Застраховка "Многозначително мълчание" | webcafe.bg
Webcafe

Застраховка "Многозначително мълчание"

Webcafe
13.07.2017, 13:02 (обновена 15.07.2017, 09:52)
мирослав боршош

Снимка: © Webcafe.bg

Оказва се че началник на държавно дружество е по-голям началник от вицепремиер в правителството на Бойко Борисов. Оказа се и че на третия месец от третия си мандат ГЕРБ пак посегна към плика от вица: "Обвини онзи, който е заемал поста преди теб".

Каре бивши и настоящи министри се надпреварват да се карат кой е по-по-най-освободен от отговорност за батака НДК, а работници по потници къртят, чистят и извозват прахоляк над главите на гости от ранга на Патрисия Каас.

Добре, че в Брюксел, Страсбург и Люксембург са си ремонтирали дворците, защото в суматоха се разбра и още нещо - че българското председателство ще е като Смилянския боб от Китай. Голяма част от събитията няма да са в София.

Засега трите К-та от Председателството се въртят основно около комисия, комисионна и кеш.

"Консенсусът", "кохезията" и "конкурентноспособността" ще почакат, докато се напечатат химикалките и запалките.

Като всяко българско чудо и българското председателство го сполетя древно проклятие. Влязоха му майстори в къщата. От онези, както се казваше в "Опасен чар", които не просто знаят как да направят кочина, а знаят как да я реализират.

Цялата подготовка на председателство някога беше оценена на 150 милиона лева от държавния бюджет; от тях - а 36 млн. лв. са заделени за постягане на НДК, защото да не се лъжем - за седем месеца не може да се направи основен ремонт на целия комплекс.

Пет месеца преди началото на евро-българската фиестата нито Дворецът е стегнат, нито парите стигнаха (по два договора ще се доплаща надценка от почти 50%). Нито мъглата около намеците за корупция се вдигна. Нито някой е особено изненадан.

Оказва се, че лесно можеш да назначиш човек на поста #AzSumNDK, но после не можеш да го задължиш да се отчита на принципала си.

Всички чакат да проговори Мирослав Боршош - уволненият, възстановен, подал оставка, ама временно, бивш, бъдещ, предпоследен изпълнителен директор на Двореца. Същият директор, който уж беше готов още сега да вдигне завесата за корупционен натиск по обществени поръчки за милиони.

И тъкмо когато стана интересно, предпочете да се оттегли на сянка зад прословутия хаштаг. С други думи: да се застрахова с полица "многозначително мълчание".

Честно казано - при това положение не знаем кое е по-скандално.

Дали това, че Боршош беше изгонен от НДК без ясни мотиви и доказателства за лична вина за финансовото състояние, или това, че може да се върне обратно в ръководството, ако бъде така добър да получи индулгенция от ДАНС?

Oще: аз съм ндк  бойко борисов  деница златева  кой е мирослав боршош  лиляна павлова  мирослав боршош  ндк  томислав дончев 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.07.2017, 00:24

1 Pesho_Petrov | 22.07.201700:26

Ред няма в тази държава, затова продаваме толкова много бухалки и нито една топка за бейзбол.
Не са виновни нито битите нито биячите, проблема е в главата на рибата и от там се вмирисва.
Та ако се чудите от къде да се снабдите с вашата бухалка:
това е мястото www.unidelivery.eu

За всеки случай и директен линк ще ви оставя, за да не се снабдите с някое друго предпазно средство, та да се чудим как да ви спасяваме:

http://unidelivery.eu/www-unidelivery-eu-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82/www-unidelivery-eu-%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%81-%D1%84%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%BB-%D0%B1%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D0%BE%D0%BB/www-unidelivery-eu-%D0%B1%D0%B5%D0%B9%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%BB
   

оценка

+0 -0