ГЕРБ си има Борисов, хранковци много | webcafe.bg
Webcafe

Какво тук значи някакъв си Хранков

Емилия Милчева
19.07.2010, 14:53 (обновена 20.07.2010, 18:28)
Андрей Иванов

Според новоизбрания лидер на софийската ГЕРБ и председател на СОС Андрей Иванов при Хранков става дума за човек, очаквал да израсте в партийната йерархия, но останал недоволен, когато не се случило

В края на първата година от мандата си като управляваща партия ГЕРБ се сдоби с първа люспа. Малокалибрена. Петър Хранков, шеф на партийното звено в столичния район "Красно село" се отлъчи от партията доброволно. Нямаше да разберем, ако Хранков не беше написал отворено писмо.

Защо чак сега?

Възможни отговори: заради Лъчезар Иванов, който отгърмя с оставки от всички партийни и парламентарни постове, заради политическо свободомислие, заради кариеризма му и несбъднати партийни въжделения...

При Царя люспенето почна чак през 2007-а - шест години след влизането във властта. Стопи парламентарната група на НДСВ, а днес вече го няма нито НДСВ, нито БНД (Българска нова демокрация), създадена от отцепниците.

При СДС люспенето свали правителството на Филип Димитров.

При БСП даже и люспите си остават вътре в партията...

Индивидуалната оставка на Хранков, дори и да преброим към нея тази на общинската съветничка от Пловдив Дани Каназирева, не плаши никого - нито в, нито извън ГЕРБ. Защото никой извън ГЕРБ не познава партията ГЕРБ, камо ли друго лице освен двайсетина души от правителството и парламента.   

Така че отвореното писмо на Хранков и напускането му имат само пиротехнически ефект. А нещата, които казва, са видни от всички: "...ръководството до такава степен е откъснато, капсуловало се е вътрешно, взема решенията си в една доста странна йерархия, командна йерархия, че липсата на всякакъв диалог отдолу нагоре и чуваемост е може би най-големият проблем на ГЕРБ".

Факт. Лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов взема сам решенията си. С част от тях отменя взети от министрите му. Само че това очевидно се харесва на повечето избиратели. Резултатите от социологическите проучвания го потвърждават.

Факт. Диалог няма - нито отгоре надолу, нито отдолу нагоре. На Борисов и Цветанов не им трябва шум в партера. Депутатите от ГЕРБ може и да си шушнат, че са машинки за гласуване, но всъщност ги разпознаваме само по скандалите, в които се набъркват. Пример: Светлин Танчев и Пламен Цеков.

Безличието е общ белег на таза партия. А може и да е търсен ефект - при много отделни физиономии релефът на Борисов няма как да личи толкова много.

Чуваемост обаче има. Когато Борисов каже нещо, всичко живо го чува. Когато Царя кажеше нещо, всички го тълкуваха.

Отлъчката на Хранков обаче показва как вътрешнопартийната температура се е вдигнала, тъй като властта винаги настървява за... още повече власт.  

Иначе на този етап за ГЕРБ, като управляваща партия, няма проблем да се снабди с пълнеж. А щом Борисов е налице, друго май и не трябва...

Oще: бойко борисов  герб  депутати  партия  петър хранков 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.07.2010, 09:38

1 Paul | 26.07.201009:57

Аз съм един от измамените през 1994-та от пирамидата Замъка Хранков
още чакам да ми върнат парите
Пламен Хранков с неговият хотел е типичен пример за неправомерно натрупване на богатство. Известно е, че има Комисия към Народното събрания по тези въпроси - но там Хранков са го пропуснали.
За каква правова държава можем да говорим, когато главния прокурор все още не е повдигнал дело по случая Хранков.
А Петър Хранков е същия сладкодумен мошеник като брат си Пламен
двамата ограбиха доста балъци навремето после Петър се покри в чужбина
сега се върнал и пак мисли далавери
   

оценка

+0 -0