Не го вади пак | webcafe.bg
Webcafe

Не го вади пак

Webcafe.bg
07.05.2013, 14:21 (обновена 07.05.2013, 16:14)
Нещастник

Имаше един период от време, когато улиците в социалистическа България опустяваха - даваха поредната серия от "На всеки километър", а по-късно и прабабата на днешните сапунки - "Робинята Изаура".

Сега сме притихнали с какъв нов компромат ще се забремени тази предизборна кампания, преминала изцяло под егидата на черния пиар. А хора като Божидар Димитров (агент Телериг) и Бойко Борисов удрят барабаните с: "Ще ни ударят в следващите 3-4 дни". (Да не са координирали пускането на компроматите?)

Анонимният сигнал за подслушване и последвалите го изтекли разговори, пуснати в месеца на кампанията, са си компромати. Без значение истина или иЗтина ще се окажат. Те са системен проблем на МВР, така както откритите нарушения в АЕЦ "Козлодуй" са системен проблем по определението на икономическия министър Асен Василев.

("Проблемите в централата са системни и не са свързани с определени личности, но определени личности трябва да влязат в централата, за да решат проблемите", каза Василев. За съжаление, премиерът Марин Райков стопира уволнението на шефа на АЕЦ Валентин Николов...)

Печално е, че кампанията за предсрочните избори, предизвикани от протестите на хората срещу мизерията, мина под знака на компромати за подслушвания, а не под знака на решенията за енергетиката и осигуряването на работни места, декларирани от партиите в клипове, плакати и платформи.

Лош атестат е за тези, които го осигуриха, и за "канала", през който го пуснаха. Бързо забравихме за корупцията при тройната коалиция и дори не задаваме на БСП въпроса как смятате да не допуснете корупцията по време на кабинета Станишев, ако дойдете на власт?

Но черният пиар никога не е водел до добри резултати. Макар и да сатанизира успешно управлението на Иван Костов - и самия Костов, както и персонално Жан Виденов.

Докладът, който президентът Петър Стоянов извади в кампанията за втория си мандат срещу Богомил Бонев, му коства втори мандат на "Дондуков" 2.

Клипът, който БСП бяха подготвили и пуснали през коалиционния си партньор за изборите през 2009-а: Гласуваш за Борисов, получаваш Костов (който изяде пенсиите), също не им свърши особена работа. Тогава мантрата беше, че съюзът между тях щял да доведе до приватизация на пенсионната и здравната система, университетите и енергийната индустрия. Твърде примитивна пропаганда.

Наблюдението на шефа на НЦИОМ Лидия Йорданова, че компроматите разколебават хората да гласуват, е вярно. Затова think-танкерите :) да помислят, преди да натиснат enter.

А социалистите и главно Станишев няма как да избягат от въпроса защо точно сега борците за чиста от полицейщина среда извадиха сигнали (и флашки). Явно сърце юнашко не е изтраяло точно преди изборите :) Едните пуснаха през лидера на червените, другите - през онлайн медия. Ще има ли трети компромат и в чия кутия ще го снесе пощенският гълъб? Вероятно пак през медия, защото само Яне Янев не се гнуси да се изцапа.

Само да не пренатегнат болтовете. Защото като плисне мръсната вода, може да отнесе и тях.

Oще: избори  компромат  сергей станишев  сериал 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

6 Крив Макарон | 08.05.201311:24

Една от причините да се вадят компромати преди избори е, че когато има скандали по време на мандата обществото не реагира. Представете си какво би се получило, ако се докаже че политик в страна като Холандия, Дания или Англия бъде осветен като фигура сътрудник на полицията, вербуван поради "добрите му връзки с престъпния свят". Само заради последното, че е имал връзки с престъпници, обществото, прокуратурата и политицическите сили ще се обединят и ще го принудят да се оттегли от всякакви длъжности.
В наши условия какво се получи? Бишв майор от УБО и член на Партията, понастоящем министър председател в демократична страна, низвергнат от всички европейски лидери, е осветен като част от мутренските банди. И какво..? Ами въпросната личност заяви, че винаги е съдействал на МВР срещу престъпността...Това беше целият шум.
В подобни безумни условия, има ли някой, който да смята, че ваденето на компромати преди избори е нещо изключително? По-скоро си е съвсем в реда на нещата.
Когато в се научим да различаваме добро от зло, а не шизофренично да повтаряме мантрата за "по-малкото зло", тогава нещата ще се нормализират, и политиците ще проявяват сдържаност в своето поведение, преди да са попаднали в собствения си капан на компроматната война.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.11.2012, 14:10

5 Селски бек | 07.05.201321:29

Димитър Матев | 07.05.201317:17

Тонът беше зададен от служебния премиер и песента вече е успешно подхваната от аФтора на статийката.

Нали и макар анонимен, аФтора иска и той да намаже покрай изборите...
Още 3-4 дни и папото ще свърши..., а после трябва да се ориентираме и мълчим, а после... ще пеем дитирамби за новия (гол) крал ( не съм на ясно дали под "крал" разбирам Крал или "този който краде" Плези се Плези се Плези се )
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

4 Manuela Gerenova | 07.05.201321:01

Стига с тия работни места все едно са гъби след дъжд...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 16:53

3 My Majesty | 07.05.201317:25

Черният пиар, върши работа, когато е направен в точното време. През изборите през 2009 година не вършеше работа, защото заблеяното народонаселение си умираше да припада по "мъжествената харизма" нае Бойко. Сега видя, че харизма народ не храни.
Пуснатите записи не са черен пиар, както нагличко се опитва да ни убеди уебкафето, а са доказателство за престъпление, извършено от Найденов, Кокинов и Борисов.
   

оценка

+5 -1

Регистриран на: 06.03.2012, 10:45

2 Димитър Матев | 07.05.201317:17

Тонът беше зададен от служебния премиер и песента вече е успешно подхваната от аФтора на статийката. Пляскане
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

1 Borracho | 07.05.201316:24

Мани ги тея политически простотии, пуснете материал подслушан докато се чукат политиците. Как общуват с любовничките/любовниците си, какви мръсотии си говорят докато се чукат? Е тва ще ми е интересно повече на мен.
Тва че са мутри и обсъждането на престъпните им схеми не ми е интересно, то си се знае това. Ама секс записите ще са къде къде по-интересни. Да види народа как 60-годишни и нагоре мъже, част от "елита" чукат 18- годишни момичета и как точно обичат да го правят дъртаците с тея млади агънца.
Те тва искам да чуя аз, а предполагам и доста хора още.
   

оценка

+2 -2