Фатмагюлене* | webcafe.bg
Webcafe

Фатмагюлене*

Webcafe.bg
08.03.2012, 14:05 (обновена 08.03.2012, 18:14)
Великден

Но къде останаха яйцата, г-н премиер? Не с бонусите, а с яйцата трябваше да постъпите като популист. С размаха на Уго Чавес - или евтини яйца, или национализация на кокошките

Голямо фатмагюлене настана в българската политика, традиционно затворена не между стените на Министерския съвет, където й е мястото, а оразмерена от екраните на телевизорите.

По все по-любимата на премиера и властта Нова телевизия министър-председателят Бойко Борисов направи едни големи осморки през всички подбрани от него актуални теми - 8-ми март, бонусите, лекарствата...

"Действително българската жена е в много неравностойно положение с българския мъж. Тя и работи, и гледа деца, и върти къщата, и пазарува, и като направи по-добра кариера, се чувства виновна пред този вкъщи, където мрънка, че е неоценен..." Да, г-н премиер, прав сте, г-н премиер. Защо не приемете закон за специални бонуси за българската жена - заради всичко това? Специално за мрънкачите вкъщи не трябва ли да има ДМС, по-голямо от 25%?

Но Борисов не отиде по-нататък в съжденията си и розите, разцъфтели в сърцата на хиляди български жени при тия думи, станаха на пепел.

Заради премиерското фатмагюлене - в смисъл умението му да изчерпва с едно волеизявление поне десетина теми по негов избор, не разбрахме дали ще жертва третия си здравен министър заради лобито Дянков-Гергана Павлова-Нели Нешева-"Софарма" (да не продължаваме по-нататък, че трябва да намесим и КРИБ и други), или най-сетне ще покаже, че може да се договорят и по-евтини лекарства. И че миналогодишната история с "пропуснатите" отстъпки няма да се повтори.

Другото е да махне министъра. Като при всички досегашни скандали - като се махне човека, забравя се и скандалът. А ситуацията - пак по старому.

Но къде останаха яйцата, г-н премиер? Не с бонусите, а с яйцата трябваше да постъпите като популист. С размаха на Уго Чавес - или евтини яйца, или национализация на кокошките.

Чудно е как министърът на храненето Мирослав Найденов, който първо спря вноса от Полша заради някакви си проблеми и "оскъпи" яйцата до над 40 стотинки за бройка, от три дни загрижено говори какво ще направи за поевтиняването им. Обаче те не поевтиняват.

В Webcafe отдавна сме забелязали една тенденция - в момента, в който Найденов се изкаже за някоя храна, обяви цената за спекулативна, и тя поскъпва и не пада по-долу. Така беше и с хляба, и с олиото...

Не се разбира нищо от проверките на "спекулантите", но помним загрижения мек глас на министъра на храненето от тв екрана. Днес пресцентърът на Найденов уведоми, че е разговарял по телефона с полския си колега за вноса на яйца. От изобилната пресинформация не се разбра едно - кога тръгва вносът от Полша. Или тукашните ще се радват до Великден на печалбите от скъпите яйца, за да пуснат тогава на промоция по 30 и кусур стотинки. Да им се радваме.

Тури му пепел.

аглавието е вдъхновено от турския сериал "Пепел от рози", който върви по bTV. За Фатма Гюл, нали се сещате...

**Фатмагюлене - производно от името на героинята от турския сериал "Пепел от рози" Фатма Гюл. Синоним на популизъм, голяма любов, червени рози, станали на пепел, пари, много пари, абе изобщо...

Oще: бойко борисов  бонуси  мирослав найденов  пепел  рози  яйца 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

9 fata morgana | 10.03.201213:18

Бойко Борисов ме разсмива всеки път, когато го гледам в Панорама. Не говори никога по същество. Въпросите на питащия сякаш изобщо не ги чува. Да, мисля си аз, той не е глупав. Направо е луд!
Но ето един основен принцип в учението на партията, която по мое скромно мнение никога от девети септември до сега не е пускала властта, (а и с фенове като вас, няма как да стане): информацията на някой различен от „братята” не се дава. Да мълчиш и да се правиш на обикновен глупак е най-доброто, ако искаш да държиш властта. Бойко е бивш член на БКП. Няма как да не е научен на това. И да, може и да е луд, може и да е глупак, но ако има и поне процент вероятност, това да не е вярно, смятам, че единственият, който може да се бори с тях е именно човек от тях. И то достатъчно луд.
Казваш, авторе, министрите си противоречат. Когато вие всеки ден разсъждавате над нещо, всеки ден взимате по три-четири важни решения , е съвсем нормално да си мените решенията, това не е показател, че човекът е неадекватен.
И последно: До сега управляващите държат цялата възможна информация, ключовите места в по-големите предприятие, достъпа до много от архивите.
Ако ГЕРБ са постоянно спъвани и нямат необходимата информация, аз по-скоро вярвам, че те не са от „червените братя”.
И знам, че е наивно. Надеждата умира последна.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

8 fata morgana | 10.03.201213:05

Миньорите в Марица Изток подхванаха стачка, недоволствайки от над хиляда лева заплата (в Димитровградски район). Трудът им е къртовски, за това съмнение нямам. Но това се случи по време на тежката зима, когато всички пищяхме от цените на тока. Беше чист саботаж от страна на червената партия. Сигурно такъв е моралът, който трябва да се подкрепя.
В нормално функциониращо гражданско общество има задължително две големи враждуващи фракции, които взаимно си изтъкват минусите и в резултат на това, че обществото им се е научило да очаква справедливост, вървят реформите.
Тук някой реши да върне някакви пари. Интелигентната реакция беше следната:
- Я не ни лъжете, бе. Ние да не сме куритзанки от вчера на пазара, та да не знаем, че ни мятате жълти стотинки колкото да мълчим.
Верно, много смислена реакция. Фатма Гюл не би се сетила, щастливите кокошки също.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

7 Mile Manolov | 10.03.201205:41

полските кокошки щастливи ли са да напъват бузи за 16ст? у бантустана кокошките са щастливи... за пръв път труда им е оценен muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.03.2012, 01:54

6 majmuncho | 10.03.201203:20

не моето момиче, не се сещам - тъпи турски сериали пропагандиращи средновековен битовизъм - дори и не си помислям да гледам ... не че ми остава време ... що не вземете да го прекръстите тоя сайт от "Уеб кафе" на "Шербет кафе"? Че политиците се базикат с нас сме си виновни ние ... търпим ги ... но пък добре запълват всякакви вестници и уеб кафета Усмивка хайде "Да ти е сладко, како"
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

5 lele male | 09.03.201214:43

Сега ако ми обясните и Фархонде-то на какво е символ - ша заблагодаря, защото турски сериали не гледам, но името Фархонде ме кефи... Отегчен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

4 fata morgana | 09.03.201213:55

Ок, от името на Фатма Гюл, която познавам само от телевизора....

Наскоро, във връзка с бонусите казахте, че ценните хора не се дават така лесно. Фатма Гюл би поразмислила над това.
Зададохте въпроса; колко ли са прибрали под масата, че дадоха тези пари така лесно? Ами логичен въпрос, но и Фатма Гюл би си го задала.

Публикувахте статия, в която осъждахте това, че Харизанов не е специалист по стени. Слабо известен факт, но Фатма Гюл е израсла в семейство на строителни инженери и със сигурност знае, че не е необходимо Харизанов да бъде специалист по стени, защото идеята на това кое подсигурява един строеж е лесна за схващане за нормално интелигентен човек. И по-скоро човек на неговото място би трябвало да знае как да движи парите. Не съм съгласна, че стената падна поради липса на кадри в Напоителни системи.
Писахте за цените на лекарствата, за това, че са по-скъпи на нашия пазар и, че се поддържат изкуствено високи тук. Оказахте се прави, но го разбрахте чак сега. Подобно на Фатма Гюл.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.02.2011, 17:46

3 iii_krv | 09.03.201213:06


===========
**Фатмагюлене- абе кажете си го направо: приказване приказки на едро без покритие- тясната специалност на нашите политици и в частност ББ Великий I-ви.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.02.2011, 15:02

2 kakao | 09.03.201211:02

Страхотен коментар! Напишете името на автора.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 08.03.201218:28

Поздравления! Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+5 -0