"Да я смажем" | webcafe.bg
Webcafe

"Да я смажем"

webcafeДияна Костова
13.03.2017, 16:48 (обновена 14.03.2017, 23:08)
елена поптодорова

Снимка: © Нова ТВ

Виждали ли сте транжиране на жив човек с тъп ръждясал нож?

Виждали ли сте как се прави транжиране на жив човек с тъп ръждясал нож?

Вижте настървението, с което от 15 дни "четвъртата власт" дълбае, пори и корми репутацията на Елена Поптодорова в праймтайма си, и ще разберете приликите. А ако поне бегло познавате обекта на публичната инквизиция, вероятно ще го усетите и със собствените си нерви.

Елена Поптодорова не е "една жена от Източна Европа", нито пък е "тежката артилерия" на нечия партийна централа. На 65 г., пенсионирана от Външно министерство - не е и човек, който би си позволил да злоупотребява със статута си.

Всеки журналист, който поне веднъж е имал възможност да общува с Поптодорова като посланик в САЩ, ще го потвърди: нямаше опрадвания с почивни дни и часова разлика, нямаше омаловажаване на повода или придаване на важности - имаше бърза и адекватна реакция.

Нищо от това обаче няма значение за редовия консуматор на медийни полуфабрикати. Онзи, който си пуска телевизора в неделя вечер и попада на унизителната сцена, в която една неузнаваема заради емоциите си жена вади на показ най-тежките епизоди от личния си живот в отчаян опит да сложи край на пиршеството на лешоядите.

Да, вярно е, че Поптодорова направи груба грешка с абсурдния случай на летището във Варшава, за която дължеше обяснение. Сгреши в това, че подцени както случая, така и последствията от него. Изпусна момента да сложи точка на скандала, за да влезе в рубриката "чудо за три дни". Явно не си даде сметка колко болезнен е всеки пример за неадекватно поведение на публични личност в колективното съзнание. Особено при най-дребните (или дребнави) поводи.

Трябваше ли да се извини? Да, трябваше и точно това направи още преди две седмици. Имаше вина, имаше наказание. Но прошка не последва. Последва линч.

Най-стръвни се оказаха жълтите "официози" на малката правда (и голямата нужда).

Точно те раздиплиха най-бруталната трагедия на семейството й, за да я смачкат като "бивш човек". Тапицираха с нея всяка лавка в България, сипаха един черпак помия само срещу левче. Какво му плащаш, нали? Щом го пише по вестниците, значи е вярно, нали? Така им се пада на "крадливите комунисти", нали?

Дори уважаващи себе си медии се хвърлиха да произвеждат разследвания по "кражбата на века". Специални пратеници до Варшава, ексклузивни репортажи, схеми на гейтовете на летище "Шопен", отчети от инвентаризации на duty free магазини... Продавачки разтварят опаковката на "крема, който струва колкото две минимални работни заплати в България!!!", развълнувани кореспонденти разсъждават над влиянието на колагена върху структурата на кожата.

Как е възможно 50 грама козметика да тежи повече от 30 години служба за държавата, попита Поптодорова.

Възможно е. Така е в държавата, в която дневният ред на обществото се задава от "неназовани бивши шефове от ДС, запознати в детайли с българското минало незабравимо". Титла, зад която може да стои шофьор на такси, минавал транзитно покрай Външно.

Така е в държавата, в която всеки наблюдава с безмълвно садистично удоволствие как се смазват личности. Докато не дойде и неговият ред в скотобойната.

Oще: варшава  външно министерство  дс  елена поптодорова  жълти медии  мвнр  министерство на външните работи  таблоиди 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

57 паяка | 17.03.201720:34

Ще се ритат я, щото никои взаимоотношения, основаващи се на кинти, не са с нищо гарантирани завинаги.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.08.2010, 15:10

56 Astarot | 17.03.201714:41

А как едни други групи медии скокнаха поръчково и се заеха с "демидж контрол" след събитията и аварийно лъскане на ръждясалия й образ на тая?
За мен тази по-скоро се изявяваше като лобист на САЩ в България, отколкото като защитник на българските интереси там. И като сравнявам двете й роли, съотношението е по-скоро 9 към 1... Когато хората в Каварненско протестираха срещу потенциалните сондажи за шистов газ в района им, тя ги нарече платени от руснаците. И то в национален ефир. Можеха и да я съдят за клевета, но вероятно дипломатическият й статус й даваше имунитет.
Сега същата тая скрипя първо открадна, после излъга и накрая истерично и хаотично се защитаваше по медиите. И да. Скандалът не е малък. ТОВА е лицето, което беше назначено години наред на вероятно един от най-ключовите външно-политически постове - посланик на България в САЩ. Чуди се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

55 Mako | 15.03.201721:20

Manuela Gerenova | 15.03.201715:01
Скандалът с Поптодорова се появи дори и в европейските медии и предизвика сериозен отзвук.
=====================

Дадаааааа, вече половин месец цялата европейска преса само с ЕП се занимава Смее се

===========================

Дедо, клептоманията е психично разстройство, което би могло да оправдае престъплението пред съда. Освен това за него трябва да се търси специализирана помощ.

==========================

Преди да ръсиш юридически съвети, не е зле да разбереш, че казусът "ЕП" е приключен. Проведено е разследване, извършителят е установен и задържан, признал е вината си и предвиденото от полското законодателство мярка за това провинение - административна глоба - е постановена и платена от ответника. Случаят е приключен юридически. Никакъв съд и присъда не чакат ЕП. Остава само форумните клюкари да си начешат егото с ценни съвети за клептоманията, като оневиняващо заболяване, нейното лечение и съответните еврейски заговори, пречещи на терапията.
Това е Намига Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

54 Frida | 15.03.201720:50

дедо аджи, през 2013 г. имаше предложение улица във вашингтон да се кръсти на Димитър Пешев. за случая тогавашният беге посланик там - др. поптодорова изпраща писмо, в което отбелязва, че България е била -окупирана- от хитлеристите страна, което е меко казано неточно. не вярвам др. поптодорова да не знае до такава степен българската история, че да допуска несъзнателно такава грешка. в момента се замислям за два мотива за пропуска - единият и по-вероятният е, че тя не желае името на Димитър Пешев да бъде почетено по такъв начин, тъй като, освен достойната му позици в защита на бълг. евреи, той е и жертва на комунистическия следдеветосептемврийски терор. т.е. името му води към едни срамни страници, които тя, като продукт на соц. режим, няма интерес да бъдат запомнени и отбелязани покрай неговата памет на спасител. и с официална позиция, противоречаща на истинската история, просто саботира по двуличен начин тази възможност, чрез предизвикания шумен спор, в който уж пламенно защитава България, а всъщност прави точно обратното.
ако първата версия преувеличава интелекта на другарката, то втората е, че просто машинално, като изпечен бюрократ, тя разчита, че срещу себе си има същите бюрократи, без интерес към истината. но това обяснение е твърде повърхностно. факт е, че се е внедрила в еврейски елитни среди.
сега, дедо аджи, моите уважения, но антисемитизъм е термин от 19 век, когато в европа няма масово нахлуване на семити, като сегашното, единственитесемити в европа са евреите. затова е прието юдофобията и анисемитизма да са синоними. когато някой прави подобна забележка, това говори за неговия собствен атисемитизъм.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

53 dedo adji | 15.03.201718:16

Мануелче, не съм компетентен дали клептоманията е смекчаващо вината обстоятелство или не. Но това е без значение. За мен случаят е приключен ЕДП ще я осъдят, няма да я пандизят а ще плати глоба, която едва ли ще я разори. Остава резилът. От тебе научавам, че са се включили и европейски медии. Това вече не е Шок, Уикенд и Лична драма, това е тежка артилерия. И не ме оставя въпросът защо на ареста са привикани медии. И защо изобщо е бил необходим арест, когато една призовка би свършила работа. Тя едва ли би емигрирала в Бразилия. За мен това е активно мероприятие срещу България или еврейския комитет или и двете. сега някои ще ме обвинят в прекалена вяра в теорията на конспирацията. Бях чел следната мъдрост: Това, че си параноик, не значи, че никой не ти точи ножа.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

52 sim4o | 15.03.201718:01

altavista | 15.03.201710:48
43 sim4o | 14.03.201720:25
Точно от Пеевски и неговите медии, треперят всички в Ню Йорк и Вашингтон - да не ги изобличи за нещо в "Трета възраст" ..
Ама ме развеселихте ..
_______
Радвам се винаги, когато успея да развеселя някого, а често ми се удава.
Понеже цитираш мен, да ти отговоря, че не си разбрал за какво говоря.

Имах предвид, че медиите на Прасчо&Мама не са малко ..
-------------
Ми де да ги знам колко са, ама не вярвам хората от Американския Еврейски Коитет, да не могат да смажат Прасчо&Мама за 20 минути, барабар с всичките им медии ..
Да припомним - случаят бе започнат в Полша .. от медии .. след това бе раздухан в различни страни - в Русия иаше 80 публикации и споменавания ..

Не вярва Прасчо&Мама да имат влияния в Полша, Русия и т.н.

Най-вероятно е ритане, между отделни фракции на Американския Еврейски Коитет .. както вече предположиха други участници...

Моето мнение го казах - да си се оправят !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

51 Manuela Gerenova | 15.03.201715:01

Скандалът с Поптодорова се появи дори и в европейските медии и предизвика сериозен отзвук. Това не е поредната партенка, пусната, за да има с какво да се занимаваме, най-малкото защото действието не се развива в България.
Дедо, клептоманията е психично разстройство, което би могло да оправдае престъплението пред съда. Освен това за него трябва да се търси специализирана помощ.
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

50 Mako | 15.03.201711:25

Да напомня на хората, които продължават вече трета седмица настървено да дъвчат партенката за ЕП:
1. Тази жена понесе огромна щета. На момента. Най-малкото бе ареста, разследването и глобата. Унижението, публичното опозоряване, клюкарниците, раздухванията - всичко бе на макс. Тя е срината напълно, едва ли някога пак ще получи значим пост. Смело мога да кажа, че няма друг публичен българин, понесъл подобни неща заради някакъв свой гаф!
2. През тези три седмици в страната тече предизборна кампания, пускат се клипове на турски, Нинова се кипри до хора, завити с руско знаме по митнигите си, говорят се феноменални глупости. Никаква драма.
3. Открадналите 4 млрд от КТБ спокойно харчат парите си. Цецо Крадецо си живее в Белград, интервюта дава. Най-големият му проблем бил, че миналата седмица го болял зъб. Няма един наказан.
4. Краде се по здравна каса, краде се ДДС, реактори, потоци, централи, краде се всичко, което си струва да бъде откраднато - шум никакъв. И в пресата, и в следствието, и по съдилищата.
------------------------------
Нооооо.....големият проблем, скандалът на годината / не, на векаааа!!!/ , съсредоточил вниманието на българите и умело подгряван от медиите, е кражбата на скъпото вълшебно кремче, осъществена от суперкрадлата Елена Кремова. На фона на това кремче няколко милиарда, няколко реактора и централи и всичко останало в нашата хубава държава изглеждат истински дреболии.
Честито на щастливите шарани, лапащи въдиците! Докато се връзваме на такива селски номера - ще ни лъжат и крадат като за световно!

Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

49 dedo adji | 15.03.201710:54

Фридке, моля не бъркай юдофобията с антисемитизма. Семити са и арабите. Прочети си тората - и Исаак и Исмаил са синове на Авраам. В този смисъл поляците са и антисемити, защото не искат и араби.
Поптодорова не е излъгала, поне формално, че България не е участвала във войната на страната на Хитлер. Искала е да се присламчи към богатите евреи, само тя ли, като ползва дивидентите на цар Борис, екзарх Стефан и Димитър Пешев. Е, присламчи се, ама сгафи. Не виждам черни лентички.
А световните организации не бързат да се чистят от червени тарикати. Я виж Сталинка, Иринка, Мегленка, скоро и на Плювналиев ще му уредят нещо. Шорош ще го почисти Йехова.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 13.10.2015, 12:53

48 altavista | 15.03.201710:48

43 sim4o | 14.03.201720:25
Точно от Пеевски и неговите медии, треперят всички в Ню Йорк и Вашингтон - да не ги изобличи за нещо в "Трета възраст" ..
Ама ме развеселихте ..
_______
Радвам се винаги, когато успея да развеселя някого, а често ми се удава.
Понеже цитираш мен, да ти отговоря, че не си разбрал за какво говоря.
Имах предвид, че медиите на Прасчо&Мама не са малко и без да съм чела всичките, съм сигурна, че навсякъде са разнищили темата за смъртта на детето й. Видях в Уикенд на 2 страници яко смукане от пръстите, явно парченца истина, примесена с измислици.
Затова говоря за тези медии, те разчепкват една трагедия отпреди 30 години, те лъжат, че е зарязала мъжа си след инфаркт. Такава рана едва ли някога зараства и си представям какво е било на нея, мъжа й, майка й и други от семейството.

По темата - не харесвам поведението и лъжите й, както и надменното й държание на интервюто. Независимо от причините - откраднала е, да не се прави не жертва, настъпила нечии интереси. Ако не беше размахала дипломатическия си паспорт - нямаше и да се чуе, хубава реклама ни направи, а после обяснява какви крадци са българите.
   

оценка

+0 -0