Пернишкото министерство | webcafe.bg
Webcafe

Пернишкото министерство

Webcafe.bg
26.09.2013, 13:09 (обновена 26.09.2013, 14:15)
Данов

След като при ГЕРБ се сдоби с университет, при БСП/ДПС (+ "Атака") Перник е на път да получи и министерство.

Министерството на инвестиционното проектиране вече има разработени 16 проекта за Перник и един за Бяла. Това съобщи в парламента днес министърът му Иван Данов като аргумент, с който защити създаването му по повод искания от ГЕРБ вот на недоверие.

Добре, че сред тях не е и кичозният проект за 5 милиона лева за крепостта Кракра, за който перничани смятат да се оплачат пред Брюксел.

Всъщност работата с министерството на инвестиционното проектиране е като при ДАНС.

Назначеният първоначално за министър архитект Калин Тихолов, прочут все със спорни застроявания като автор на техните устройствени планове - "Дюнигейт", Стария Несебър и Царево, където се канеше - с помощта на бизнес кръгове на ДПС и БСП да застрои природен парк Странджа. Изобщо, човек порядъчно известен по Черноморието и не само.

Да виждате някаква прилика? Разбира се. Така както Станишев и сие искаха да назначат Делян Пеевски да свърши определена работа, постъпиха и с Тихолов, преподавател и ръководител на катедра "Интериор и дизайн за архитектурата" в Университета за архитектура и геодезия (УАСГ).

Единствената разлика между двете назначения е, че Калин Тихолов поне има експертиза. А Пеевски - майка. Но въпросът кой назначи Тихолов също стои.

След като той беше оттеглен, на негово място кадровиците и обръчите сложиха Иван Данов. Неговият компромат се оказаха неправомерно получените помощи за безработица от Франция, които Данов не връща, защото... ами не са му ги поискали.

Смятате ли, че човек, който е прибрал 15 000 евро - неголяма сума, без основание, има моралното право да е министър? Дали би върнал плик с 5000, ако случайно го намери върху бюрото или в джоба на сакото си?

Така че ГЕРБ, ако бяха проактивни, а не реактивни, следваше да искат вот на недоверие още при кандидатурата на Тихолов. Но тогава трябваше да признаят, че и техен пръст е натопен в Дюнигейт, защото сделката приключи при земеделския министър Мирослав Найденов. Баста.

Oще: иван данов  инвестиционно проектиране  министерство 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.