Застраховка "Многозначително мълчание" | webcafe.bg
Webcafe

Застраховка "Многозначително мълчание"

Webcafe
13.07.2017, 13:02 (обновена 15.07.2017, 09:52)
мирослав боршош

Снимка: © Webcafe.bg

Оказва се че началник на държавно дружество е по-голям началник от вицепремиер в правителството на Бойко Борисов. Оказа се и че на третия месец от третия си мандат ГЕРБ пак посегна към плика от вица: "Обвини онзи, който е заемал поста преди теб".

Каре бивши и настоящи министри се надпреварват да се карат кой е по-по-най-освободен от отговорност за батака НДК, а работници по потници къртят, чистят и извозват прахоляк над главите на гости от ранга на Патрисия Каас.

Добре, че в Брюксел, Страсбург и Люксембург са си ремонтирали дворците, защото в суматоха се разбра и още нещо - че българското председателство ще е като Смилянския боб от Китай. Голяма част от събитията няма да са в София.

Засега трите К-та от Председателството се въртят основно около комисия, комисионна и кеш.

"Консенсусът", "кохезията" и "конкурентноспособността" ще почакат, докато се напечатат химикалките и запалките.

Като всяко българско чудо и българското председателство го сполетя древно проклятие. Влязоха му майстори в къщата. От онези, както се казваше в "Опасен чар", които не просто знаят как да направят кочина, а знаят как да я реализират.

Цялата подготовка на председателство някога беше оценена на 150 милиона лева от държавния бюджет; от тях - а 36 млн. лв. са заделени за постягане на НДК, защото да не се лъжем - за седем месеца не може да се направи основен ремонт на целия комплекс.

Пет месеца преди началото на евро-българската фиестата нито Дворецът е стегнат, нито парите стигнаха (по два договора ще се доплаща надценка от почти 50%). Нито мъглата около намеците за корупция се вдигна. Нито някой е особено изненадан.

Оказва се, че лесно можеш да назначиш човек на поста #AzSumNDK, но после не можеш да го задължиш да се отчита на принципала си.

Всички чакат да проговори Мирослав Боршош - уволненият, възстановен, подал оставка, ама временно, бивш, бъдещ, предпоследен изпълнителен директор на Двореца. Същият директор, който уж беше готов още сега да вдигне завесата за корупционен натиск по обществени поръчки за милиони.

И тъкмо когато стана интересно, предпочете да се оттегли на сянка зад прословутия хаштаг. С други думи: да се застрахова с полица "многозначително мълчание".

Честно казано - при това положение не знаем кое е по-скандално.

Дали това, че Боршош беше изгонен от НДК без ясни мотиви и доказателства за лична вина за финансовото състояние, или това, че може да се върне обратно в ръководството, ако бъде така добър да получи индулгенция от ДАНС?

Oще: аз съм ндк  бойко борисов  деница златева  кой е мирослав боршош  лиляна павлова  мирослав боршош  ндк  томислав дончев 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.07.2017, 00:24

1 Pesho_Petrov | 22.07.201700:26

Ред няма в тази държава, затова продаваме толкова много бухалки и нито една топка за бейзбол.
Не са виновни нито битите нито биячите, проблема е в главата на рибата и от там се вмирисва.
Та ако се чудите от къде да се снабдите с вашата бухалка:
това е мястото www.unidelivery.eu

За всеки случай и директен линк ще ви оставя, за да не се снабдите с някое друго предпазно средство, та да се чудим как да ви спасяваме:

http://unidelivery.eu/www-unidelivery-eu-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82/www-unidelivery-eu-%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%81-%D1%84%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%BB-%D0%B1%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D0%BE%D0%BB/www-unidelivery-eu-%D0%B1%D0%B5%D0%B9%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%BB
   

оценка

+0 -0