Copy - BSP - Paste | webcafe.bg
Webcafe

Copy - BSP - Paste

Webcafe.bg
14.01.2015, 19:03 (обновена 14.01.2015, 19:29)
Паметник на Позитано 20

Снимка: © Младен Борисов

В 23 държави в света има задължително гласуване

В БСП никога не е скучно - когато няма свежи идеи, те просто се копират. Така че дори в опозиция, вечният извор не пресъхва.

Ето какво виждаме сега: вдъхновени от респектиращия френски порив към солидарност, младежите на партията-майка изковаха мотото „Je suis БДЖ", за да протестират срещу ... спирането на влакове в цялата страна.

Просто е модерно, разберете, появи се вълна за яхане, не че съществува логическа връзка между ислямския тероризъм и разсипията в държавните железници. Или поне Светлозар Лазаров още не е доказал такава. (Партийният официоз „Дума", разбира се, може и да е открил.)

А новата идея на Мая Манолова, създателката на дефектно „перфектния" Изборен кодекс, е да се въведе опция „гласувам срещу всички", ако има задължителен вот, както настоява ГЕРБ. Звучи справедливо на пръв прочит - все пак тя твърдеше, че и преференцията е изпипана докрай, но дали и сега авторството й принадлежи?

От 1 януари т.г. в Русия влезе в сила закон, според който на местни избори се допуска опцията „за никого" в бюлетината. Държавите от федерацията са свободни да решат дали да предоставят скромното удоволствие на разочарованите от политиката избиратели, освен ако последните не са решили да нарисуват някой портрет на Путин върху бюлетината.

Съвпадение или не, фактите говорят, че БСП трудно може да се отърве от чуждото (руското) влияние в своята художествено-творческа самодейност.

Москва измисли „Големия шлем" в енергетиката, който се разпадна до една циментирана площадка в Белене и няколко стойки за тръби в село Пишурка. Москва „съгласува" Таско Ерменков, БЕХ и Драгомир Стойнев за спорните поправки, които щяха да изключат морския „Южен поток" от европейското законодателство.

Другото са втръснали напеви за свобода, хляб и справедливост, които така и не бяха въплътени в конкретни предложения, освен прочутите 200 000 работни места и отмяната на плоския данък. Да не забравяме, че нищо от това не се е случило.

Междувременно в 21 век симпатизантите на БСП веят знамето на СССР, в Европейския съюз говорителите й са последователно против санкциите срещу Кремъл заради кризата в Украйна.

Време е за нещо по-различно. Не става само с copy-paste. Това дори вече и троловете го разбраха.

Oще: бдж  бсп  задължително гласуване  идеи  избори  политика  русия  южен поток 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.07.2011, 05:13

2 Vijay_Mastersun | 15.01.201516:08

Опцията гласувам "срещу всички" не е измислена нито от БСП нито от руснаците, а отдавна съществува в повечето Европейси държави. Лично аз смятам, че трябва да има "срещу всички" особено при задължително гласуване, а и не само...за ситуацията в България този избор е особено актуален.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.12.2013, 22:47

1 HiFresh | 14.01.201523:21

За БСП предлагам бутона "Дилийт" (Delete). За съжаление още дълго ще се мъчим, като слушаме новини и се появи балалайката Мая Манолова, бързо да натискаме Mute. Съжалявам зомбираните бедни социалисти, но спасението на давещите е в тяхните ръце. Върхушката от Позитано 20 хабер си няма нито от беднотия, нито от корупция и т.н. Същото се отнася и за АБВ, ляво разклонение на ляво раково образование. Власта вече и с кръв не можете да я вземете...
   

оценка

+1 -0