блок 103 на бул. „Цариградско шосе" асансьорът е "ремонтиран" с ролка, която не пасва на конструкция, и две въжета, вместо четири.

В някои държави асансьорите са практични, удобни и модерни, но в България, държавата на парадоксите, те са животозастрашаващи. Пътуването с тях е като игра на руска рулетка, защото всеки десети асансьор не просто скърца, буксува или се люлее, а е буквално на ръба от пропадане.

Така се оказва, след като в София загина една жена, а друга се бори за живота си в болница - има над 2000 фирми, липсват единни стандарти, има уж контрол и поддръжка, обаче те се правят с подръчни материали и рядко, а едни законови поправки отлежават шест месеца в Народното събрание.

И пак се говори дълго и напоително какво трябва да се случи и какво не е наред. Само че нищо няма да се направи. С това сме свикнали. Нищо не се случи, когато преди четири години 6 родилки преживяха същото в „Майчин дом" и имаше съдебно дело, при което жените бяха набедени, че са претоварили асансьора.

Дори няма смисъл да споменаваме фасадата-убиец на ул. „Алабин" в София, пияните шофьори, неизправните автобуси, наводненията... И докато цъкаме език на вечерните новини, че стотици опасни асансьори всекидневно вещаят смърт, нямаме абсолютно никаква сигурност, че този, който ежедневно използваме, не е такъв.

Дребното кокошкарство е проблем, колкото и едрото безхаберие. Тази гадна комбинация ни тика единствено и само надолу, като в асансьорна шахта.

Oще: асансьор  блок 103  закон  пропадане  техническа поддръжка  шахта 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.