И Калинките все си цъфтят | webcafe.bg
Webcafe

И Калинки цъфтят и хвърчат

Webcafe.bg
26.02.2012, 15:39 (обновена 26.02.2012, 17:31)
съд

Може и да отървем глобата - наказателната процедура на Брюксел е във фаза досъдебно производство.

България е заплашена от 800 000 евро глоба заради забавеното вписване на европейски фирми в регистъра на Агенцията по вписванията. Новината съобщи зам.-министърът на правосъдието Деница Вълкова в предаването "Неделя 150" на БНР.

В същата тая агенция шефката й се награди с бонуси за 48 000 лева.

Парите биха били съвършено заслужени, ако тази работа беше свършена. Всъщност се точи от миналото правителство - от 2008 г. И в тройната коалиция, както се разбра, са се самонаграждавали за "добра работа".

Сега в Агенцията се опитват да наваксат. Избраната с обществена поръчка фирма-изпълнител казва, че до 15 март системата ще бъде снабдена с нужните функционалности, за да се вписват европейските дружества по електронен път.

Може и да отървем глобата - наказателната процедура на Брюксел е във фаза досъдебно производство. Защо обаче все не можем да се отървем от "Калинките" - некомпетентните, некадърни и неуки управленски кадри, които имат само две качества, за да влязат във властта: послушни и партийно проверени. В някои случаи са балдъзи, шуренайки, сестри, братя, зетьове и пр. родствени линии на някой, възпроизвел се преди тях.

От такива калинчици работа не може да се очаква. Само новини за бонуси, липсващи дипломи и куп неизпълнени задължения. А, и да не забравим една министерска изцепка, че и Бил Гейтс нямал, също като Георги Харизанов, началничето на "Напоителни системи". За Бил Гейтс без дипломата знае целия свят. За Харизанов без дипломата властта ни може да се срамува.

Oще: агенция  бонуси  вписвания  калинка  калинки  система 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.08.2011, 17:11

2 Svelini | 27.02.201211:13

Калинките ще продължават да цъфтят и хвърчат. На всяко кръстовище дебнат да бъдат срещнати от премиера, когато лети да реже лентички .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 26.02.201223:36

Системи им дай на хората, егати. Цял живот се блъскам с такива и това въобще не е само български проблем и не само в държавната работа, но и в частния бизнес. Навсякъде има ръководни кадри, които абсолюно нищо не вдяват (с някои много ама много редки изключения - срещал съм и такива), но ръководят. Като стане дума за технологията и логическата завършеност на целия процес и данните, сменят темата. Като вземеш да им обясняваш, че тяхното желание за ползване на хем най-новите, хем най-модерните, хем най-изпитаните технологии е идотизъм и оксиморон не могат да включат. Приемайте го както искате, но след 25 години опит за мене новите технологии вече не са проблем, освен ако не са дебилни (но често модерни), но за поне 95% от ИТ специалистите избора на технология е изцяло подчинен на модата, на една единствена технология, която знаят добре, просто не може човек да скача от една на друга и да е експерт, да не говорим, че никоя технология не е универсална и или трябва да си невероятен спец, за да може да я разширяваш (ако въобще е възможно) и най-често идеалната ситуация, за която е замислена е животно, което не съществъва. При все това, хора които и толкова не разбират (ръководните кадри) ръководят, избират изпълнители и технологии по критерии базирани на имена на големи фирми и въодушевяващи приказки за модерни и изпитани методи, да не говорим, че дори посредствен програмист е по-добър организатор на работен процес от кажи-речи всеки мениджър. Естествено накрая си раздават бонуси, чувствайки се създатели на нещо, от което и грам понятие си нямат. Аз му казвам на това проклятието на ИТ сферата - единствената високотехнологична дейност, която по неизвестни причини клиентие си мислят, че управляват. Никой от тия ръководители няма и да помисли да дава акъл за подробностите на производител на телевизор или на самолет, но като стане реч за ИТ в нашия прекрасен свят се е наложила идеята, че невежия е бог.
   

оценка

+0 -0